Bill Wohl verlaat SAP for HP: so what?

Ik ken dat Bill Wohl verlaat SAP voor een paar dagen voor HP. Vandaag de dag, Allthings D bevestigd, waaruit blijkt memo’s van die strekking.

Big Data Analytics; Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar, Big Data Analytics; SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse, SAP, winnaars bekend gemaakt voor de SAP HANA Innovation Award; Big Data Analytics, SAP investeert in Vivanda, een levensmiddel digitalisering, big data bedrijf

De manier waarop ik hoor dat wordt ontleed op Twitter is alsof het is een big deal.

Ik heb Bill gekend voor misschien vijf jaar. De eerste keer dat we gekruiste zwaarden was op een Europees evenement waar ik beschuldigd (toen bestuurslid Shai Agassi) van pissing op de concurrentie. Bill sprong op me zeggen: ‘Er is geen pissen hier aan de hand.

Sinds die tijd Ik ben gekomen om Bill te respecteren als iemand die een zware baan heeft. In december 2008 riep hij me probeert te krijgen me om SAP te zien als vriendelijk aan haar klanten op een moment dat het SAP-onderhoud battle was in volle gang. Hij wist niet te overtuigen maar ik geef hem een ​​krediet voor het proberen.

In de daaropvolgende periode ben ik gekomen om beter te leren kennen Bill. Hij is een PR Rottweiller. Maar tegelijkertijd heeft hij respect voor degenen die hun spullen weten. Hij is een van een soort en degenen die hebben gewerkt met hem te hebben niets anders dan goede woorden te zeggen. Als iemand aan de ‘andere kant van het hek’ Ik vind het moeilijk om het oneens.

Bill was de persoon die via anderen finagled de ‘Kwaliteit’ fotoshoot met SAP co-CEO Bill Mc Dermott. Ondanks mijn persoonlijke afkeer voor het merk pimping, ik ben dankbaar dat Bill was instrumenteel in het maken van die gebeuren.

Dus hoe zit het met zijn overstap naar HP? Sommige mensen vermengen dit om een ​​deel van een SAP-uittocht zijn. Hoe belachelijk is dat? Heeft diezelfde mensen, uitgehongerd van de media-aandacht enig idee over de wereld van enterprise applicaties of de bank kracht die bedrijven als SAP kunnen genieten?

Bill, in zijn functie als PR verzorger voor SAP co-CEO Bill McDermott kan belangrijk zijn, maar ik liever vermoed dat zijn rol als community vrijwillige brandweerman, waar hij leeft zal veel meer worden gemist als hij vertrekt naar Californië.

Terwijl ik heb een veel tijd voor Bill en kijken uit naar kruising zwaarden weer in zijn nieuwe rol die ik betwijfel of zelfs dat hij zou zijn voornaamste rol geloof bij SAP of HP is dat belangrijk. Hij is niet zo arrogant. En ik wil dat degenen die meer ziet in deze dingen dan echt zaken zouden hun mening te temperen met feiten over de impact mensen echt hebben.

Bill heeft een belangrijke invloed op SAP geweest. Zijn tijd is gedaan. Hij heeft een belangrijke rol bij HP. We moeten vieren dat eerder dan zucht naar wat sommigen zien als een stormloop voor de SAP-uitgang.

Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar

SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse

Winnaars Aangekondigd voor de SAP HANA Innovation Award

SAP investeert in Vivanda, een food digitalisering, big data bedrijf