Consolidatie leidt tot een nieuwe dimensie

Een belangrijke server virtualisatie oefening is de laatste in een reeks van wijzigingen in de infrastructuur die Dimension Data, een landelijk stem en informatiesystemen integrator heeft gezien, te consolideren 22 kantoren in 15 en centraliseren zijn stem, opslag en server-architecturen in één Sydney datacenter.

Dat is een grote vraag voor elk bedrijf, maar de high-profile integrator – waarvan de werkzaamheden is afhankelijk van haar vermogen om klanten te helpen in het gareel tussen bloeden-edge technologie en zorgvuldig beheerde risico – faced extra druk zowel aan zijn eigen bekendste toepassing praktijken, en voor de migratie van technologie om te slagen op de eerste onderweg. Een high-profile falen, immers, kan de reputatie van het bedrijf voor technische uitmuntendheid beschadigen.

Omdat het een systeemintegrator, moeten we in staat om onze klanten te adviseren over deze technologie, en we zien de beste manier om dat te doen is om aan te tonen dat en ervaar het door onze eigen gebruik “, zegt CIO Paul Christensen.” Dat is een zeer moeilijke vraag van een IT-management perspectief: we zijn erg gedreven om nieuwe technologieën te draaien als ze naar buiten komen, maar er is ook een zekere mate van betrouwbaarheid en beschikbaarheid die u nodig hebt om te bouwen in het milieu.

Na toed de conservatieve lijn voor jaren, plannen voor een volledige technologische beoordeling werd geleidelijk evolueert sinds het bedrijf (voorheen Com Tech Communications) begon in kaart brengen van een pad in het kielzog van de rebranding 2001 door de huidige Zuid-Afrikaanse ouder. Zelfs dan, het initiatief om de balans op te maken van haar interne werking bleek dat de onderneming kantoornetwerk werd doorzeefd met redundante en ongeorganiseerd technologieën.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

We hadden de tijd gegroeid, veel van onze infrastructuur werd gedecentraliseerd en elk kantoor had een scala aan diensten waar er een eerlijke beetje dubbel werk, “zegt Christensen.” Ieder werd lokaal beheerd, en in veel gevallen in een wat lukrake manier omdat we hebben mensen die waren gericht op inkomstengenererende activiteiten, maar ook het delen van de verantwoordelijkheid voor de interne infrastructuur. Er waren een aantal vrij belangrijke kansen voor consolidatie, het verminderen van overbodige kosten en het verbeteren van de algemene beheersbaarheid van het milieu.

Drie stappen, een lange reis; centraliseren data stores was een voor de hand liggende manier om de consistentie van de gegevens tussen de kantoren te verbeteren, maar het bedrijf bleef het niet bij. Strategische planners aangelegd op lange termijn IT blauwdruk, bestaande uit drie gespreide fasen, die bedoeld was om zowel de modernisering van het bedrijf en trim redundantie.

De eerste fase richt zich op het consolideren van diensten en infrastructuur op een kantoor niveau, de tweede gericht op de optimalisatie van telecommunicatiediensten. De derde fase betrokken standaardisatie van het bedrijf datacenter infrastructuur, die is geëxplodeerd in de afgelopen jaren als het bedrijf verplaatst naar de interne systemen met toestel te vullen voor het leveren van managed services aan externe klanten.

Na een uitgebreide business process beoordeling die de beste kandidaten voor consolidatie, het bedrijf was in staat om te fuseren 22 Dimension Data kantoren in slechts 15 locaties. In tegenstelling tot de oorspronkelijke product-gerichte structuur, werden deze kantoren verlegde langs functionele rol – in overeenstemming met het bedrijf steeds groter wordende aanbod van consulting en managed services.

Rationalisering haar kantorennet ook gaf Dimension Data de mogelijkheid om haar telecommunicatie-infrastructuur te herzien. Een overzicht van de geïnstalleerde wide area network (WAN) verbanden veel slecht benut en onnodig dure diensten die na verloop van tijd had voortgeduurd, maar hoefde niet te worden bewaard. Het werd ook duidelijk dat zes voorheen gescheiden telefoon PABX-systemen werden belemmeren inspanningen te beheren werknemer communicatiediensten in het hele land.

We hebben gekeken naar de manier waarop we hadden een beetje lukraak over een periode van tijd gegroeid, “zegt Christensen.” De belangrijkste focus lag op de diensten waar mogelijk, om ervoor te zorgen dat we de juiste mix van diensten voor de behoefte van de organisatie te consolideren – en om ervoor te zeker dat we geen diensten in de plaats dat de kosten zijn toe te voegen aan de basislijn en het toevoegen van zeer weinig waarde hebben.

Paul Christensen; Dimension Data CIO

Voice over IP (VoIP) was de belangrijkste nieuwe technologie geïntroduceerd in de tweede fase, met Dimension Data te rollen uit over haar activiteiten in een push telecommunicatie kosten te besparen en het beheer van de grote roeping te vereenvoudigen. De overgang verliep vlot, met een complete upgrade vergemakkelijkt door de invoering van Cisco Systems VoIP handsets hele vestigingen van het bedrijf.

Grote voordelen kwam na Dimension Data geïmplementeerd zijn VoIP-omgeving rond één centrale server met Distributed Call Manager van Cisco (DCM). Vergeleken met de vorige versnipperde PABX-omgeving, de enige DCM server maakte het veel gemakkelijker om authenticatie van de gebruiker, profielen en andere onderhoudstaken die waren ingewikkeld en duur in de vorige milieu te volgen.

Over het algemeen heeft het bedrijf de telecommunicatie herschikking sneed haar spraak en data kosten met meer dan 40 procent. “Het hebben van een gecentraliseerde [DCM] cluster vergroot onze niveaus van redundantie, het niveau van de controle, en vereenvoudigd het management proces in termen van bevoorrading van de gebruikers en diensten, ons vermogen om te upgraden, en zo verder,” Christensen uit.

In de virtuele dimensie; Omdat het bedrijf is afhankelijk van het begeleiden van klanten naar nieuwe technologieën, Dimension Data heeft voor vele jaren gezien dat de waarde van zowel de consolidatie en virtualisatie, die een grotere mate van IT zorgt voor flexibiliteit door het creëren van lagen van abstractie tussen hardware, software en het netwerk diensten.

De kloof tussen de ambities van de onderneming en de mogelijkheden van de opkomende virtualisatie-technologie, echter, in eerste instantie belet het nastreven van dit doel. Het was pas in september vorig jaar dat Dimension Data in staat was om te beginnen met wat zou de meest complexe onderdeel van de infrastructuur refresh geworden: de verschuiving van een breed scala van operationele omgevingen op een enkele, standaard geclusterde server-omgeving op basis van Microsoft Windows 2003 Server.

Met meer dan 150 servers geïnstalleerd in 25 racks in de gegevens van het bedrijf centrum, het beheer van de faciliteiten waren extreem duur geworden: Christensen schat een kostprijs van ongeveer $ 20.000 in jaarlijkse onderhoudskosten voor elk van de servers van het bedrijf werd gebruikt. Consolidatie was meer dan een academische oefening, maar: het datacenter werd zoveel macht dat het bedrijf had aan de macht bedoeld voor andere verdiepingen van het gebouw af te leiden tekenen.

Omdat we zoveel rekenkracht in de faciliteit had toegevoegd, had het gebouw levering overbelast, “zegt Christensen.” Het gebouw watervoorziening kon niet ondersteunen onze runnen van onze twee airconditioning systemen full-time, en we hadden ook bereikt vloer gewichtsgrenzen in de faciliteiten. Als je in dat soort situaties en de bouw management kan een service level rond de fundamentele eisen van het centrum niet te bieden, moet je beginnen om opnieuw te evalueren de situatie.

Vermindering van het aantal servers binnen de faciliteit drastisch het totale stroomverbruik, waardoor het bedrijf op te schalen en te herconfigureren zijn server-infrastructuur met behulp van virtuele plaats van echte, power-tekening servers. Gebruikmakend van VMWare ESX Server virtualisatie technologie, Dimension Data vind je nu meer dan 200 virtuele servers op een array van slechts twee dozijn fysieke dozen, waaronder IBM xSeries 366 rackservers en BladeCenter HS20 blade servers.

Ruimte om te groeien, om zijn datacenter heruitvinding voltooien, Dimension Data versterkt ook de opslag van gegevens, die eerder was geweest wat Christensen noemt “overwegend in gevangenschap [-server aangesloten] storage met gebruik niveaus zo laag als 10 procent”.

Hoewel het bedrijf een kleine storage area network (SAN) in plaats had, de toevoeging van een groot aantal EMC CX500 storage arrays verhoogde totale capaciteit van de SAN’s tot 12 terabytes en bood de belofte van extra groei als het bedrijf blijft groeien. Opslag Ook wordt gevirtualiseerd om de toegankelijkheid te glad door allerlei applicaties en besturingssystemen.

Het heeft even geduurd, maar Dimension Data datacenter voorjaar schoon is volledig geherstructureerd elk aspect van de IT-infrastructuur. Gewicht, stroom en water overwegingen zijn opgelost, beheersbaarheid is verbeterd, scads van gecentraliseerde opslag hebben vergemakkelijkt back-up en gezinspeeld op toekomstige mogelijkheden, en servervirtualisatie heeft onderhoudskosten drastisch en zorgde ervoor dat de gegevens van het bedrijf centrum zal haar groeiende business eisen voor steun de lange termijn.

We hebben gemaakt een aantal echte kostenvoordelen over de infrastructuur, en het biedt een veel grotere mate van flexibiliteit in termen van de manier waarop we het beheer van het milieu “, zegt Christensen.” Door dit proces zijn we erin geslaagd om een ​​groot deel van de potentieel te ontsluiten binnen de infrastructuur die we niet in staat om gebruik te maken van waren geweest – maar dit was altijd een reis die we zagen het nemen van ons wat tijd. Na verloop van tijd, zullen we richten op echt het maken van onze troeven zweten een beetje meer.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’