Koop India ‘beleid manufacturing investeringen kunnen dwarsbomen

India’s voorgestelde “Buy India” wetgeving zou kunnen hebben van de juiste bedoelingen, maar het kan averechts werken als multinationale ondernemingen (MNO’s) tegenhouden hun investering dollars. Belastingvoordelen en het verbeteren van het land kerninfrastructuur kan effectiever zijn in het kweken van haar productie-sector.

Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Tech Industrie; British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

De “Buy India” regel werd door de regering voorgesteld in januari, als het lijkt om de invoer van verschillende IT-producten, variërend van laptops consument enterprise networking apparatuur te beteugelen. The Wall Street Journal (WSJ) meldde dit zouden buitenlandse bedrijven nodig hebben om hun producten lokaal produceren gewoon zo dat ze de handel in India kunnen blijven.

In een afzonderlijk verslag WSJ, India’s regering zei dat het doel van de invoerbeperkingen is om het land te beschermen en aan te moedigen meer lokale productie.

Een dergelijke wetgeving zou een grote impact op de wereldwijde tech verkopers die een aanwezigheid in India, zei Ajay Sunder, senior director van de Asia-Pacific ICT praktijk bij Frost & Sullivan. Voor bedrijven die al een lokale industriële basis, kan dit betekenen dat ze moeten hun volledige waardeketen herschikken en dat is niet altijd haalbaar en zou kunnen leiden tot interne fallouts, merkte hij op.

Nitin Pangarkar, universitair hoofddocent van de strategie en beleid bij National University of Singapore (NUS) Business School, zei hoe bereid bedrijven zijn om te voldoen aan de voorgestelde wetgeving zou sterk afhankelijk zijn van hoe populair hun IT-producten zijn in India.

Buitenlandse bedrijven zijn niet zo bereid om te investeren in de productie faciliteiten en geschoolde arbeidskrachten voor producten die een slechte vraag, zoals halfgeleider componenten, Pangarkar uitgelegd. Aan de andere kant, wordt producten die enorme lokale vraag zou de verkoper betekenen Garner waarschijnlijk verleid of hebben fabrieken gesitueerd in India toch, voegde hij eraan toe.

In wezen zou buitenlandse bedrijven moeten beoordelen hoe wezenlijk de India markt is voor hen, en als er voordelen aan de productie in India en het te gebruiken als een export basis voor de regio, zei hij.

“Als er geen voordelen door [het hebben van een lokale productie aanwezigheid] te worden gehouden, zou verkopers niet alleen investeren omdat de overheid hen wil en het dwingen van [deze] misschien niet de juiste weg te gaan,” verklaarde hij.

Pangarkar gaf toe dat het moeilijk is om te beoordelen of India wil de regelgeving import, die nog in een ontwerpfase passeren, veel minder de reactie van buitenlandse IT-leveranciers. Hij voegde eraan toe verschillende staten in India hebben verschillende regels en verschillende mate van vriendelijkheid in de richting van multinationals, en deze factoren invloed kunnen zijn op de uitvoering van de wetten, ook.

Belastingvoordelen, verbetering van de infrastructuur belangrijker; Buitenlandse tech-leveranciers de website spraken zei het ontbreken van een gunstige omgeving voor bedrijven om hun bestaande industriële basis te groeien is een grotere zorg voor hen dan de voorgestelde stoepranden import.

Daizo Ito, voorzitter van Panasonic India, zei een belangrijk voordeel voor de lokale productie is zal het “een enorme hoeveelheid vertrouwen” aan klanten en de samenleving als geheel op de onderneming op lange termijn inzet voor de binnenlandse markt. De kosten en de beschikbaarheid van onderdelen en componenten lokaal geproduceerd zouden verder te verbeteren klanttevredenheid, zei hij.

Ito voegde eraan toe dat veel buitenlandse bedrijven niet zou verzetten tegen het opzetten of uitbreiden van fabrieken in India, maar het ‘logischer’ om deze bedrijven aan te moedigen om te investeren door het aanbieden van belastingvrijstellingen en betere, meer betrouwbare infrastructuur. Het stroomlijnen van de bureaucratische rompslomp door het hebben van verschillende overheidsdiensten goedkeuringen in één venster, in plaats van naar verschillende instanties voor goedkeuringen en daarmee het uitstellen van bouwprojecten, zou ook gunstig zijn, zei hij.

Sandeep Girotra, hoofd van India bij Nokia Siemens Networks (NSN), het erover eens dat de verbetering van de basisinfrastructuur is belangrijker. Hoewel er verbeteringen op het gebied van energie, transport, wegen en havens zijn geweest, zijn er nog veel meer te doen, benadrukte hij.

De overheid moet een goed gedefinieerde, lange-termijn visie te nemen om de logistieke infrastructuur om op gelijke voet met vele andere Aziatische en ontwikkelde landen te verbeteren, Girotra gewezen.

Wat betreft de lopende import regelgeving, riep hij de regering op om goed na te denken en rekening houden met alle aspecten voor het formaliseren van het. Hij voegde eraan koppelen van het beleid met veiligheidsoverwegingen “misschien niet de juiste aanpak te zijn”.

Zowel Panasonic en NSN hebben fabrieken in India vandaag. Panasonic Technopark fabriek, bijvoorbeeld, was een “grote stap” in de presentatie van het engagement van de Japanse bedrijf aan de lokale markt en de focus op lokalisatie, zei Ito.

NSN breidde haar Chennai fabriek in augustus 2011 van 35.000 vierkante meter naar 55.000 vierkante meter. “Nokia Siemens Networks ondersteunt lokale productie en blijft investeren in, en werkt samen met de autoriteiten in de richting van de bouw van het ecosysteem voor hetzelfde”, zei Girotra.

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld