Data Robotics Drobo Elite Review

De steeds groeiende familie van Data Robotics -opslagapparaten bevat nu de Drobo Elite, die is gericht op kleine tot middelgrote bedrijven op zoek naar server storage te consolideren. Het is niet helemaal nieuw, want het is gebaseerd op hetzelfde chassis en zelfsturende BeyondRAID technologie achter andere Drobo producten. De Elite model voegt dual Gigabit Ethernet-poorten en toegewijde iSCSI-ondersteuning voor IP SAN-implementatie.

Drobo Elite is gebaseerd op hetzelfde chassis en BeyondRAID technologie als de Drobo Pro

Op het eerste gezicht de Drobo Elite lijkt niet zo veel verschilt van andere mid-range storage arrays. Gehuisvest in hetzelfde glanzende zwarte behuizing als de Drobo Pro, kan het bureau gemonteerd of geplaatst in een rack met behulp van de meegeleverde beugels. Eén enkele voeding houdt het lopen, met temperatuurgestuurde ventilatoren voor koeling en sleuven voor maximaal acht 3,5 inch. SATA harde schijven.

In tegenstelling tot de meeste van de concurrentie, maar de schijven die verder gaan in de Drobo Elite kan worden van een leverancier. U kunt ook samen schijven van elke capaciteit en elk toerental te mengen – de enige uitzondering is solid-state (SSD) schijven, die nog niet worden ondersteund.

De installatie is een ander groot differentiator, en het is indrukwekkend eenvoudig. Schuif gewoon de schijven op zijn plaats – geen speciale dragers of kabels nodig – en de BeyondRAID firmware automatisch uit te werken wat de beste manier om ze te configureren voor een optimale balans tussen capaciteit en de bescherming van gegevens te verstrekken. U kunt met slechts twee schijven, hoewel ten minste drie nodig zijn equivalent van RAID 5 bescherming te krijgen, zodat de Drobo Elite doorwerken zelfs indien een van de schijven uitvalt.

In het geval van een schijf defect, alles wat je hoeft te doen is swap de defecte schijf voor een nieuwe en de gegevens zullen worden herbouwd, automatisch. U kunt ook de stekker in extra schijven op elk gewenst moment om meer ruimte toe te voegen of te ruilen van een bestaande schijf voor iets groters en / of sneller. Anders dan bij een conventionele array, is er geen noodzaak om back-up van de gegevens en het herstel van het weer in staat te stellen dit te laten gebeuren. Het is allemaal voor u gedaan, de uitzondering als je wilt beschermen tegen twee schijven niet op hetzelfde moment (RAID 6). Zelfs dan, het is gewoon een kwestie van een vakje te klikken op de bijgeleverde Dashboard management tool en het verlaten van BeyondRAID om te zorgen voor het.

Drobo Elite accepteert maximaal acht 3,5 inch. SATA harde schijven, een combinatie van vermogen en toerental

We vonden het allemaal belachelijk makkelijk. Inderdaad, het enige vaag technische setup nodig was om de zogenaamde Smart volumes aansluitingsklaar servers via iSCSI configureren. Tot 255 volumes kunnen worden gedefinieerd in vergelijking met slechts 16 op de goedkopere DroboPro, met de maximale grootte afhankelijk van het bestandssysteem betrokken volumes van maximaal 16 TB zijn mogelijk bij het gebruik van Windows NTFS.

De BeyondRAID technologie zorgt voor zowat alles, het toewijzen van blokken aan de virtuele Smart Volumes eerder als nodig is dan voor de toewijzing van de opslag op voorhand – een techniek die bekend staat als thin provisioning. Bijgevolg is het mogelijk om meer opslagruimte dan fysiek gemonteerd in de matrix, die kan een probleem worden aangezien de Smart Volumes vullen configureren. Maar dan kunt u altijd de stekker in grotere harde schijven moeten extra ‘echte’ capaciteit nodig zijn.

Een ander pluspunt is de toewijzing van de opslag van de gemeenschappelijke schijf zwembad in plaats van specifieke stations toewijzen. Toegevoegd aan die BeyondRAID verwijderde blokken zal terugkeren naar het zwembad voor maximale benutting van de beschikbare ruimte.

De Drobo Elite heeft een paar Gigabit Ethernet-poorten aan de achterkant om servers aan te sluiten

Met twee Gigabit Ethernet-poorten aan de achterkant, de Drobo Elite biedt voldoende bandbreedte waarover aan te sluiten servers – of desktop-pc’s, indien nodig. Het enige dat nodig is, is een geschikte iSCSI-initiator, waarbij de ene kan worden standaard meegeleverd met Windows Server 2008, Vista en Windows 7, op Apple Macs, de Drobo Dashboard zal een aangepaste initiator met extra ondersteuning voor Linux en VMware initiatiefnemers installeren. Minimale setup nodig is, ongeacht het platform, met optionele LUN-niveau CHAP ook beschikbaar indien nodig.

Voor maximale prestaties, wordt een specifiek netwerk switch verbinden servers om het Drobo Elite aanbevolen. De resultaten je zal ook afhangen van de gebruikte diskettes, behalve wat in het gastheerservers. Maar zelfs met een relatief bescheiden dual-core Xeon-systeem (een typisch voorbeeld van die welke worden verkocht aan kleine bedrijven) waren we onder de indruk van wat we zagen.

Voor onze tests geladen we drie 1 GB harde schijven in de Drobo Elite en geconfigureerd één 16TB NTFS partitie. Dit hebben we gekoppeld aan een server met Windows Server 2008 voordat u een verscheidenheid aan throughput testen met behulp van de open-source Iometer tool. Raw prestatie was indrukwekkend, met een piek van 112MB / s bij het lezen van grote sequentiële datablokken – dicht bij wat de één Gigabit-interface in onze server kan verwerken. Disk schrijft en random read / writes waren enigszins langzamer, maar real-world file kopieën waren bijna net zo snel als van direct verbonden schijven, zoals werd streamen van video bestanden van de Drobo Elite array.

Aan de andere kant was er een daling van de prestaties wanneer we een schijf defect gesimuleerd door het verwijderen van één van onze stations. Dat is te verwachten, hoewel, en over het algemeen is dit een indrukwekkend stukje kit. Het is niet goedkoop, maar afgezien van dat onze enige echte zorg is het ontbreken van een ingebouwde back-instrumenten om te profiteren van de USB-interface – anders wordt alleen gebruikt voor de initiële configuratie. Dat is niet een groot probleem, en de DroboElite meer dan vervult zijn rol als een idiot-proof iSCSI SAN-apparaat voor kleine tot middelgrote bedrijven.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop