Cisco investeert in netwerken start-up Avega

Cisco is lid geworden van twee venture capital bedrijven, JAFCO Investment and Technology Venture Partners, in de start-up van de tweede ronde van de financiering, maar het kwam niet haar aandeel in de investering bekend te maken.

Avega, met medewerkers in de Verenigde Staten en Australië, is gespecialiseerd in technologie die draadloos home entertainment versnelling kan aansluiten, zoals media center pc’s, draagbare mediaspelers, mobiele telefoons, stereo-apparatuur, netwerkopslag en set-top boxes. Het bedrijf heeft ook een technologie ontwikkeld die controleert en beheert deze apparaten en de inhoud ervan draadloos shuttles door het huis.

Cisco staat bekend als een materiaal infrastructuur maker. Jarenlang heeft zij geleverd grote bedrijven en internet service providers met de switches en routers die internetverkeer shuttle van de ene plaats naar de andere. Cisco wil nu een stuk van de ontluikende markt voor home entertainment netwerkapparatuur.

Mensen zijn gewoon beginnen nu te gedigitaliseerde muziek, video en foto’s te delen tijdens hun huizen. Deze trend, in combinatie met mensen die het downloaden van muziek en video’s via het internet, en service providers zoals telefoonmaatschappijen en kabelexploitanten ook het leveren van content via Internet Protocol-technologie, heeft Cisco in een uitstekende positie om ook de infrastructuur versnelling leveren binnen het huis.

? Networking, Cisco koopt container startup ContainerX; Innovatie; De tech erfenis van de Olympische Spelen van Rio, internet van de dingen; Cisco zal 5.500 banen te schrappen in de nieuwste herstructureringen; netwerken; Cisco om bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport

Cisco is al eigenaar van de draadloze router merk Linksys. En vorig jaar, bracht $ 6900000000 verwerven kabel set-top box maker Scientific-Atlanta om te helpen bij video.

De investering in Avega sluit goed aan bij Cisco’s home-netwerken visie, die het aansluiten van apparaten met het internet en andere entertainment gadgets in het huis omvat.

Terwijl het bedrijf is al lang bekend om zijn voorliefde voor het verwerven van bedrijven, Cisco heeft ook geïnvesteerd in een aantal start-ups, met behulp van die investeringen strategisch samenwerken en integreren van nieuwe technologie in haar producten. Avega licenties al enkele van zijn technologie aan andere bedrijven.

“Onze recente onderhandelingen klant award nominaties bij de laatste twee International Consumer Electronics Shows en media erkenning valideren van de kans en het bedrijf een sterke positie in het leveren van een complete end-to-end networked media-connectiviteit oplossing voor” original equipment manufacturers, Peter Celiński, co -oprichter van Avega Systems, zei in een verklaring.

Cisco koopt container startup ContainerX

De tech erfenis van de Olympische Spelen in Rio

Cisco zal snijden 5.500 banen in de nieuwste herstructurering

? Cisco te bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport