Heeft een software-defined datacenter betekenen veranderingen in personeel rollen?

Randal Asay, Catbird ‘s Chief Technology Officer, in een recent artikel (zie verschuivende rollen in de SDDC op de website van Catbird’s), wijst erop dat de verschuiving van een focus op de fysieke systemen, storage, netwerken en klanten om een ​​virtuele, software- gedefinieerd milieu moeten met de hand worden uitgevoerd in hand met een verfijnde personeel organisatie. De veranderingen die hij suggereert zijn niet echt nieuw, echter. Velen in de sector menen dat de slinger te ver in de richting van een business-organisatie gebaseerde structuur heeft gezwaaid en dat we moeten terug naar een functie gebaseerde structuur te verplaatsen.

Asay begint door erop te wijzen dat

Hoewel dit is zeker waar, veel organisaties zich vastklampen aan een business unit-centric personeelsstructuur. Dit betekent dat elke business unit een eigen IT-organisatie met functies die de structuur die andere business units hebben spiegel zou kunnen hebben. Aangezien elke afzonderlijke organisatie zal waarschijnlijk worden georganiseerd om de toepassingen, gereedschappen, applicatie frameworks, databases, netwerken en opslag te beheren voor hun eigen toepassingen, is het waarschijnlijk dat ze dupliceren staffuncties en vaardigheden.

Asay stelt de volgende

In wezen, Asay suggereert dat een organisatie op basis van silo’s is waarschijnlijk inefficiënt, traag gereageerd op de prestaties anomalieën of uitval die business units of functies over te steken zijn.

Asay gaat verder met te suggereren dat de invoering van software-defined datacenters en hun software defined netwerken van de traditionele focus op zijn kop vereisen te draaien. Hij stelt dat de nieuwe omgevingen mogelijkheid om “instellen voorgedefinieerde vermogen op basis van regels en uit te voeren automatisch het netwerk nu worden ontworpen volgens de behoeften van de toepassing.” Dit betekent dat, naar zijn mening, dat de “IT minder tijd aan activiteiten en meer tijd aan het bouwen van zeer efficiënte toepassingen te brengen. IT-personeel kan ook aan de organisatie een bijdrage leveren door het uitbreiden van hun rollen en steeds leiders in geconvergeerde administratie infrastructuur.

Asay suggereert een eenvoudige benadering van deze verandering. De eerste stap is te bepalen welke vaardigheden personeel van de organisatie al. De volgende stap is om te bepalen welke vaardigheden nodig zijn om effectief functioneren de nieuwe datacenter. Training en cross-training medewerkers komt daarna.

Terwijl Asay suggesties echt zijn niet nieuw, ze zijn zeker redelijk en het overwegen waard.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren