de mening van A litigator: Drie dingen die ik weet over Oracle tegen Google.

Ik heb drie jaar in de wet school, een heleboel jaren het beoefenen van de wet, en ik volg intellectuele eigendom vrij nauw, maar ik kan niet zeggen met een stalen gezicht dat ik een compleet beeld krijgt van alle kwestie in de Oracle-Google geschillen.

Kunt u? Kan de experts? Kan de juryleden?

Maar hier zijn drie dingen die ik weet

1. Google is hier niet een onschuldig

Het nieuws cyclus van vandaag is alles over hoe Google Oracle heeft overwonnen, en de eventuele nederlaag voor de bescherming van intellectueel eigendom is vrolijk online gevierd met name door de open source mensen die heel veel hebben een hond in de Oracle-Google gevecht. Maar voor mij, vanuit het perspectief van iemand die mijn eerlijk deel van de tijd heeft doorgebracht in de rechtszaal, het nieuws cyclus nooit gestopt zijn over dit moment in het proces

In de rechtbank op dinsdag, Oracle advocaat David Boies liet Schmidt een presentatie 2005 tot topmanagers Google’s waarin gemeld werd dat Google “moet” een licentie van Sun. nemen Schmidt zei dat hij niet kon herinneren te horen dat het geval was. [Reuters]

Kunt u zich voorstellen dat de jonge advocaat vast te zitten in een aantal raamloze conferentiezaal herziening van e-documenten 100 uur per week voor maanden aan een stuk, levend op Bologna broodjes (ja, ik ben er geweest), en die over die smoking gun? Een presentatie aan Google topmanagement in principe de toelating kennis van de inbreuk? En dan is het geopenbaard in de rechtbank, gemeld door Reuters en … helemaal vergeten in de toekomst berichtgeving.

Google had geluk hier en voeten Schmidt werden niet gehouden om de brand, maar ik ben niet bereid om te vergeten dat moment.

Big Data Analytics; Oracle verwerft logfire voor cloud-based warehouse management, Enterprise Software; Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store, Enterprise Software, Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit; Cloud; Werkdag grijpt mid? -markt momentum, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie

advocaat 2. Oracle’s is ernstig

David Boies is een van het handjevol slimste advocaten in de wereld “, de Tiger Woods van de advocatuur.” Onthoud hem? Hij was advocaat van Napster verdedigen tegen de RIAA, hij advocaat van Al Gore in Bush v. Gore was, hij was Microsoft’s nemesis in de grote antitrust rechtszaak. Nu is hij advocaat van Oracle’s. Dit is niet een man die op frivole gevallen neemt.

Voor ongeveer elf minuten in de jaren 1990 werkte ik bij dezelfde firma (Cravath, Swaine & Moore) als Boies en, terwijl wij nooit kwamen voorbij het af en toe een gedeelde lift rit, iedereen die ik kende die met hem werkte, was onder de indruk van zijn intellect.

Als je luistert naar de audio-opname van de pleidooien in Bush v. Gore, hoort u één van de grootste juridische geesten van onze tijd in actie. Dit is een man die Justice Scalia kan terug in een hoek. Als David Boies denkt dat Oracle heeft een sterk genoeg is zaak om de uitgaven jaren van zijn leven op te rechtvaardigen, ik ben geneigd om die positie te serieus te nemen.

3. Uitvindingen zijn goed

Als we niet uitvindingen en creativiteit te beschermen, zullen de mensen niet bedenken en creëren. De bescherming van de intellectuele eigendom heeft weinig vrienden op het internet, maar zonder het winstmotief zouden we moeten wachten voor Al Gore op het internet uit te vinden. Ook zouden we computers, LCD-schermen of comfortabel bureau stoelen om op te zitten terwijl “sharing” bestanden via Bittorrent.

The Sun-Java mensen maakten iets waardevols. Oracle is eigenaar van het nu. Google maakte veel geld uit het. Er zijn veel problemen in de zaak, niet in het minst dat veel van Java is open source en dat de auteursrechten van API’s is onduidelijk, maar in wezen lijkt het redelijk voor de eigenaar van Java om te verwachten dat de winst als anderen profiteren van Java.

Immers, als alle Android-technologie zo gemakkelijk was afgeleid van open source-code, waarom Google moet huren “een last van Sun ingenieurs die op Java gewerkt? ‘

Over de auteur: Steven A. Shaw is een voormalig pleiter en is de uitvoerend directeur van de Vereniging voor Culinary Arts & Letters.

Oracle koopt logfire voor cloud-based warehouse management

Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store

Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit?

? Werkdag pakt mid-momentum in de markt, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie