Data-driven analyse maakt korte metten met claims die NSA is uit de hand (speciaal verslag)

BELANGRIJKE UPDATE: Zie het einde van dit artikel voor een uitgebreide reactie van Barton Gellman van de Washington Post. Hij verduidelijkt een aantal van mijn uitspraken, noemt me op sommige, en geeft ons een veel beter begrip van anderen. Hij postte dit aanleiding van de opmerkingen, maar ik wil het niet te verdwalen.

Hoe gruwelijk is de National Security Agency? Als persberichten en blog postings zijn om het te geloven, de NSA en de hele regering surveillance apparaat van de Verenigde Staten zijn volledig uit de hand en we zijn op weg naar een Gestapo-stijl staat.

Maar is dat echt waar? Wat heeft de gegevens over te zeggen?

Laten we beginnen met een fundamenteel probleem. Grote aantallen zijn moeilijk voor mensen om te visualiseren. Echt, echt, echt grote aantallen zijn onmogelijk te visualiseren.

Verslagen van gebroken privacyregels

Facebook vangt 20 keer meer data per dag (voor slechts de server logs, niet meegerekend ieders berichten) dan de NSA vangt in totaal;. De NSA’s selectie systemen zijn eigenlijk waanzinnig nauwkeurig. Als u alle gegevens die ze vast te leggen ter waarde van een jaar tijd ten opzichte van de hoeveelheid fouten die ze maken bedraagt ​​ongeveer een kwart van een milliseconde;. De werkelijke byte hoeveelheid van foutieve gegevens van de NSA registraties bedraagt ​​minder dan een MP3-track per week .; Als deze nummers werden gemeld in een zakelijke situatie, zouden ze worden beschouwd als een absolute triomf van big data beheer en de uitvoering.

De Gotcha die voortkomt uit deze cognitieve beperking is dat het mogelijk is om de publieke opinie te vervalsen door gooien out grote klinkende nummers. Zelfs als er een poging wordt gedaan om deze nummers in perspectief, de meeste lezers pak de meest smakelijke beetje informatie, meestal van de kop, en dat is wat wordt hun interne representatie van de feiten.

Dus laat ik de resultaten van mijn data-driven onderzoek samen te vatten, en dan nemen u mee door de details. Hier is een samenvatting van de resultaten van mijn onderzoek

Dus, daar ga je. Headlines hyper-opblazen van de feiten. Nu laat ik u mee door alle details. Laten we beginnen met wat er gebeurd is op donderdag.

Op donderdag, Bart Gellman, een Pulitzer-prijs winnende correspondent van de Washington Post, meldde “NSA brak privacy regels duizenden keren per jaar, audit vindt.” Disclosure: Bart gebruikt om te schrijven voor één van mijn publicaties een jaar of tien geleden.

Volgens de Post, een NSA audit beschreven “2.776 incidenten in de voorafgaande 12 maanden van ongeoorloofde verzamelen, de opslag, de toegang tot of de verspreiding van wettelijk beschermde communicatie.” Dit beschrijft de periode van ongeveer mei 2011 tot mei 2012.

Uit dit rapport sprong een moord en brand schreeuwen over het land, met name uit de Electronic Frontier Foundation, die verklaarde, “NSA Spioneren:. De drie pijlers van de regering Trust is gevallen”

NSA malware geïnfecteerde meer dan 50.000 computer netwerken wereldwijd, Microsoft, Apple, Google, Facebook call for NSA snuit; NSA massa surveillance lekken: Chronologie van de gebeurtenissen tot nu toe; The chilling effect: Snowden, de NSA, en de IT-beveiliging; NSA cryptanalyst: Wij, ook zijn de Amerikanen; Snowden document onthult omvang van de NSA / Canadese samenwerking; Zes manieren om jezelf te beschermen tegen de NSA en andere afluisteraars

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Het is belangrijk op te merken, voordat ik verder gaan, dat ik een ongelooflijke mate van respect voor Bart en de EFF. Maar om te parafraseren President Clinton, is het tijd om wat rekenkunde in dienst.

Hier is waar de echt grote getallen vandaan komen. Volgens de NSA zelf, in een document voor het publiek (PDF), het internet als geheel draagt ​​1826 petabytes aan gegevens per dag. Hangen met mij hier. De nummers zijn niet van plan om veel zin te maken voor een tijdje, maar ik zal ze samen te breien, zodat je het grote beeld kan begrijpen.

Van die 1826 petabytes, de NSA “raakt” 1,6%, of iets minder dan 30 petabytes. Terwijl de NSA in detail niet “raakt” definieert, kunnen we aannemen uit de context dat ze betekenen de gegevens in het kort gaat door hun netwerken en / of het verzamelen van gegevens centers. Ik weet dat je niet voorstellen ofwel 1.826 petabytes of 30 petabytes, maar maak je geen zorgen over dat voor nu. Blijf bij mij. Dit zal zinvol binnenkort.

De NSA onthulde dat van die 30 petabytes it “raakt, ‘slechts 0,025% is” geselecteerd voor beoordeling “. Dat aantal is ongeveer 7,3 terabyte. Met “geselecteerd voor beoordeling,” we kunnen redelijk veronderstellen dat ongeveer 7,3 terabytes aan de mondiale databases van de NSA wordt toegevoegd en kan door federale agenten worden onderzocht.

Ik kom terug naar de Washington Post 2776 “incidenten” komen in een minuut. Ten eerste, laten we een aantal foto van het verschil tussen de petabytes en terabytes.

De beste manier die ik heb gevonden om deze gegevens te maten beeld is door ze te vergelijken met geld. Een enkele byte, zou ongeveer een letter (zoals “B”) worden vergeleken met een cent. Als een byte is een cent, dan is het 140 tekens in een tweet is een waarde van ongeveer $ 1,40 (140 pence).

Oke, laten we verhogen de inzet een beetje. Een kilobyte is ongeveer duizend (ik weet het, 1024, maar werken met mij), ongeveer duizend tekens van de tekst. Tot nu toe, in dit artikel, heb je ongeveer drie keer gelezen dat veel karakters. In termen van centen, zou een kilobyte ongeveer tien dollar, of gewoon over de kosten van twee Subway sandwiches.

Na langs dus een megabyte waarde van ongeveer een miljoen centen, of ongeveer $ 10.000 dollar, wat ongeveer de kosten van een gebruikte 1998 Toyota Camry. Een gigabyte (die in video vorm zowat één aflevering van een tv-show zal houden) zou een miljard centen, of ongeveer $ 10 miljoen dollar – de prijs van een zeer chique herenhuis.

Zie je hoe deze nummers gewoon waanzinnig groter? Als we gaan van een kilobyte (duizend of zo) naar een gigabyte (een miljard of zo), gaan we van een paar boterhammen naar het huis van een Hollywood-celebrity’s.

Hangen met me. Ik zal dit terug naar de NSA in een minuut te brengen, maar je moet nog steeds om een ​​volledig beeld te krijgen. Laten we slaan het op. Laten we gaan van een gigabyte aan een terabyte. Laten we zeggen dat een terabyte is de moeite waard een biljoen centen. In dollars, dat brengt je in miljardair grondgebied, ruwweg de nettowaarde van Microsoft’s Steve Ballmer, en ongeveer de helft van de netto waarde van Jeff Bezos, die net de Washington Post gekocht voor wat, voor hem, is kleingeld.

Dus een terabyte in geld zet u in Mark Zuckerberg, Bruce Wayne, grondgebied Lex Luthor. Dus hoe zit het met een petabyte? We hebben wierp de term petabyte rond het nieuws al vorige week, maar hoeveel is dat? Hoe kunnen we het voor je?

Laten we weer gebruik maken van geld. Als we een cent hebben het over een byte, een petabyte is een biljard centen, of ongeveer $ 10 biljoen dollar. Als het moeilijk is het afbeelden van miljardair-niveau rijkdom, probeer dit één voor grootte: 10000000000000 $ is het gehele bruto binnenlands product van China en Japan … gecombineerd.

Oke, dus laten we teruggaan naar het proberen voor te stellen wat de NSA doet en verkeerd doen. Nu hebben we een referentiekader (variërend van de kosten van een onderzeese sandwich van het totale inkomen van China en Japan gecombineerd), kunnen we een gevoel voor de relatie van de termen de pers wordt wierp rond te krijgen.

Laten we beginnen met het grootste aantal eerste. Terwijl de NSA “raakt” ongeveer 30 petabytes (in de dollar analogie, ongeveer twee keer de Amerikaanse BBP), kiest hij alleen voor de review over 7,3 terabytes (over de nettowaarde van Bill Gates en Jeff Bezos gecombineerd).

By the way, als een reality check, volgens Robert Johnson (Facebook Director of Engineering), terug in 2011 Facebook verzamelde 130 terabytes aan loggegevens elke dag. Facebook, alleen in termen van loggegevens (nog afgezien van alle katten foto’s en recepten iedereen berichten), verzamelt bijna 20 keer de hoeveelheid loggegevens elke dag dan NSA het grijpen van alle gegevens.

Laten we nu eens kijken naar het nummer 2776, dat is wat iedereen al overstuur heeft.

Voordat we beginnen te spelen met dit nummer, laat ons toe te voegen nog een feit. Dit aantal is in de loop van een jaar, terwijl de overige gegevens we kijken is in de loop van de dag.

2776 is het aantal foutieve gegevens toegang door de NSA dat de Washington Post meldde. Eerst en vooral, hoeveel gegevens is dat? Omdat we praten over metadata, we praten niet vol boodschappen. Een typische e-mail header heeft ongeveer 4500 bytes (of ongeveer 4K). Laten we de nee-zeggers het voordeel van de twijfel en laat ieder NSA fout 32K.

Dus nu kunnen we beginnen met het opzetten van de gruwelijkheid in perspectief. 32K tijden 2.776 fouten is iets minder dan 90 megabyte – of ongeveer de grootte van een Justin Bieber album downloaden als MP3’s – per jaar.

Om dit te passen in de dagelijkse nummers hebben we gewerkt met, laten we verdelen dat 90 megabyte door 365. Dat geeft ons ongeveer 252K. In penny per-byte-termen, dat is ongeveer $ 2.500 (of over de kosten van een mooi ingericht iMac).

In termen van dollars, dat is de analogie die we hebben gebruikt in dit artikel, de NSA pakt per ongeluk de gegevens gelijkwaardig penny per-byte-of een iMac in vergelijking met de equivalente cent per-byte-van de totale netto waarde van Bill Gates plus Jeff Bezos.

De bottom line is dit: de NSA loopt ongeveer 30 biljard bytes via haar systemen elke dag. Het registreert ongeveer 7000000000000 van die bytes. Het ongeluk verslagen minder dan megabyte per dag – minder dan een MP3 aan gegevens per dag.

Laten we het op een andere manier. Als we praten over onze doelstellingen voor het meten van uitstekende datacenter hoge beschikbaarheid prestaties, zoeken we naar “vijf negens” van de beschikbaarheid van de dienst, wat betekent dat de uptime is 99,999 procent. In termen van operationele tijd, vijf negens betekent dat het netwerk zal naar beneden alle van 5 minuten en 26 seconden voor het gehele jaar.

Als we foto juistheid van de NSA door het te vergelijken met de algemeen aanvaarde IT doel van vijf negens van hoge beschikbaarheid (of ongeveer vijf en een halve minuut per jaar), dan zou de NSA error rate (in termen van tijd beschreven) zijn 0,2649 milliseconden per jaar. Dat is niet de Heilige Graal van de vijf negens van nauwkeurigheid. Dat is meer als twaalf negens.

Deze nummers niet kijken naar me als een gruwelijke minachting voor de privacy van de kant van de NSA coders en system engineers. In plaats daarvan, het lijkt me meer als een triomf van IT en database engineering.

Natuurlijk, informatie, zoals dat betekent niet verontwaardiging veroorzaakt, is het niet kranten verkoopt, en het genereert geen pageviews. Het is gewoon accuraat. Kijkend naar de feitelijke gegevens in plaats van buiten adem hyperbool schetst een veel duidelijker beeld van de activiteiten van Amerika’s meest geavanceerde technische inlichtingenvergaring operatie.

Ze zijn niet de vijand. Als er iets, ze lijken te doen een verdomd goede baan beschermt ons zonder, krijgen allemaal in uw privacy junk.

Het volgende werd gepost op de reacties op dit artikel door Barton Gellman. Ik ben blij dat hij deelneemt aan ons gesprek. Thanks, Bart, voor het samenvoegen van ons en het delen van verduidelijkingen.

Ik ben de auteur van The Washington Post verhaal. Er is een newsroom uitdrukking. “Gevaar: reporter doet wiskunde.” Ik ben niet van plan om David te controleren, maar in ieder geval de wiskunde van het probleem hier niet zal zijn. Het probleem is dat hij verkeerd begrijpt wat hij te tellen. Ik heb hem niet kwalijk nemen: Dit is een zeer complex geheel van juridische, technische en operationele vraagstukken. Ik volg hen nauw sinds 2005, en wijdde twee hoofdstukken van mijn laatste boek aan hen, en ik nog steeds niet ze gemakkelijk te vinden. Geen tijd voor een verhandeling, maar een paar snelle punten

* De “compliance incidenten ‘niet al te betrekken verzameling. Zoals het verhaal en de documenten mee, ze kunnen plaatsvinden overal langs het spectrum van elektronisch toezicht: verzamelen, bewaren, verwerking en distributie. Elk van hen kan variëren van kleine, weinig privacyeffectbeoordeling, de zeer ernstig.

* David gaat uit van de surveillance is alles over metadata. Het is niet. Een groot deel van het – een onbekende hoeveelheid, omdat het rapport niet dit neer breekt – is content. Naarmate het verhaal notities, de NSA niet “target” Amerikanen voor de inhoud collectie, maar het doet het verzamelen van een groot deel van de Amerikaanse content “per ongeluk”, “incidenteel” of opzettelijk wanneer één partij staat bekend als een buitenlandse doelgroep in het buitenland zijn. Het grootste deel van het blijft in databases, en een enkele zoekopdracht kan trekken gigabytes.

* Een cruciaal punt om te begrijpen: de laatste twee categorieën van de collectie op de Amerikanen – “incidenteel” en weloverwogen, wanneer één partij in het buitenland – goed voor het hoogste volume van de Amerikaanse data in NSA handen. Ze tellen niet als incidenten. Geen van hen behoren tot de 2.776 incidenten. Als de NSA interpreteert de wet, is het niet een overtreding te verzamelen, te bewaren en verwerken. Tot mijn verhaal dat nooit duidelijk geweest, en het Witte Huis werkt nog steeds moeilijk om het verschil tussen verboden en routine collectie (inclusief de inning van de inhoud) van de Amerikanen te verdoezelen. “Minimalisering” regels ontdoen van identiteiten standaard, maar er zijn veel uitzonderingen en verzoeken van “klanten” om identiteiten te ontmaskeren worden gemakkelijk verleend.

* Het is niet mogelijk om te berekenen of zelfs te schatten binnen enkele ordes van grootte van de hoeveelheid gegevens die betrokken zijn in 2776 incidenten, noch het aantal getroffen mensen, zelfs als je weet of je te maken hebt met metadata of inhoud. Een klein, maar onbekend aantal incidenten – die waarbij onrechtmatige zoektermen, maar behalen geen resultaten – niet verzamelen, verwerken of helemaal geen gegevens te verspreiden en dus nul privacy impact. Andere incidenten kan slechts een paar surveillance onderwerpen te betrekken, maar Met inbegrip van grote hoeveelheden gegevens, hetzij omdat vindt plaats over een tijdspanne of omdat de eerder verzamelde data set is zeer groot. One “incident” in het verslag van mei 2012 betrokken zijn meer dan 3.000 databasebestanden, en elk bestand bevatte een onbekende (maar meestal zeer groot) aantal records. Een andere episode – niet meegeteld als een “incident” op alle – verzamelde gegevens over alle oproepen van Washington, DC voor een onbekende periode. Er is geen manier om te vertellen uit het rapport alleen, maar op basis van de routine procedures en de omvang van de NSA operaties is het waarschijnlijk dat sommige van deze individuele incidenten (1 van 2776) getroffen honderdduizenden mensen.

* By the way, zoals opnieuw het verhaal notes, de 2776 klep enige Ft. Meade en de nabijgelegen kantoren. Er zouden aanzienlijk meer incidenten bij een controle dat de SIGINT directoraat enorme regionale activiteiten centra in Texas, Georgia, Colorado en Hawaii inbegrepen – en de activiteiten van andere directies, zoals technologie, en zoals Information Assurance, die ook grote volumes te raken gegevens.

* Het is eerlijk spel om een ​​volledige dataset te nemen en uit te dagen (of onderzoeker) analyse van de gegevens van een verslaggever. Maar dit was niet een volledige dataset en het is een vergissing om David te denken dat hij kan Suss het hele verhaal van het beperkt aantal documenten die wij alleen geplaatst. Ik trok op andere documenten en vulde de gaten met vele uren van ouderwetse interviews. Ik nam een ​​aantal primair materiaal, in combinatie met andere leads, en toegepast journalistiek in om te begrijpen wat het materiaal zegt, wat het niet te zeggen, en welke gevolgtrekkingen wel en niet kan worden daaruit getrokken. Dat is een van de redenen waarom we niet zomaar documenten dumpen in het publieke domein. Er zijn niet veel verhalen in de Snowden archief dat kan worden verteld door alleen documenten.

* Ondanks dit alles, David is zeker recht om te zeggen dat het foutenpercentage is zeer laag percentage. Dat is belangrijk bij de beoordeling van individuele prestaties, en misschien is dat het einde van het verhaal voor u. Dat is jouw keuze. Voor sommige mensen, vraag de openbare orde beschouwt de absolute nummer ook. We kunnen niet instemmen met de meer alledaagse schade van 1.000.000 verloren luchtvaartmaatschappij tassen per jaar, ook al 99,9 procent van de 1 miljard zakken jaarlijks gecontroleerd maakte het naar hun bestemming. Sommige systemen moeten worden ontworpen met minder fouttolerantie dan anderen. Dat is een politieke en sociale besluitvorming, maar hebben we niet in staat om het debat tot de Snowden onthullingen geweest.

* Een deel van het belang van dit verhaal is dat de regering zo hard gewerkt om het te verdoezelen. In het openbaar releases van semi-jaarverslagen aan het Congres, de administratie een black-out alle statistische gegevens. (By the way, er rekening mee dat de tabellen in de 14-pagina’s tellende document Ik postte zijn categorieën. In de DOJ / DNI rapport aan het Congres, zij werden gekenmerkt Top Secret // Special Intelligence, waarin publieke release onmogelijk wordt gemaakt en beperkt het lezerspubliek in het Congres .) Naast de weigering om alle gegevens vrij te geven, de regering verliet de zeer sterke indruk dat er fouten waren vanishingly zeldzaam en misbruik van non-existent. Dit kan afhangen van de definitie van “misbruik.” Marcy Wheeler citeert een tv-interview waarin ik besproken dat en maakt een aantal extra punten hier.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Volume van de NSA data

Afbeelden van de omvang van de data

Ontleden van de NSA datastroom met behulp van wat we nu begrijpen

Putting dit alles in het juiste perspectief

Van de auteur van de Washington Post verhaal (Barton Gellman)