Clearwire: Twijfels over overleven ontstaan; Aandelen tot 50 cent?

Clearwire wordt geconfronteerd met de bezorgdheid over de vooruitzichten als een going concern en een analist denkt dat aandelen worden geleid tot 50 cent.

Vorige week, Clearwire zei dat het meer kapitaal nodig is voor een bedrag van $ 900.000.000 naar zijn WiMax-netwerk ($ 300.000.000) te voltooien en de uitrol van een LTE-versie ($ 600.000.000). Gooi in die nodig zijn kapitaal om $ 4000000000 in de schulden al en Clearwire heeft een aantal ernstige problemen.

Bank of America Merrill Lynch-analist Michael Funk gaf Clearwire voorraad 50 cent target en zei dat het voortbestaan ​​van de onderneming in het geding is. Het resultaat van Funk, via Forbes ‘Eric Savitz, is dat Clearwire niet in staat om klanten snel genoeg toe te voegen zal zijn en niet gemakkelijk kunnen verhogen meer kapitaal. Sprint werd verwacht dat Clearwire’s suikeroom, maar een deal met LightSpeed ​​verandert die vergelijking.

Met andere woorden, Clearwire is niet in de Sprint netwerk visie voor de toekomst en kan haar geld crunch niet verlichten. Deze website Nieuws opgemerkt mei dat Clearwire de vooruitzichten waren een puinhoop. Drie maanden later de foto kan nog erger worden.

Een omzet van $ 322.600.000, of $ 293.700.000 op een pro forma basis;. Een netto verlies uit voortgezette activiteiten van $ 949.700.000. En een netto verlies toe te schrijven aan Clearwire van $ 168.700.000;. 7.650.000 abonnees;. Een verwachte 10 miljoen abonnees aan het eind van 2011.; en op lange termijn schuld van $ 4 miljard.

Clearwire vorige week meldde de volgende tweede kwartaal metrics

Dat is een moeilijke wiskunde voor Clearwire. Sommige analisten zoals Jennifer Fritzsche opgemerkt dat het tweede kwartaal cash burn Clearwire’s verbeterd en zag het van de zonnige kant. Clearwire kan niet migreren naar LTE zonder financiering en heeft sinds het is nog steeds een belangrijke partner voor Sprint. “Wij geloven dat Clearwire heeft meer tijd dan de meeste realiseren”, aldus Fritzsche.

Het is duidelijk dat de markt en Funk niet mee eens.

Mijn neem de Clearwire vooruitzichten gaat ongeveer als volgt

Onze strategie voor de toekomst zal zijn om alle carriers te bieden in grote markten met LTE capaciteit, waar ze willen, wanneer ze het nodig hebben. Onze LTE strategie is om het Zwitserland van stedelijke 4G LTE capaciteit, aan de behoeften van de capaciteit van elke klant.

Ik wil onze positie te onderscheiden van die van een bedrijf genaamd LightSquared. Zoals de meesten van jullie al weten, is dat de onderneming verwikkeld in een omstreden geschil bij de FCC, de FAA, het ministerie van Defensie, het ministerie van Transport, de USNTIA, de GPS-industrie, en vele anderen over de vraag of de L-band satelliet spectrum kan veilig worden gebruikt voor terrestrische LTE diensten. Het geschil is ontstaan ​​na het testen in opdracht van de FCC duidelijk aangetoond dat belangrijke GPS interferentie zou voortvloeien uit hun oorspronkelijke inzetplannen.

Clearwire zal moeten meer eigen vermogen kapitaal aan te trekken zweven. Dat verdunning kan worden waarom Clearwire krijgt tot 50 cent;. Sprint kan je niet laten Clearwire failliet gaan, omdat de wholesale netwerk provider is de 4G-strategie op dit moment;. Clearwire heeft enige tijd, omdat deze LightSquared deal met Sprint heeft meer dan een paar onzekerheden. De grootste is de GPS interferentie. John Stanton, interim CEO Clearwire’s, mikte op LightSquared vorige week. Stanton zei

Die capaciteit en spectrum maakt Clearwire waardevol. Het probleem is dat de activa Clearwire kan worden geplukt op een veiling gezien wat lijkt op een onoverkomelijke schuldenlast op lange termijn. Stanton zei Clearwire zal “opportunistisch” over het inzamelen van geld en is goed gefinancierd in 2012 zijn.

We hebben uit de eerste hand ervaring. Zoals we in de loop van LightSquared drie eigen trial in Las Vegas aan de FCC gemeld, klopte ze één van de sites Clearwire’s uit de lucht. LightSquared onlangs een herzien voorstel te gebruiken slechts twee door tien kanaal voor haar netwerk ingediend. Zelfs dit voorstel ondervindt grote optie bij de FCC en nog niemand weet wat, indien aanwezig, spectrum beschikbaar voor gebruik.

Zelfs als hun herziene voorstel is goedgekeurd door de FCC, zou LightSquared concurreren met beperkte mid-band dekking, niet robuust high-band capaciteit. Als ze goedgekeurd te krijgen voor een twee keer tien megahertz kanaal, zal onze superieure spectrum positie ons toelaten om ongeveer tien keer de capaciteit op elke cel site bieden. En als ze op slechts twee van de vijf megahertz kanaal te krijgen, zullen we meer dan 40 keer de capaciteit te hebben.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sprint, LightSquared voer 15 jaar pact voor LTE, Sprint 4G sets van plan met LightSquared: WiMax met scheutje LTE

Sprint onthult Motorola Photon 4G wereldwijde smartphone, Triumph voor Virgin Mobile, want AT & T-T-Mobile fusie, eerlijkheid Sprint is in de details, Sprint, Clearwire smeden $ 1000000000 netwerk deal, Serious vragen blijven

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Clearwire exec exodus kan weg effenen voor Sprint deal; Clearwire schudt exec suite, CEO Morrow ontslag; Sprint CEO Hessen: 4G strategie kort, Clearwire is inbegrepen; Clearwire: Zoveel van zijn lot berust bij Sprint

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s