Apple’s slide-to-unlock functie niet octrooi-waardig, regeert Duitse rechter

Apple heeft een nederlaag geleden in de Duitse federale octrooigerecht als het ongeldig Appels octrooi voor de zogenaamde slide-to-unlock functie die wordt gebruikt op de iOS-apparaten.

Een aantal van de Samsung-telefoons, zoals de Galaxy en Galaxy S2, inbreuk maken op de foto te scrollen patenten van Apple, heeft een rechtbank in Den Haag oordeelde.

Apple’s patent op de functie, EP1964022, ongeldig is in Duitsland, de federale patent rechter besloten eind vorige week. De beslissing werd gemaakt door vijf rechters, van wie er drie hebben een technische achtergrond, volgens patent expert Florian Mueller.

Het nieuws is een overwinning voor Samsung en Motorola Mobility (nu eigendom van Google), die beiden zijn goedgekeurd door Apple aangeklaagd voor het gebruik van een soortgelijk gebaar naar hun smartphone te ontgrendelen.

In een poging om het patent te slaan, Apple voorgestelde 14 amendementen, maar uiteindelijk kon niet overtuigen van de vijf rechters die de functie is octrooi-waardig en de wijzigingen werden eveneens afgewezen. Volgens Mueller, Apple, Samsung en Google wist in december dat de rechter was geneigd om het patent ongeldig.

In tegenstelling tot het octrooirecht in de VS, is het aanzienlijk moeilijker om patent software in Europa en Duitsland. Om te kunnen patent software, een programma nodig heeft om een ​​technisch probleem op te lossen met een technische oplossing.

De federale patent rechtbank heeft ontkend dat Apples (in) beroemde slide-to-unlock gebaar voldoet aan deze eis. “Het dient als een grafische maatregel om het gebruik van de smartphone meer gemak voor de gebruiker. De methode in kwestie niet een technisch probleem op te lossen”, zei het hof in een verklaring.

Apple kan (en zal) het beroep van de beslissing op het federale gerechtshof van Duitsland, die bekend staat als het Bundesgerichtshof. De uitkomst van deze oproep is echter onzeker. In februari vorig jaar, een München regionale rechtbank verleende Apple een patent; bevel tegen Motorola. Het patent in kwestie was toen de slide-to-unlock-feature in; Motorola’s Xoom tablet. Motorola in beroep tegen de uitspraak, en München hogere regionale rechtbank zal naar verwachting haar besluit in drie weken aan te kondigen, Mueller verslagen.

Veiligheid;? Perth cop toegankelijk beperkt computer, Legal;? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-Samsung werknemer leukemie gevallen niet verwante werken, Enterprise Software;? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL, Banking; Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië grote banken

Apple weigerde commentaar te geven op de uitspraak.

? Perth cop benaderd beperkt computer

? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-werknemer Samsung leukemie gevallen niet gerelateerd werk

? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL

Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië’s grote banken