Geloof niet dat de blockchain hype: Het onderzoeken van de zwakheden en risico’s

Weinig of geen technologieën zoals ademloos door de media werd behandeld in de afgelopen jaren als blockchain, het onderliggende platform voor de Bitcoin digitale valuta.

Blockchain’s aanhangers – die een snel groeiend aantal overheidsinstellingen, financiële dienstverleners en software startups omvatten – hebben weinig gedaan om de uitbundigheid te onderdrukken, het zien van de technologie als iets dat nieuwe soorten aanvragen voor identity management, medische dossiers en andere kunnen de macht gebieden.

Dat is een probleem, want in de huidige staat van rijpheid, blockchain heeft belangrijke tekortkomingen en beperkingen, zoals Constellation Research VP en principal analyst Steve Wilson schrijft in een nieuwe diepgaand rapport, “Beyond the Hype: Inzicht in de zwakke schakels in de Blockchain”

Blockchain is speciaal ontworpen voor één doel: het voorkomen van de “dubbele uitgaven” van de elektronische munten, zonder een centrale autoriteit. Maar enkele van de geopperd use cases zijn kwetsbaar voor dubbele uitgaven of iets analoog. Tegelijkertijd, zijn vele belangrijke beveiligingsdoelstellingen niet door blockchain helemaal. Zo blockchain is noch noodzakelijk noch voldoende is voor veel van de voorgestelde toepassingen, in de praktijk is het massaal over-engineered, of onvolledig zijn, of beide.

Een koppeling van de Italiaanse hotels en kleine bedrijven zijn al te accepteren Bitcoin betalingen – maar is er genoeg vraag van het publiek, en zal wetgevers gooien roet in het eten?

verslag Wilson’s geeft een gedetailleerde geschiedenis en technisch overzicht van blockchain, en dan duikt in een bespreking van zijn beperkingen, die niet veel aandacht krijg in de algemene media discussie. Zo biedt de digitale legger blockchain wordt gedacht snel te zijn, en het wordt vergeleken interbancaire regelingen, Wilson notes

Maar individuele Bitcoin transacties paradoxaal langzaam door betalingen normen consument. Niets op de blockchain is afgerond, totdat de nieuwe keten en de hash-waarde zijn berekend en door het netwerk overeengekomen (want in de tussentijd is er misschien een poging tot dubbele uitgaven zijn).

De exacte tijd is onvoorspelbaar, op dit moment, kan 13 procent van de transacties langer dan 20 minuten, en 0,25 procent langer dan een uur duren. Deze vertraging zorgt voor problemen in een aantal instellingen kleine betalingen, bijvoorbeeld, een hotel dat accepteert Bitcoin is misschien een betaling vinden geblokkeerd 10 of 20 minuten na de gast controles.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

Belangrijker voor doeleinden die crypto-munt, de vertraging van het bereiken van consensus opent windows of opportunity voor het systeem worden gamed door mijnwerkers zich slecht gedragen. En het is problematisch voor elke identity management toepassingen als oplossing vaak moet onmiddellijk zijn.

Een andere veel opvatting van blockchain is dat het inherent veilig. Terwijl blockchain heeft een aantal attributen van de veiligheid, het is verre van compleet en ijzersterke, zoals Wilson schrijft

Terwijl blockchain en Bitcoin hebben hun beperkingen op dit moment, dat wil niet zeggen dat ze niet al een echt positieve invloed op de wereld gehad, Wilson merkt.

Academici debatteren over zijn ware originaliteit, maar Bitcoin en de blockchain kan als de eerste praktische oplossing voor de al lang bestaande double-uitgaven probleem in elektronisch geld worden beschouwd. Hier hebben we het laatste voorbeeld van een wonderbaarlijke patroon in de toegepaste wiskunde. Raadsels algemeen aanvaard als onoplosbaar zijn in feite vaak opgelost, waarna krampachtige perioden innovatie kan volgen. De eerste verrassing oplossing is meestal inefficiënt, maar kan verse denken en leiden tot meer gepolijste methoden inspireren.

Bitcoin is ook al aangespoord tientallen nieuwe digitale valuta’s, met verschillende benaderingen van grootboeken en arbitrage, en de verschillende ambities, ook.

volledige rapport van Wilson gaat in veel meer detail op de huidige en toekomstige blockchain’s, en geeft prescriptieve advies voor ondernemingen die overwegen een investering in technologie afgeleid. Een fragment is beschikbaar om te downloaden via deze link.

Openbaarmaking; Chris Kanaracus is Managing Editor van Constellation Insights. Steve Wilson, auteur van het rapport “Beyond the Hype: Inzicht in de zwakke schakels in de Blockchain” is Vice President en Principal Analyst bij Constellation Research.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

Snelheid is Relatief

Blockchain en Veiligheid: Er is ruimte voor verbetering

Blockchain Could Be maar het begin