EMC krijgt serieus over klein-zakelijke storage

Het bedrijf is op maandag gestart met EMC Insignia, een nieuw merk van hardware en software producten vierkant gericht op kleine en middelgrote bedrijven.

In het hart van het Insignia-gamma is de EMC CLARiiON AX100 opslag disk array, met een capaciteit van 750GB en 6TB. Het is geconfigureerd met behulp van goedkope seriële ATA-schijven en begint bij US $ 5,500. De array ondersteunt Windows, Linux, Solaris en NetWare.

Net vorige week, EMC vierde de lancering van de eerste petabyte opslagsysteem. Maar met de Insignia, wordt het op de voordelen van de fundamentele opslag.

“Voor deze markt, de opslag moet de klant te installeren en eenvoudig te beheren zijn, en onze software is de sleutel tot dat”, zegt Pat Lee, senior product manager voor EMC Insignia.

EMC is gericht op zes software producten aan te bieden onder de Insignia lijn. Het bedrijf hoopt dat de meest populaire keuze zal EMC Storage Administrator for Exchange SMB Edition zijn tegen een adviesprijs van US $ 1.995. Het beheer van opslag in een Microsoft Exchange-omgeving kan een complex probleem vraagt ​​specialistische hulp, volgens Lee, die beweerde dat dit product maakt het “veel gemakkelijker te behandelen.”

De andere storage management product is EMC Visual SRM, die beschikbaar is in twee versies is en de kosten omhoog van US $ 995. Het basisproduct kan het beheer van maximaal 2 TB, terwijl de hogere-grade versie up lukt om 5 TB.

Voor de bescherming van gegevens, is EMC Insignia het aanbieden van de Retrospect back-up en recovery-software, die begint bij US $ 399, afhankelijk van de editie. Voor replicatie, zal de RepliStor kost US $ 995 per node voor een versie die twee servers dekt. RepliStor is een Windows-only product.

En voor samenwerking, is er EMC’s eRoom, die geacht wordt om gebruikers in staat om gegevens veilig te delen. De SMB editie begint bij US $ 995, heeft een beperkte functie over de volledige editie en ondersteunt maximaal 10 gebruikers.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

EMC claimt een track record in de kleine en middelgrote bedrijven de ruimte door middel van de overname van Dantz, het bedrijf dat de Retrospect back-upsoftware ontwikkeld. “De meeste van de mensen van Dantz zijn nu in EMC Insignia”, zegt Juliette Lepoutre, de directeur van de internationale kanaal bij EMC Insignia. “We zijn niet nieuw voor dit.

De EMC Insignia managers zijn zich terdege bewust van de gevaren van te worden gezien om te concurreren met het retailkanaal, voegde ze eraan toe. “Ja, we zullen onze eigen website, waar u kunt kopen onze producten direct voor ons, maar alleen omdat een aantal van onze klanten willen alleen rechtstreeks te maken hebben”, zegt Lepoutre. “Maar het zal alleen verkopen tegen catalogusprijs, dus je zal het goedkoper door te gaan door middel van onze partners krijgen.

EMC is zelfs rekening houdend met de kwestie van de verpakking, en streeft ernaar om zich te vestigen als een kanaal speler.

‘Wanneer heb je een EMC product in een doos voor verkoop uit de kast gezien? Nooit, toch? Nou, nu we verkopen producten verpakt voor de detailhandel “, aldus Lepoutre.

De website van de Britse Colin Barker gemeld uit Londen. Want van de website UK, klik hier.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september