Australische startups hoofd naar Singapore om hun groei te voeden

Australische startups en gevestigde tech bedrijven zijn op weg naar Singapore om de financiering, business partners en klanten te vinden in een gebied waar de overheid jaren uitgroeien tot Zuidoost-Azië de Silicon Valley heeft geïnvesteerd.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde

Volgens Gemma Manning, oprichter van Sydney-gebaseerde Gemstar Technology, kunnen sommige Australische bedrijven vinden het gemakkelijker om uit te breiden door gebruik te maken van Singapore, waar de overheid $ 1720000000 is gepompt AU in innovatie.

Manning, wiens bedrijf is het nemen van zes Aussie bedrijven op een handelsmissie naar Singapore deze week, hoopt dat de Australische regering zal de stadstaat te kiezen als een van de vijf wereldwijde Landing Pads dat een deel van de AU $ 1100000000 Nationale Wetenschap en Innovatie Agenda, gevormd die bedekt meer dan 20 maatregelen gericht op de “Ideeën Boom” retoriek.

Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups,? Waarom de Chinese India’s Hike bode in een getransformeerd ? eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren, e-commerce; Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven

Vorige maand, assistent-minister voor Innovatie Wyatt Roy kondigde de eerste drie locaties voor de overheid AU $ 11.000.000 startup landing pad initiatief, gericht op versnelling van Australië toegang tot internationale zakelijke netwerken, ondernemend talent, business development, en beleggers door het creëren van een uniek ecosysteem voor innovatie om te gedijen.

Silicon Valley werd geopenbaard als de inaugurele landing pad locatie, met het initiatief nemen tot tenancy op RocketSpace technologie campus in San Francisco, Tel Aviv werd genoemd als de tweede gaststad, en de derde is met potlood in Shanghai. De resterende twee zullen naar verwachting worden geplaatst in Europa en in Azië een andere hoofdstad.

“Ik voel me positief en meer geïnspireerd door wat we nu doen als een natie op het gebied van innovatie. Maar we hebben nog een lange weg te gaan en ik denk dat landen zoals Singapore kan niet worden genegeerd wanneer we kijken naar het beleid en het maken deze ecosystemen “, aldus Manning.

De financiering omgeving is zeer aantrekkelijk, net als de aandrijving voor publiek-private partnerschappen. Ze willen technologie te commercialiseren om te helpen rijden hun toekomstige inkomen.

Singapore geplaatst voorsprong van Australië in de 2015 Global Innovation Index, steken in op de zevende, terwijl Australië kwam uit op 17.

Eerder, Roy zei Australië is nog aan het netwerk dichtheid dat Silicon Valley heeft te hebben. Op een recent bezoek aan Tel Aviv, de 25-jarige minister assistent zei dat er een sterke culturele element in de Israëlische innovatie die Australië kunnen leren.

“Ik heb vaak gezegd dat we nodig hebben om de beste elementen van onze cultuur te omarmen – dat ambitieuze mentaliteit, dat ‘have a go’ mentaliteit – en ondersteuning van de underdog,” zei Roy op het moment.

De zes lokale bedrijven Gemstar neemt naar Singapore variëren van tech startups op zoek naar financiering via aan gevestigde bedrijven klaar om uit te breiden.

De groep bestaat uit Melbourne tech onderneming Parent Papierwerk, die automatiseert formulieren scholen naar huis te sturen naar de ouders, en een startup wiens app stimuleert kinderen om meer te bewegen.

Het punt is dat we niet weg te nemen van zaken van Australië “, aldus Manning.” We willen fast-track hen en hen te helpen groeien.

Lincoln Easton, oprichter van de bouw en constructie-industrie cloud-based billing provider Progressclaim.com, is momenteel in Singapore met Gemstar. Hij zei dat hij hoopt om zakelijke partners en klanten te vinden in de regio om hem te helpen uit te breiden in Zuidoost-Azië, waar de bouwmarkt is bijna net zo groot als in de Verenigde Staten.

Easton, wiens klanten behoren Mirvac, zei dat terwijl Australië’s R & D-stimulansen zijn goed, er is te veel bureaucratie. Australië heeft ook een risico-negatieve cultuur als het gaat om het investeren in startups, zei hij.

We zeggen niet dat we willen uit Australië te verhuizen, “zei hij. ‘Wat Malcolm Turnbull regering doet met nieuwe prikkels om te investeren in startups is echt spannend, maar in ons geval het waarschijnlijk is gekomen een beetje laat.

Het is gericht op een vrij vroeg stadium bedrijven. Ze moeten niet mensen die een beetje verder op de lijn korting.

De R & D Tax Incentive kunnen bedrijven een fiscaal voordeel voor het geld dat ze uitgeven aan interne R & D claimen, en in februari vorig jaar, parlement nieuwe wetgeving die het bedrag waarvoor ondernemingen aanspraak kan maken R & D belastingvoordelen tot AU $ 100.000.000 beperkt. De wetgeving werd met terugwerkende kracht, die de wetten van links naar terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2014.

Het werd onthuld op de Senaat Schattingen in oktober dat de productie was de industrie met het grootste aantal R & D-registraties, professionele, wetenschappelijke en technische diensten werden tweede en informatie media en telecommunicatie werd derde – goed voor slechts 18,3 procent van de totale R & D inschrijvingen voor het inkomstenjaar 2014.

Voortbouwend op de regering voorgestelde crowdfunding wetgeving vrijgegeven vorig jaar, zag de National Science and Innovatieagenda ook vroege investeringen kapitaalverhoging van AU $ 100.000.000 tot AU $ 200 miljoen, evenals een 20 procent niet-terugvorderbare investeringsaftrek gecompenseerd met een maximum van AU $ 200.000 per belegger per jaar, een 10-jarige vermogenswinstbelasting vrijstelling, en een vermindering van het faillissement standaard van drie jaar tot één.

AAP

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren

? Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven