900.000 ISP-klanten op de zwarte lijst

De Spam Prevention Early Warning System (spuwt), waarvan de zwarte lijst wordt verwezen door vele antispam controles opgelegde het blok in reactie op het hoge aantal Telewest klanten wier machines hebben gecompromitteerd raken en overgenomen voor het doel van het verzenden van spam.

Vorige maand Silicon.com is gebleken dat sommige van Blueyonder.co.uk thuis abonnees Telewest’s stuurden honderdduizenden e-mails per dag – een zeker teken van een open relay, het pompen van spam.

Op het moment, Matt Peachey, een managing director van IronPort, wiens SenderBase systeem bleek de omvang van Telewest’s spam-probleem, vertelde Silicon.com: “De ISP’s weten dat ze spammen, maar ze zijn terughoudend om dingen op zijn plaats welk blok gezet mail. Met de ISP’s, het gaat niet over wat er in hun netwerken gaat, het gaat over wat uitgaat. ”

Ondanks deze duidelijke waarschuwingen, een vertegenwoordiger van Telewest vertelde Silicon.com het bedrijf van mening spuwt ‘acties zijn “een beetje zwaar op de hand.”

IronPort’s Peachey geneigd is in te stemmen. “Ik ben niet verbaasd dat dit gebeurt, maar ik ben verbaasd over het aantal IP-adressen die op de zwarte lijst,” zei hij.

Peachey zei ongeveer 17.000 IP-adressen op de Blueyonder.co.uk domein leegpompen van spam, maar de spuit op de zwarte lijst van toepassing is op meer dan 900.000.

Dit is de reden waarom blacklists zijn zo problematisch, “zei Peachey.” Er zal een heleboel mensen die op de zwarte lijst die hebben helemaal niets mis.

Echter, Telewest houdt terug van verdere kritiek op spuwt.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

We moeten om hen te laten gaan met wat ze doen en zich concentreren op ons eigen spel, “zei de vertegenwoordiger. Hij accepteerde dat Telewest enkele verantwoordelijkheid voor de situatie het bereiken van een dergelijke crisis punt moet nemen, maar zei:” het is een industrie kwestie die elke ISP lijdt .

De Telewest vertegenwoordiger zei: “We doen ons best om contact met klanten, en we zijn ze praten door middel van fysiek het opruimen van hun pc.”

“Later dit jaar lanceren we een zeer uitgebreid pakket veiligheidsmaatregelen voor onze klanten, waaronder een gratis firewall, antispam en gratis gratis antivirus,” voegde hij eraan toe.

Momenteel Blueyonder.co.uk is de negende in de SenderBase lijst met domeinen genereren van e-mail – twee plaatsen achter Hotmail en twee vooruit of America Online.

Volgens SenderBase worden Blueyonder.co.uk adressen genereren 90.400.000 e-mails per dag. Het bedrijf bevestigde het heeft ongeveer 700.000 klanten, met bijgewerkte cijfers gepast voor versie op donderdag.

Will Sturgeon van Silicon.com gemeld uit Londen.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters