Als consumenten massaal voor iPhones, de onderneming moet nog BlackBerry

Met Apple’s volgende generatie mobiele besturingssysteem stevig te maken op eindgebruikers, iMessage beschikt als één van de meest opvallende kenmerken van iOS 5. Hoewel, is er weinig echt bekend over back-end beveiliging en encryptie functies van het programma.

BlackBerry uitval post-mortem: Waar ging het allemaal mis gaan, RIM’s BlackBerry uitval komen op slechtst mogelijke moment; iCloud vs. Exchange, Gmail:? Kies uw keuze verstandig; David Gewirtz: Het maken van Android veilig genoeg voor veilige overheid werken

Ten opzichte van zijn naaste concurrent, BlackBerry Messenger, net zo weinig bekend is over de encryptie-methoden, alleen dat “het is” en dat zelfs regeringen kunnen niet kraken.

Maar te midden van de verstoring van de BlackBerry-services vorige week, de ‘BlackBerry massale uittocht’ heeft niet de overhand zoals velen hadden verwacht. Niettemin heeft de storing een aantal high-profile en grote ondernemingen geduwd in het zoeken naar alternatieven voor de BlackBerry, omdat het bedrijf nog steeds geconfronteerd met zware controle na de wereldwijde verstoring.

elaptopcomputer.com: 22% van de iPhone 4S kopers zijn platform zet; Activist RIM investeerder oproepen tot koop, CEO shake-up; BlackBerry Messenger versus Apple’s iMessage; CBS News: Gebruikers geven RIM frambozen over BlackBerry glitches; BlackBerry maker geleid naar mislukking? ; BlackBerry’s 3-daagse uitval over, maker zegt; de website Asia: BlackBerry uitval niet in het voordeel van RIM

Zonder twijfel, de kern van de BlackBerry-dienst is het sterk gecodeerd messaging mogelijkheden en de regering-grade beveiliging. Terwijl Research in Motion leidt in zowel instant messaging en e-mail, Apple scoort alleen een enkel punt op de beveiligde instant messaging front.

Ondernemingen hebben dus weinig keus, maar aan de stok met de schijnbaar ‘onbetrouwbare’ dienst – in plaats van te investeren in nieuwe contracten, data-abonnementen en mobiele hardware, bij de inspanningen om te breken met de BlackBerry fabrikant.

iMessage, mobiele instant messenger van Apple, ingebouwd in iOS 5, centra nog steeds rond beveiligde en versleutelde berichten – net zoals BlackBerry Messenger als zijn naaste concurrent doet.

BlackBerry Messenger-gebruikers kunnen op dit moment alleen communiceren over de dienstverlening aan andere BlackBerry-gebruikers. Ook kan Apple iOS 5 gebruikers die naar iMessage alleen communiceren met degenen die op andere iOS 5-apparaten.

Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Smartphones, Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; mobiliteit; Last-minute iPhone 7 geruchten wijzen op waterbestendigheid, vijf kleuren, veiligheid, Android lockscreen bypass: Google flarden fout op de Nexus 5X telefoons

Maar marktaandeel cijfers laten zien, hoewel BlackBerry heeft een brede spreiding van telefoons, het commando maar een fractie van dat in vergelijking met iOS-apparaten. Met de recente iOS 5 release, binnen een maand of twee zullen wij iOS 5 domineert de BlackBerry mobiele besturingssysteem in globale cijfers aandeel zien.

Met een groter bereik van de klanten ingesteld op de nieuwe iMessage dienst te gebruiken, kan het in de komende weken de kroon van Research in Motion, die BlackBerry Messenger had als een van de centrum-stukken zijn jongere, consumentenmarkt.

maar hoewel Apple heeft vrij te geven – als het ooit zal – een beveiligde en versleutelde e-mail service, want nu iOS 5 gebruikers en degenen die op zakelijke processen kunnen iMessage alleen gebruiken als optie een afgeslankte veilige communicatie ‘.

Dat gezegd hebbende, iMessage vertrouwt nog steeds op Apple’s infrastructuur wordt onderhouden en niet naar beneden. Hoewel het is onlangs gemeld dat iOS en Android-telefoons niet konden worden kreupel als hoe de BlackBerry was, als gevolg van de scheiding van de infrastructuur, iMessage antwoordt nog op Apple’s back-end systemen kunnen functioneren.

Apple gaat vooruit met de nieuwe iOS 5-software, in weerwil van de wereldwijde storing BlackBerry’s vorige week, de verleiding te haasten en schakelen providers is in verschillende branches duidelijk. Bedrijven hebben nog steeds beveiligde e-mail messaging met BlackBerrys, terwijl Apple alleen kan bieden beveiligde instant messaging.

Consumenten, om redenen van veiligheid, privacy en gecodeerde berichten, kan en moet de sprong te maken moeten zij willen. Maar bedrijven en bedrijf kan zich niet veroorloven, omwille van het behoud van hun industrie geheimen en het tegengaan van bedrijfsspionage, om af te stappen van hun BlackBerry-dienst tot een gelijke of grotere dienst op de markt komt.

Over het netwerk

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods

Last-minute iPhone 7 geruchten wijzen op waterbestendigheid, vijf kleuren

Android lockscreen bypass: Google patcht lek op de Nexus 5X telefoons