Assange over te geven als de VN-besluit gaat tegen hem

Julian Assange heeft gezegd dat hij zal overhandigen aan de Britse en Zweedse autoriteiten als de Verenigde Naties bekend dat hij zijn zaak tegen arrestatie verloren op vrijdag.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde

In een verklaring op de WikiLeaks Twitter-feed, Assange zei dat hij zou de Ecuadoriaanse ambassade in Londen ‘s middags lokale tijd vertrekken “om arrestatie door de Britse politie te aanvaarden, want er is geen zinvolle vooruitzicht van verdere beroep”.

De uitkomst van een onderzoek van de Verenigde Naties in zijn zaak zal naar verwachting worden onthuld op vrijdag en kon uitsluiten dat hij illegaal vastgehouden.

Veiligheid;? Perth cop toegankelijk beperkt computer, Legal;? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-Samsung werknemer leukemie gevallen niet verwante werken, Enterprise Software;? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL, Banking; Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië grote banken

Assange zei dat als het onderzoek gaat tegen hem, zal hij zelf overhandigen.

“Ik zou echter de overhand en de staten die partij zijn te vinden onrechtmatig te hebben gehandeld, verwacht ik dat de onmiddellijke terugkeer [van] mijn paspoort, en de beëindiging van verdere pogingen om me te arresteren”, zei hij in zijn verklaring.

Assange woont al in de Ecuadoriaanse ambassade in Londen voor meer dan drie jaar te zijn politiek asiel verleend door de regering van Ecuador na niet aan zijn strijd tegen uitlevering aan Zweden in Britse rechtbanken te winnen.

De Australiër wordt gezocht voor ondervraging in Zweden meer dan één geslacht aanval bewering, die hij altijd heeft ontkend.

Na een verblijf van jaren hem bewaken, Metropolitan politie in Londen zei in oktober vorig jaar dat het niet langer een actieve aanwezigheid van de politie zou behouden het bewaken van de Ecuadoriaanse ambassade, en zou in plaats daarvan gebruik maken van een “aantal openlijke en verborgen tactiek” te arresteren Assange.

“De MPS moet het belang van de rechtspleging in evenwicht te brengen in dit geval met de aanhoudende risico’s voor de veiligheid van de Londenaren en al die wij beschermen, onderzoek naar criminaliteit en het arresteren van daders wilden voor zware misdrijven, bepalen van wat een evenredig antwoord is:” de politie genoemd.

Tijdens de aanloop naar de 2013 Australische verkiezingen, Assange lanceerde de WikiLeaks partij in een poging om een ​​zetel van de Senaat in Victoria veilig te stellen. Na niet aan een van de Senaat plaats ergens veilig in Australië, werd de partij uitgeschreven door de Australische kiescommissie in juli vorig jaar.

In augustus 2014 Assange zei dat hij de ambassade zou verlaten binnenkort.

AAP

? Perth cop benaderd beperkt computer

? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-werknemer Samsung leukemie gevallen niet gerelateerd werk

? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL

Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië’s grote banken