Apple horden ASUS, Dell, Lenovo en Toshiba in een sprong

In het tweede kwartaal, het aandeel van de wereldwijde notebook pc-markt Apple’s meer dan verdubbeld, waardoor het bedrijf te sputteren van nr 7 tot No. 3 in totaal units verscheept.

Volgens Deutsche Bank en door Fortune gemeld, Apple maakte deze beweging op de kracht van de iPad verkoop, die Deutsche Bank opgenomen als onderdeel van de notebook markt. Apple verkocht 2.470.000 eenheden van de traditionele MacBook laptops in Q2 en het bedrijf ook verkocht 3.270.000 eenheden van de iPad, die op 3 april gelanceerd.

Apple tracks nog notebook marktleider Hewlett-Packard en Acer met een ruime marge, maar de iPad surge in staat stelde om alle van de tweede-tier notebook-leveranciers haasje – ASUS, Dell, Lenovo en Toshiba.

Deutsche Bank-analist Chris Whitmore zei: “De iPad wordt direct kannibaliseren de vraag naar andere leveranciers [notebook] producten Opmerkelijk traditionele MacBook zaken Apple’s gepost versnelde groei toestel op een Y / Y basis in 2T., Ondanks de lancering van de iPad, terwijl de elk ander Top 5 leverancier vertraagd. ”

Zoals de grafiek hierboven laat zien, hebben de gevestigde exploitanten Hewlett-Packard, Dell en Acer de verkopers het verliezen van de meest marktaandeel in het afgelopen jaar, terwijl Apple de grootste gainer is geweest. Aziatische leveranciers ASUS, Lenovo, Samsung en Sony hebben ook geplaatst bescheiden winsten.

Dan, onderzoekers kunnen zowel een notebook categorie en een categorie tablet (of sub-categorie), evenals een grotere categorie die beide opgenomen hebben. We hebben vergelijkbare breakouts gebeuren met netbooks, waar ze afzonderlijk kunnen worden uitgebroken of opgerold in de notebook markt totalen gezien.

Dat gezegd hebbende, ik ken een aantal mensen met iPads die zeggen dat ze met behulp van hun notebooks minder en minder. Dus het kan uiteindelijk vervanging voor een notebook aankoop in sommige gevallen worden. Tabletten kunnen al een vervanger voor een tweede notebook voor sommige mensen. Dat was het verschijnsel dat reed netbooks in veel gevallen. En, dat is waarschijnlijk de reden waarom tabletten eten in laptop omzet voor Apple concurrenten, op basis van de Deutsche Bank gegevens.

Het andere ding om in gedachten te houden is dat Apple is de enige van de zeven leveranciers die momenteel een low-cost touchscreen tablet op de markt. Dat is niet het geval voor lang. Een jaar vanaf nu, bijna alle van deze leveranciers moeten concurrerende tablets, aangedreven door een Android of Windows te hebben.

iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar, Apple, Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd op elaptopcomputer.com.

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen