Kan ‘betalen met je handpalm’ biometrie helpen doorbreken van Zweden kaart verslaving?

Zweedse startup Quixter hoopt om uit te spitten een niche in de industrie betalingen met terminals die kan laten controleren shoppers hun aankoop door het scannen van de aderen op hun handpalm. Het is misschien niet iedereen over te halen om hun kaarten of contant geld sloot, maar het kan een manier om de snelheid van de tijd die consumenten besteden aan de kassa zijn.

betalingen

Australische betalingen industrie trends voor 2014, mobiele contactloze betalingen komen naar Noorwegen; mobiele betalingen Retailers ‘gebruiken om te ontploffen

Het potentieel van biometrische gegevens voor de betaling authenticatie is meer nauwlettend in de gaten, omdat Apple een vingerafdruklezer op de iPhone 5S opgenomen. Als hulpmiddel betalingen echter, het is niet zo handig toch, omdat het alleen kan worden gebruikt voor aankopen gemaakt van iTunes en Apple’s App Store te keuren.

Samsung Galaxy S5 vingerafdruksensor bezit meer belofte. Met de steun van FIDO alliantie lid PayPal, zal het laat gebruikers te verifiëren PayPal-betalingen online en in sommige winkels met een veeg van de vinger.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

En dan is er nog NFC, het systeem contactloze betalingen die is opgenomen in, mainstream apparaten voor ongeveer een decennium. Terwijl NFC wordt nu ondersteund door een aantal banken voor laagwaardige in-person transacties, is het niet echt aangeslagen zo ver of zo snel als verwacht.

Niettemin, velen zijn op zoek naar de smartphone als het instrument dat uiteindelijk zal klinken de doodsklok voor contant geld, maar het is een dergelijk resultaat waarschijnlijk in de nabije toekomst?

Quixter oprichter Fredrik Leifland denkt niet. Het bedrijf heeft Fujitsu’s PalmScan vein readers verpakt in terminals ontworpen om te worden geïntegreerd met point of sale systemen die worden gebruikt door kleine retailers.

In plaats van een kaart, contant geld, of smartphone te betalen voor een aankoop, de koper plaatst hun hand enkele centimeters over de Quixter eenheid om de betaling te autoriseren. De fondsen worden vervolgens van de gebruiker Quixter account.

“Je hoeft alleen maar een palm te betalen – u vergeet niet je hand en er is geen geheime code,” Leifland vertelde de website.

Volgens de oprichter van het bedrijf, de voltooiing van een transactie met Quixter duurt vijf seconden en is sneller dan contant geld en kaarten. Hij kwam met het idee tijdens het wachten in een wachtrij bij een supermarkt en werd eraan herinnerd dat het betalen van een complex proces kan zijn.

Het is alweer een jaar geleden dat Leifland lanceerde Quixter en hij zegt dat het is geïnstalleerd bij 15 winkels gevestigd rond de campus van de Universiteit van Lund in Zuid-Zweden en er zijn 1.600 Quixter gebruikers nu aangemeld.

Leifland hoopt nu retailers in Zweden zal het systeem in ruil te installeren voor een klein percentage op elke transactie.

Quixter is niet het enige bedrijf palm biometrie te hebben toegepast om de betalingen: Amerikaanse bedrijf Biyo (voorheen PulseWallet) maakt ook gebruik van Fujitsu’s technologie, bijvoorbeeld. Take is een beetje anders maar, want het is puur gericht op de authenticatie van transacties na de gebruiker de kaartlezers bij een betaalterminal.

In het geval Quixter, zijn er geen kaarten, omdat de bron van de fondsen is een Quixter account. Met behulp van een kenmerk van de Zweedse BankGiro systeem, het bedrijf automatische incasso van een geregistreerde gebruiker bankrekening twee keer per maand. De meeste kan een gebruiker door te brengen met behulp van hun handpalmen is 2500 SEK ($ 379) om de 14 dagen, waardoor het vergelijkbaar met opgeslagen waarde kaarten.

Wat betreft de veiligheid van het systeem, Leifland betoogt het is superieur aan vingerafdruk biometrie, omdat mensen hun ader markeringen niet achter kan laten, terwijl de vingerafdrukken van oppervlakken die de gebruiker heeft aangeraakt kunnen worden hersteld. Volgens Fujitsu, PalmScan bezit van een vals verwerpen tarief van 0,01 procent, terwijl de valse accepteren bedraagt ​​0,00008 procent. En het systeem leest alleen palmen met bloed pulserend door de aderen, dus zelfs als een winkel verzorger of andere manier mist het herkennen van de hand van een dode persoon aan de kassa, dan nog zou het niet veel te gebruiken voor authenticatie zijn.

de gewoonte van het gebruik van kaarten voor laagwaardige transacties, zelfs bij het betalen met contant geld sneller zou zijn: systemen zoals Quixter het misschien een antwoord op een ander probleem in Zweden bieden.

In Zweden, controles zijn dood en kaarten worden steeds meer gebruikt, zelfs voor laagwaardige betalingen. Het is niet moeilijk om lange rijen forenzen op persbureaus vinden in de metro van Stockholm netwerk, vast te zitten achter een persoon die hun kaart invoegen, te wachten om te registreren en vervolgens te typen in hun security code – allemaal om een ​​low-cost ticket of frisdrank te kopen . Terwijl contant geld sneller zou zijn, het is gewoon gebruikelijk om een ​​kaart gebruikt worden.

Leifland beweert dat de pay-per-palm-systeem is sneller dan zowel de kaart en contante betalingen. Als het systeem op grotere schaal acceptatie in Zweden vindt, kan een dergelijke wachtrijen uiteindelijk een ding van het verleden.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters