China’s Oppo betreedt Indiase markt met ‘s werelds eerste draaibare camera smartphone

De eerste echte salvo uit de boeg van de schijnbaar honderden Chinese smartphone makers is eindelijk ontslagen in India. Oppo, een elektronica fabrikant op basis van Guangdong, China, lang bekend om zijn succes in het maken van MP3-spelers, Blu-ray spelers, en zijn voorzien van telefoons, heeft hier de N1 gelanceerd. Het is van alle rekeningen, een gladde en aantrekkelijke apparaat dat gelijke tred houdt met veel van de beste smartphones van de wereld in het premium range.

Echter, wat de N1 maakt een opvallende is de nieuwe 13-megapixel camera, die 207 graden draait om verdubbelen als zowel de voor- en achterzijde-facing shooter. Dit kan een grote attractie voor de camera-crazy gebruikers die gewend zijn aan het algemeen vreselijke front-facing lenzen die onscherp selfies te leveren zijn. In het algemeen, beoordelingen aangeven dat de beelden die door deze camera ver overtreffen die worden gegenereerd door uw mid- of high-end Android-apparaat.

Wat betreft de rest van de specs betreft, wordt de Oppo N1 gevoed door 1.7GHz Snapdragon 600 quad-core processor ondersteund door Adreno 320 GPU en 2 GB RAM, en een soortgelijke chipset die de armen van de HTC One. Het interne geheugen is 16GB / 32GB in twee varianten. De opslag is niet uitbreidbaar. Het blijft ook de enige telefoon officieel het schip met de populaire Android-ROM, CyanogenMod.

De N1 heeft ook een touch panel op de rug, die het mogelijk maakt handgebaren naar muziek controles en de camera te bedienen, hoewel deze werden beoordeeld als zijnde niet zo efficiënt als u misschien denkt.

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, hoe dan ook de prijzen te verhogen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Het bedrijf is gegaan op een all-out marketing campagne om de Indiase gebruiker woo door het aantrekken van de populaire Bollywood sterren Hrithik Roshan en Sonam Kapoor als ambassadeurs van het merk. Het is ook eerder aangetoond dat het niet bang om serieus geld te besteden in zijn marketingcampagnes, naar verluidt het betalen van Leonardo Di Caprio $ 5.000.000, zodat het kon pleister zijn beeld over de wegen van de Chinese steden.

Dus hoe zal de telefoon doen in India? Merken zoals Samsung, de meest gerespecteerde hier, zal moeilijk te verjagen in de premie categorie. Ze zijn ook erg prijsbewust, net als de Chinezen, die het succes van de Micromax verklaart. Echter, heeft Micromax al snel een favoriet onder Indiase consumenten te worden, omdat zij haar after-sales service is verbeterd ook.

Voor elke newbie om goed te doen in de markt, heeft de Indiase telefoon koper dat als er iets mis is met hun telefoon gaat, het kan snel en onder garantie gerepareerd te overtuigen. Dit is iets dat veel spelers niet te doen.

Een ander probleem is dat ondanks de lovenswaardige functies van de telefoon, de snelst groeiende categorie in India in de categorie Rs 5000 tot Rs 15.000 (ongeveer $ 80 tot $ 240). De lancering in het premium segment betekent gaan head-to-head met gerenommeerde sterren zoals de Samsung Galaxy S4, de HTC One, of de Google Nexus 5, om er maar een paar te noemen.

Er kon echter Oppo’s kans potentieel vrouwen in de 18-40-jarigen, die met succes heeft het gemunt op in China. De advertenties zijn voorzien van Chinese vrouwen reizen in exotische locaties, of chatten met vrienden. De styling van de telefoon bevat parelknoop sleutels en strakke lijnen.

Als Oppo krijgt tractie, zou het de eerste golf van een nieuwe generatie van de Chinese telefoon makers zoals Xiaomi en Gionee, die snel de volgende Samsung killers kon hier te worden. Maar voor dat het nodig heeft om de Indiase gebruiker die haar verkoopstrategie is niet alleen een hit-and-run één ervan te overtuigen, en dat het is hier te blijven.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar