BlackBerry banen te gaan van software, hardware, apps bedrijven

BlackBerry is het ontslaan van een onbekend aantal werknemers over de hele wereld als de worstelende smartphone fabrikant probeert zijn apparaat bedrijf winstgevend te maken.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; NBN zal AustraliĆ« in een ‘leidende positie’: Bill Morrow; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde

Het Canadese bedrijf, gevestigd in Waterloo, Ontario, zei dat de bezuinigingen van invloed zijn degenen die werkzaam zijn op de software, hardware en applicaties kant van het bedrijf.

“Als het bedrijf verhuist naar de volgende fase van de turnaround, onze bedoeling is om de middelen te herverdelen op een manier die ons het best in staat zal stellen om te profiteren van de groeimogelijkheden tijdens het rijden in de richting van duurzame winstgevendheid in alle facetten van ons bedrijf,” BlackBerry zei in een verklaring aan AFP op zaterdag.

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Een woordvoerster weigerde om meer informatie over de bezuinigingen te bieden. Het bedrijf telt momenteel ongeveer 7000 mensen op internationaal niveau.

BlackBerry, die slechts een decennium geleden was een titan in de zakelijke smartphone, is gedwongen tot een ingrijpende reorganisatie de nadruk meer op software en diensten sinds ingehaald in de markt voor mobiele apparaten.

Een IDC-onderzoek toonde aan BlackBerry in geslaagd om net 0,4 procent van de wereldwijde verkoop van smartphones veroveren in 2014.

“Een van onze prioriteiten is het maken van ons apparaat bedrijf winstgevend,” zei BlackBerry.

Tegelijkertijd moeten we de software en licentie-inkomsten te laten groeien. Je zult zien in de komende maanden een aanzienlijke ramping up in onze klantgerichte activiteiten in verkoop en marketing.

Vorige week, BlackBerry plannen aangekondigd om terug te kopen 12 miljoen aandelen, wat neerkomt op 2,6 procent van de uitstaande aandelen.

“Het doel van dit inkoopprogramma zal zijn om verwatering die kunnen voortvloeien uit onze voorgestelde werknemer aandelenaankoopplan en van voorgestelde wijzigingen in onze eigen vermogen incentive plan te compenseren,” BlackBerry CEO John Chen zei op vrijdag.

We zijn van plan om te profiteren van onze sterke kaspositie om onze aandelen te kopen wanneer de markt prijs niet overeen met wat wij zien als de onderliggende waarde en de vooruitzichten voor de toekomst van ons bedrijf zijn, zonder onze strategische initiatieven nadelig te beĆÆnvloeden.

In zijn laatste resultaten uitgebracht in maart, het bedrijf rapporteerde een vierde kwartaal winst van $ 28.000.000, en een omzet van $ 660.000.000. Voor het volledige boekjaar 2015, BlackBerry verdiend 3330000000 aan inkomsten, een daling van de $ 6810000000 geplaatst in 2014.

Voor het volledige jaar, BlackBerry rapporteerde een verlies van $ 304.000.000, een verbetering ten opzichte van de $ 5870000000 in FY14.

AAP

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar