Banco Santander zet € 5 mln in mobiele kaartbetalingen stevige iZettle

Zweedse startup iZettle heeft € 5 miljoen “strategische” investeringen van de Spaanse Banco Santander, die de weg voor het bedrijf om het aanbod verder uit te breiden kan effenen geland.

Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Smartphones, Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; mobiliteit; Last-minute iPhone 7 geruchten wijzen op waterbestendigheid, vijf kleuren, veiligheid, Android lockscreen bypass: Google flarden fout op de Nexus 5X telefoons

iZettle biedt momenteel kleinere handelaren in zeven Europese markten een smartphone-gebaseerde applicatie in combinatie met ofwel een € 99 chip en PIN-code of een € 25 chip en handtekening apparaat om betalingen van de belangrijkste creditcards.

Dus wat als Apple heeft nog mobiele betalingen allemaal bedacht? Tot nu toe heeft noch iemand anders, en dat is waarschijnlijk niet snel veranderen.

Naast de technologie zelf, iZettle is een middle-man tussen kleinere handelaars en card acquiring banken, die handelaren in het algemeen moeten worden beoordeeld door het oog om te beginnen met het nemen van credit card betalingen. iZettle fungeert als “super koopman”, terwijl de klanten in het kader van de overeenkomst met een wervende bank vallen.

Volgens iZettle chief Jacob De Geer, de samenwerking met Banco Santader en mogelijk anderen graag zal de overgang van lokaal tot multinational diensten te helpen.

iZettle zich gevestigd als een vroege speler in de mobiele markt handelaar betalingen in Europa, die PayPal onlangs toegetreden met zijn vergelijkbaar product hier. De startup heeft nu kantoren in Stockholm, Londen, Berlijn en Madrid. De meeste van de transacties buiten Zweden afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, maar het heeft ook gelanceerd in Spanje, Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Finland.

De Geer heeft, eerder vertelde de website, het plan om elders in Europa en één markt te lanceren buiten de EU loop van dit jaar, maar heeft niet gezegd wanneer.

Banco Santander kon helpen iZettle bewegen in een paar richtingen met de vordering van de bank naar de belangrijkste financiële instelling in Spanje en Latijns-Amerika, waar de belangrijkste markten onder andere Brazilië, Mexico, Chili en Argentinië zijn. Het heeft ook vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Polen en in het noord-oostelijke deel van de Verenigde Staten.

Miljoenen eigenaars en professionals in de markten waar wij actief zijn een alternatief voor de conventionele credit card terminals nodig hebben kleine bedrijven “, zegt Ramón Tellaeche, hoofd van Santander Cards bij Banco Santander.” Wij geloven dat innovatieve mobiele technologieën iZettle zal cruciaal zijn voor de handelaren in de buurt zijn en succes op lange termijn.

Een manier Santander zal iZettle helpen in het Verenigd Koninkrijk is door het aanbieden van klanten die terug te binden hun iZettle-account om hun Santander rekening £ 50 contant geld bij het kopen van iZettle van £ 99 plus btw Chip & PIN-lezer. De bank bood een vergelijkbare, maar kleinere deal aan Spaanse klanten in februari.

iZettle vrijgegeven van de chip en PIN-apparaat in februari van dit jaar voor € 49 in Europa, maar, De Geer vertelt de website die een beperkte tijd te bieden en de prijs is sindsdien gestegen naar de normale € 99 tarief.

De € 49 prijs was onze introductieprijs en was slechts voor een beperkte tijd. We zagen een overweldigende vraag voor de eerste batch en nog steeds het zien van een grote vraag naar de Chip & PIN-lezer. De normale prijs is een zeer goede aanbieding in vergelijking met de meeste traditionele card terminals “, aldus De Geer.

Toch moet partners zoals Santander helpen iZettle blijven om de uitrol van haar lezers om geld-bewuste retailers aan de introductieprijs, en kan fungeren als een lokmiddel voor banken partners om te groeien merchant accounts.

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods

Last-minute iPhone 7 geruchten wijzen op waterbestendigheid, vijf kleuren

Android lockscreen bypass: Google patcht lek op de Nexus 5X telefoons