China onderzoekt Amazon’s e-boek

Binnen een dag van de lancering van Amazon’s Kindle Store in China, hebben de lokale autoriteiten een onderzoek gestart naar het recht van het bedrijf om e-books te verkopen in het land.

Een Sohu IT rapport vrijdag zei dat de Algemene Administratie van Pers en Publicatie van China (GAPP) heeft een onderzoek op zoek naar Amazon en zijn Chinese partner, Chineseall.com gelanceerd, en of ze hebben geschonden regelgeving in de verkoop van digitale publicaties.

Onder verwijzing naar Wang Qiang, directeur van de Digital Publishing Technology bij de GAPP en Digital Publishing Division, aldus het rapport van de divisie onderzoekt Amazon’s gebruik van Chineseall.com’s licentieverkopen e-book. Op de Kindle Store homepage, Amazon verklaarde: “Chineseall.com verstrekt operation support voor de Kindle Store”, die de nieuwssite uitgelegd de Amerikaanse onderneming werd met behulp van licentie haar Chinese partner te bedienen.

Wang zei dat Amazon voor een bedrijf licentie voor de Kindle Store in China had toegepast, maar het is nog te worden goedgekeurd. De divisie startte een onderzoek op donderdag en heeft contact opgenomen met het personeel van Amazon en Chineseall.com voor meer informatie, voegde hij eraan toe.

Veiligheid;? Perth cop toegankelijk beperkt computer, Legal;? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-Samsung werknemer leukemie gevallen niet verwante werken, Enterprise Software;? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL, Banking; Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië grote banken

Het rapport merkte ook op regelgeving door de GAPP ingesteld dicteert dat elk bedrijf in de uitgeverswereld veld digitaal in China ten minste één van de vier licenties voor het publiceren, kopiëren moeten krijgen, distribueren of het importeren van e-books in om de bedrijfsactiviteiten op wettige wijze.

Het Amerikaanse bedrijf lanceerde de Kindle Store in China op donderdag, en terwijl zijn; e-reader apparaat is nog niet beschikbaar in het land, kunnen lokale gebruikers e-books lezen gekocht van de winkel met behulp van de Kindle-app op iOS van Apple en Android-apparaten Google’s . Het e-book dienst lijkt nog steeds up and running op het moment van publicatie.

? Perth cop benaderd beperkt computer

? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-werknemer Samsung leukemie gevallen niet gerelateerd werk

? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL

Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië’s grote banken