Cisco komt stadsbreed draadloze markt

Cisco heeft een nieuwe serie van access points ontwikkeld, genaamd de Cisco Aironet 1500 Series, die kunnen worden gebruikt voor het stadsbreed Wi-Fi-implementaties. Deze nieuwe access points kunnen worden ingezet op het dak, licht palen en elektriciteitspalen.

Om de capaciteit te maximaliseren, wordt elk toegangspunt uitgerust met twee radio’s. Een radio gebruikt een radiofrequentie protocol Adaptive Wireless Path Protocol access-point-to-access-point communicatie. De andere radio wordt gebruikt om de bandbreedte aan gebruikers.

Cisco is al de dominante leverancier van wireless local-area networking apparatuur in de thuismarkt – door middel van haar Linksys productlijn – en in de zakelijke markt ook.

De nieuwe access points zal “mesh” technologie gebruiken om te communiceren met elkaar en vind de beste weg voor het verkeer dat via het draadloze netwerk.

? Networking, Cisco koopt container startup ContainerX; Innovatie; De tech erfenis van de Olympische Spelen van Rio, internet van de dingen; Cisco zal 5.500 banen te schrappen in de nieuwste herstructureringen; netwerken; Cisco om bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport

De draadloze markt is het verplaatsen van het huis en enterprise naar buiten, “zei Alan Cohen, senior director in draadloze netwerken business unit van Cisco.” Het was de volgende logische stap voor ons.

De markt voor stadsbrede draadloze netwerken is enorm, hebben analisten. Steden van alle soorten en maten in de Verenigde Staten te zien Wi-Fi als een kosteneffectieve antwoord op veel van hun communicatieproblemen.

Sommige steden, zoals Philadelphia en San Francisco, van plan om draadloze breedband technologie te gebruiken als een goedkope oplossing aan het verstrekken van breedbandtoegang aan inwoners met een laag inkomen.

Andere steden te zien Wi-Fi als een geweldige technologie voor de bouw van nieuwe openbare veiligheid netwerken en voor het verbinden van diverse gebouwen waar de stad agentschappen zijn ondergebracht.

En nog anderen zijn van mening dat gratis Wi-Fi-netwerken in openbare gelegenheden economische ontwikkeling zou kunnen stimuleren door het tekenen van meer mensen naar de stad.

De markt is echt enorm “, zegt Craig Mathias, een analist bij Farpoint Group van Ashland, Mass.” De meeste gemeenten kunnen sommige gebruiken voor Wi-Fi te vinden, of dat nu voor het verstrekken van commerciële breedband voor de bewoners of voor de overheid doeleinden. De deur staat nu wijd open.

ingang van Cisco’s in de markt is een teken van deze mogelijkheid. Tot nu toe zijn kleine start-ups, zoals Tropos Networks en BelAir Networks, levert al steden met apparatuur.

EarthLink, die het bod op het netwerk van Philadelphia bouwen won, is het gebruik van apparatuur van Tropos, en zo zijn 249 andere klanten, met inbegrip van de stad van Anaheim, Californië.

We hebben al in deze markt voor vijf jaar “, zegt Ron Sege, CEO van Tropos.” Cisco zal moeten gaan door die hele leercurve. Het kost tijd, zelfs als u Cisco. U kunt geen ervaring kopen.

Cisco’s Cohen zei dat hij is klaar om op de start-ups te nemen. Het bedrijf niet concurreren in de Philadelphia biedproces, omdat de technologie klaar was op dat moment niet, zei hij.

Maar het bedrijf concurreert voor de San Francisco contract. En Cisco heeft al in geslaagd om behaalt bijna een dozijn overwinningen van zijn eigen, met inbegrip van implementaties in Dayton, Ohio, en Libanon, Ore.

Voor een tijdje, hebben de start-ups is het enige alternatief voor de gemeenschappen bouwen van Wi-Fi-netwerken, “zei Cohen. ‘Maar nu zijn we hier.

Cisco koopt container startup ContainerX

De tech erfenis van de Olympische Spelen in Rio

Cisco zal snijden 5.500 banen in de nieuwste herstructurering

? Cisco te bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport