Enterprise architecten: Geef ze een grotere rol in kleinere bedrijven

Kleinere bedrijven kunnen denken dat het hebben van een enterprise architectuur is een luxe dat alleen grote bedrijven zich kunnen veroorloven.

Enterprise software: De grote trends en waarom ze belangrijk

Maar in feite staan ​​ze om zo veel, zo niet meer dan hun grotere tegenhangers halen uit strategische planning voor business en IT verandert, volgens Gartner.

De applicaties die bedrijven lopen drastisch aan het veranderen, hoewel er ook veel van inertie in het systeem. We kijken naar enkele van de belangrijkste trends – zoals cloud adoptie, mobiliteit, consumerisation en business analytics – die de vormgeving van morgen enterprise software landschap.

Als gevolg hiervan, zijn IT-leiders in kleinere organisaties zetten groei en het concurrentievermogen in gevaar door te stellen dat ze geen enterprise architectuur nodig, de analist zei in een recent onderzoek noot.

“Het is duidelijk dat kleine tot middelgrote bedrijven zijn niet van plan om een ​​volwaardig enterprise architectuur te bouwen, omdat ze simpelweg niet de middelen om dat te doen”, zegt Gartner research VP Brian Burke.

“Maar wat we zien is dat ze vaak onder-investeren ook, dus ze zijn niet echt ontwikkelen”.

Dat onderinvestering kan naar beneden zijn om een ​​misvatting onder sommige kleinere bedrijven die een enterprise architectuur dezelfde business value en de impact niet kunnen bereiken voor hen als het misschien voor een grotere onderneming.

Echter, Gartner’s onderzoek suggereert dat het tegendeel waar is, omdat kleinere bedrijven hebben een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van grotere organisaties als het gaat om het nastreven van een business-driven benadering van technologie.

De impact van BYOD en cloud services op ERP; Onderzoek: IT-managers onthullen missers, de huidige trends en de toekomst van enterprise software; Microsoft enterprise primer op Windows Azure netwerken; Kosten uitsplitsing toolkit: Google Apps versus Office 365

Zo zal kleinere bedrijven zijn in een eerder stadium van het creëren van een enterprise architectuur, zodat ze niet zal worden beperkt door erfenis, mislukkingen in het verleden of verouderde benaderingen die anders misschien ingebakken in de organisatie zijn geworden.

Misvattingen over de plaats van een enterprise architectuur in kleinere bedrijven kan ook naar beneden om een ​​groot deel van de literatuur en onderzoek over het onderwerp.

“De meeste van wat je leest over enterprise architectuur spreekt tot grotere organisaties en maakt aannames over de middelen die ze in staat zijn om te plegen”, aldus Burke.

Dus kleine bedrijven hebben behoefte aan zowel realistisch en selectief over waar ze naartoe gaan om hun energie te richten op zijn, want zelfs grote organisaties worstelen met het bouwen van een full-out enterprise architectuur.

Wat werkgevers willen van enterprise architecten, Enterprise architecten, de economie is in goede handen; Enterprise architectuur: De sleutel tot cyberveiligheid; Enterprise architectuur nog steeds een sprong van het geloof voor veel bedrijven, Enterprise architectuur betekent betere bedrijfsresultaten, puur en simpel; Enterprise architectuur katalysator voor innovatie; Enterprise architectuur en enterprise transformatie: maar verschillende concepten die de wereld kan veranderen, Split enterprise architectuur in vijf of meer specialiteiten: voorstel

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Burke zei volwassenheid in dit gebied tussen organisaties in het algemeen relatief laag is. Uit het onderzoek blijkt dat 41 procent van de kleinste organisaties zijn nog steeds tegen de laagste looptijd Gartner’s ranking voor enterprise architectuur, in vergelijking met 30 procent van de high-end mid-size bedrijven.

“Wat wij vinden is de meeste organisaties nog steeds worstelen met enterprise architectuur, maar meer nog in kleine en middelgrote bedrijven,” zei hij.

Velen worstelen omdat ze geven weinig aandacht dankzij een constante druk op het bedrijfsleven en IT-middelen.

“Vaak in de IT, waar enterprise architectuur gaat een probleem zijn, er zijn altijd projecten die moeten worden ingevuld, en kleine tot middelgrote bedrijven hebben de neiging niet te kunnen, of ervoor kiezen niet te doen, de middelen toe te wijzen aan deze hogere niveau disciplines,” hij zei.

Het resultaat is een versnipperde aanpak, terwijl op de langere termijn een strategisch initiatief gunstiger zou zijn.

“Dat is de uitdaging. Change wordt aangedreven door middel van projecten en de snelste manier om het eindpunt van een project is om het te isoleren”, aldus Burke.

Dus beslissingen worden genomen die binnen projecten en dat resulteert in stovepipes van informatie en applicaties en technologieën die uiteindelijk moeten worden geïntegreerd in het hele bedrijf. Dat verhoogt het niveau van complexiteit in de tijd.

Terwijl wearables en de gegevens die ze produceren kunnen kansen voor bedrijven te creëren – samen met veiligheid en ethische kwesties – ze moeten ook openingen voor IT-functies.

Deze benadering staat in contrast met het hebben van een aantal toezicht die gericht is op het optimaliseren van de activiteiten op het niveau van de onderneming, die een aantal van die integratie-uitdagingen en de complexiteit problemen na verloop van tijd kan voorkomen.

“Als je slechte beslissingen te maken, hetzij binnen projecten of over de organisatie, bouw je dit architectonische schuld waar die slechte beslissingen die je verzamelt gemaakt. Er is een echte kosten die architectonische schuld als goed,” zei Burke.

Dus terwijl je zou versnellen door middel van een project en krijgt het project zo efficiënt en effectief mogelijk geleverd, afhankelijk van hoe u deze beslissingen langs de weg gemaakt, die u hebt opgebouwd of hebben bijgedragen aan de architectonische schuld voor de oplossing die is geleverd en de organisatie in het algemeen.

Het belang van de enterprise architectuur ligt in het verhogen van het niveau van de besluitvorming.

“Het zorgt ervoor dat de besluitvorming wordt gedaan op het juiste niveau. Bij de besluitvorming wordt gedaan op een project, is het vaak door de mensen het schrijven van de code, de ontwikkelaars zelf. Ze kunnen allerlei beslissingen te nemen. Dus de totale risico is dat ongepast beslissingen zullen worden gemaakt “, aldus Burke.

De soort beslissingen die zullen worden bepaald ongeschikt te zijn kon beslissingen zo breed, ‘We zijn begonnen met werken aan projecten die een hoog risico lage waarde zijn’ – dat soort dingen, recht naar beneden om, ‘We hebben gemaakt slechte technologie of ontwerp keuzes die gaan onze functionaliteit te beperken of onze kosten in de tijd te verhogen ‘.

Dus enterprise architectuur is over de planning van deze benaderingen en ervoor te zorgen beslissingen worden genomen op een passend niveau.

“Het betekent niet dat we gaan om alle beslissingen te nemen voor een project, maar wat het betekent is dat we gaan om richting te geven op die belangrijke beslissingen en hopelijk voorkomen dat sommige van die grote slechte beslissingen die projecten vaak te maken “, aldus Burke.

Benoeming van iemand die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van een enterprise architectuur voor een kleiner bedrijf te nemen is een belangrijke eerste stap, zei hij. Die rol kan worden gedeeld of een onderdeel van de bredere verantwoordelijkheden. Het creëren van een geschikte ruimte voor de architectuur die business en IT-strategieën integreert is ook van vitaal belang.

Gartner stelt ook het denken in termen van het leveren van business value van de enterprise architectuur in de weken en maanden, in plaats van jaren.

Het ontwikkelen van statistieken en een duidelijke manier van uitdrukken van de waarde van de architectuur aan de business is een andere aanbeveling.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Meer over enterprise architectuur