Cisco videobewaking bedrijf te kopen

De networking gigant kondigde eind maandag dat het van plan is om niet-beursgenoteerde BroadWare Technologies in een poging te kopen om bulk haar video surveillance bedrijf. De voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt. Cisco zei dat het verwacht dat de overname te sluiten in het fiscale vierde kwartaal, dat eindigt op 27 juli.

Cisco’s brood en boter voor de afgelopen twee decennia is het verstrekken van bedrijven en service providers de infrastructuur apparatuur, zoals IP-routers en Ethernet-switches, data en Internet verkeer te dragen. Maar onlangs, het bedrijf is het uitbreiden van haar activiteiten naar andere gebieden, waaronder video.

Cisco mening dat videobewaking name een logische markt aan te pakken. Voor één, Cisco is al waarschijnlijk de leverancier van netwerkapparatuur voor bedrijven met behulp van video surveillance. Bovendien zijn veel van deze bedrijven zijn al begonnen met het consolideren van hun netwerken om spraak en data te vervoeren via een IP-infrastructuur. Dus het toevoegen van video naar die geconsolideerde netwerk zou logisch zijn. En tot slot, Cisco biedt ook storage area networking vistuig, die essentieel is voor klanten die al de video moet slaan.

Een jaar geleden, Cisco bracht $ 51 miljoen in contanten en opties om een ​​bedrijf genaamd SyPixx, welke software en hardware producten ontwikkeld om bestaande analoge video-systemen om te werken als onderdeel van een digitale IP-netwerk te kopen. Nu, met de software BroadWare’s, Cisco-klanten in staat zal zijn om toezicht te houden, beheren, registreren en opslaan van audio en video, die overal door geautoriseerde gebruikers kunnen worden benaderd via een web-based interface, aldus Cisco. Met deze twee overnames, Cisco is in staat om klanten met bestaande video surveillance systemen aan te pakken in plaats, evenals accounts waarbij geen video-infrastructuur is op zijn plaats.

? Networking, Cisco koopt container startup ContainerX; Innovatie; De tech erfenis van de Olympische Spelen van Rio, internet van de dingen; Cisco zal 5.500 banen te schrappen in de nieuwste herstructureringen; netwerken; Cisco om bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport

Cisco ziet de video surveillance markt voor infrastructuur als een onmiddellijke snelgroeiende kans dat de mogelijkheid om zowel IP als analoge apparaat installaties te ondersteunen vereist, “Marthin De Beer, senior vice-president van de Emerging Market Technologies Group van Cisco, zei in een verklaring.” Door de overname van BroadWare, zal Cisco staat zijn om zowel bestaande als greenfield videobewaking kansen te pakken.

BroadWare heeft 38 medewerkers met vestigingen in Californië en Virginia.

Cisco koopt container startup ContainerX

De tech erfenis van de Olympische Spelen in Rio

Cisco zal snijden 5.500 banen in de nieuwste herstructurering

? Cisco te bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport