Kostenbesparing loont voor Dell, de IT-uitgaven, de vraag ‘uitdagende’

derde kwartaal van Dell was een allegaartje. De omzet daalde met amid een zwakke vraag, maar de winst was beter dan verwacht met een ruime marge. De vooruitzichten was “uitdagend” zoals verwacht.

Het bedrijf meldde derde kwartaal de winst van $ 727.000.000, of 37 dollarcent per aandeel, op een omzet van $ 15160000000. Het goede nieuws: Winst handig bedekt raming van 31 cent per aandeel. Het slechte nieuws: De omzet daalde met 3 procent ten opzichte van een jaar geleden en onder de $ 16200000000 analisten hadden verwacht, volgens Thomson Reuters. De schattingen waren vloeistof in de aanloop naar het verslag van Dell. Bijvoorbeeld, FactSet Research voorspelde winst van 33 dollarcent per aandeel.

CEO Michael Dell in een verklaring merkte op dat het bedrijf “business model past zich snel aan economische veranderingen, ook de aard van de grote uitdaging die we zagen in het derde kwartaal.” Dell zei dat meer dan een derde van de omzet en winst komen uit servers, opslag en software en randapparatuur. Op een conference call, Dell zei dat het bedrijf was het maken van “aanzienlijke vooruitgang” op haar initiatieven en is op zoek naar “herwinnen cost leadership ‘. Het doel is om een ​​”sterkere meer wendbare onderneming”, zegt Dell, die eraan toevoegde het bedrijf is op zoek kunnen concurreren op de kosten in het retailkanaal en de leider in de directe verkoop te zijn. Aan de onderneming kant van de zaak, Dell zei dat het verbreden van de server- en storage-line-up om meer klanten te bereiken.

Preview: Dell: Hoe erg is het?

Dell’s derde kwartaal de inkomsten van de consument steeg met 10 procent tot $ 2800000000, terwijl de commerciële activiteiten daalde met 6 procent tot $ 12300000000 (klik om te vergroten grafiek).

Dus hoe Dell verbeterd bedrijfsresultaat 22 procent met een marge van 18,8 procent? Het bedrijf kreeg een tegenwind van lagere kosten component en kostenbesparingen. Dell eindigde het derde kwartaal met 2.200 werknemers minder dan een kwart geleden. In de winst presentatie, Dell benadrukt hoe zij van plan is te ontzenuwen is voorzien voor diegenen die een hoge waarde, gebruik betere prijsmodellen om de marges te verbeteren en af ​​te stemmen die inspanning – een 7-step “design waarde” proces – met marketing.

Dell’s boodschap: Het bedrijf kan aanpassen. Executives beweren dat Dell’s directe model kan toelaten om sneller dan de concurrenten aan te passen. Maar er zijn een paar kanttekeningen: Dell had een negatieve kasstroom uit operationele activiteiten van $ 86.000.000 in het kwartaal. Hier is wat Dell wordt de nadruk op zijn conference call

Wat betreft de vooruitzichten is het meer van hetzelfde van Dell

Dell is van mening dat de wereldwijde vraag naar IT eindgebruiker blijft uitdagend. Tegen deze achtergrond zal het bedrijf zich blijven richten op verbetering van het concurrentievermogen, het verlagen van de kosten en het verbeteren van de mix van producten en diensten aan liquiditeit, winstgevendheid en groei te optimaliseren. Het bedrijf zal blijven om kosten te maken als het realigns haar activiteiten om het concurrentievermogen te verbeteren, het personeelsbestand in bepaalde gebieden te verminderen en te investeren in infrastructuur, groeimogelijkheden en overnames.

Door de nummers

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Commerciële vraag zeker afgezet voor Dell.

Dell’s Consumer Business vertoont tekenen van het leven met de beste bedrijfsresultaat in 13/4 ($ 112.000.000). Dell hoopt te verkopen meer consumenten-pc’s direct als het de kosten verlaagt en breidt haar retail footprint (klik om te vergroten).

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Dell is het snijden van de cyclustijden.

Onder de oppervlakte, foto Dell is modderig (klik om te vergroten onderstaande tabel). In het derde kwartaal ten opzichte van het tweede kwartaal de beste Dell kon doen was vlak voor de ontvangsten (notebooks) te blijven. Over de hele linie, Dell zag sequentiële omzetdaling met desktops, servers en netwerken nemen van de grootste hit kwartaal-op-kwartaal. Wereldwijd daalde de omzet kwartaal tot kwartaal 11 procent in Amerika en Asia Pacific.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september