China sluit Symantec, Kaspersky Lab uit goedgekeurde anti-virus leveranciers

China heeft Symantec en Kaspersky Lab uitgesloten van een lijst van goedgekeurde anti-virus leveranciers, wat suggereert dat de trend van de beperkingen opgelegd aan buitenlandse technologie in het voordeel van eigen bodem variëteiten wordt voortgezet.

Staatsbedrijf persbureau People’s Daily meldde het nieuws op zondag. In een tweet, de publicatie zei dat de Chinese regering de aanschaf agentschap “heeft uitgesloten Symantec en Kaspersky” uit een lijst van goedgekeurde cybersecurity softwareleveranciers. die alle zijn gevestigd in China – Terwijl de Amerikaanse en Russische bedrijven lijken niet de rang te hebben gemaakt, hebben Chinese functionarissen het gebruik van vijf andere bedrijven goedgekeurd.

Zoals Reuters merkt de goedgekeurde anti-virus verkopers zijn Qihoo 360 Technology, Venustech, CAJinchen, Beijing Jiangmin en Rising.

Volgens Bloomberg, werd een kennisgeving van de Openbare Veiligheid Ministerie in juni, waarin wordt gesteld Symantec-software had beveiligingsproblemen zoals backdoors die buiten de toegang kan leiden, maar de informatie niet openbaar werd gemaakt.

Must-read: Beveiliging

Neiman Marcus: 1,1 miljoen kaarten gedrang; Opkomende veiligheid naties ‘essentieel voor de toekomst internet: Microsoft; De meeste CEO’s clueless over cyberaanvallen – en hun reactie op incidenten bewijst het; TECH PRO ONDERZOEK: IT Anti-Virus Beleid

De relatie tussen China en buitenlandse technologiebedrijven is onder grote druk van de late geplaatst, na het lekken van vertrouwelijke documenten door de voormalige Amerikaanse National Security Agency (NSA) aannemer Edward Snowden. De NSA documenten blootgesteld de wijdverbreide surveillance activiteiten van de NSA op het grote publiek en overheidsinstellingen over de hele wereld, en dit was inclusief Chinese bedrijven. Toegevoegd aan de strijd was de arrestatie van vijf Chinese mannen nagesynchroniseerd; militaire hackers; door feds voor naar verluidt het uitvoeren van cyberespionage tegen de VS gevestigde bedrijven.

De Chinese regering en de Verenigde Staten hebben elkaar voortdurend van cyberaanvallen beschuldigd, en China’s nieuwste tactiek, mogelijk als vergelding, is de beperking van de technologie die door buitenlandse bedrijven. Cisco, IBM, Microsoft en Apple zijn al uitgedaagd door China als gevolg van de verhoogde spanning tussen het land en de Verenigde Staten. In mei, China verbood het gebruik van Microsoft’s, Windows 8-besturingssysteem; op nieuwe computersystemen regering, en Apple’s iPhone werd onlangs gebrandmerkt a; de nationale veiligheid betreffen; wijten aan-location tracking functies.

Werk 14:40 BST: Een Kaspersky woordvoerder vertelde de website

Er is geen bewijs dat producten van Kaspersky Lab zijn verboden door de Chinese overheid zoals door sommige media gemeld.

De Chinese centrale regering Procurement Center tijdelijk ontbonden zijn aantekeningen van alle buitenlandse veiligheid aanbieders, waardoor er slechts Chinese leveranciers op de goedgekeurde lijst. Echter, geldt deze beperking alleen voor de federale instellingen waarvan de financiering komt van de centrale overheid budget inkoop, en omvat geen regionale overheden of grote ondernemingen. We onderzoeken en het aangaan van gesprekken met de Chinese autoriteiten over deze zaak. Het is te vroeg in extra detail te gaan op dit moment.

Kaspersky Lab heeft altijd voldaan aan alle wettelijke voorschriften in de landen waar zij actief is, met inbegrip van China. Als een provider voor de Chinese centrale regering Procurement Center, heeft Kaspersky Lab lang superieure bescherming aan de overheid, bedrijven en openbare instellingen op alle niveaus, al die tijd het maken van belangrijke bijdragen geleverd in diverse cybercrime preventiecampagnes.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond