Apple Pay en veiligheid: Kan tokenization de tool die datalekken stoepranden zijn?

Afhankelijk van wie je praten, Apple’s lancering van zijn mobiele betalingen platform Apple Pay, op dinsdag was ofwel een innovatieve Kickstarter om een ​​industrie worstelt om een ​​kritische massa, of een weinig inspirerende riff op reeds bestaande technologie die is het onwaarschijnlijk dat de industrie de spreekwoordelijke naald bewegen te bereiken .

Maar ongeacht welk kamp blijkt juist te zijn, er is een aspect van Apple te betalen dat veel erover eens de consument tech gigant heeft recht gekregen: Beveiliging.

Apple heeft niet veel tijd te besteden stadium uitleggen van de tokenization proces dat Apple Pay ten grondslag ligt, maar de methode wordt gezien als een van de meest veilige en fraudebestendig betaling mechanismen beschikbaar.

Tokenization verwijdert de werkelijke creditcardnummer en vervangt deze door een willekeurig gegenereerd nummer. Dat aantal, of token, kunnen worden geconfigureerd om verlopen na een aankoop of specifiek aan een bepaalde transactie, waardoor het een nutteloze doelwit voor hackers en fraudeurs.

Maar wat meer is, tokenization verwijdert een enorme opslagruimte last van handelaren, omdat ze nooit zien werkelijke credit card informatie van een persoon en het gaat nooit hun POS-systeem of een online betaling portal.

Nu, Apple heeft niet uitgevonden tokenization. Maar door het nemen van de tokenization route, zou de Cupertino powerhouse worden op zoek naar de veiligheid golf rijden de hele weg om de betaling succes, zeker gezien het stijgende aantal merchant datalekken en gevallen van gestolen credit card informatie die nog steeds de betaling en detailhandel hit .

Denk maar aan vorig jaar Target schending of de meer recente incident met Home Depot – had Apple Pay of een andere-tokens gebaseerde betalingssysteem van de methode die wordt gebruikt door een meerderheid van de shoppers geweest, het is eerlijk om te veronderstellen dat er geen gegevens te stelen in zou zijn geweest de eerste plaats.

Maar Apple Pay heeft meer dan één zekerheid truc achter de hand. Volgens Randy Vanderhoof, directeur van de EMV-migratie Forum en de directeur van Smart Card Alliance, het gebruik van tokenization Apple’s, in combinatie met de gebruiker identificatie via verschillende functies op de iPhone, is nog nooit eerder gedaan.

Eerste blik op nieuwe iPhones, betere specs, nieuwe functies, grotere schermen, iPhone 6, Apple Watch uitrol: Winnaars en verliezers; Als Apple een iPhone 6 evenement niet kan streamen, is er echt een onderneming verhaal; Waarom is er geen is? saffier glas, Apple aan ontwikkelaars: Uw apps schaal

Met behulp van TouchID aan de telefoon versterkt de band tussen de betaling en het apparaat, zodat de mate van zekerheid en het risico in verband met deze transacties stijgt, “zei Vanderhoof.” Dit verhoogt aanzienlijk de bar op de veiligheid, en dat wordt weerspiegeld door het feit dat de merken en uitgevende instellingen zijn bereid om de onderste kaart aanwezig tarieven uit te breiden tot Apple. Er is zo veel meer zekerheid potentieel.

Vanderhoof zei een van de redenen dat de veiligheid van Apple Pay nu toe ongeëvenaard is geweest is de gefragmenteerde apparaat markt. Overige mobiele portemonnee bestaan ​​over meerdere hardwareplatformen, zonder consistentie biometrie of andere aspecten verificatie zoals locatie-informatie te ondersteunen. Met Apple Pay, Apple controleert zowel de hardware als de software.

Apple Pay is beschikbaar op de nieuwste iPhones, zodat de goedkeuring van het platform zal afhangen van het apparaat upgrade cyclus.

Maar zelfs wanneer consumenten hun handen krijgen op een nieuwe iPhone, is er geen garantie geven dat ze gebruik maken van Apple Pay zult maken.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar, Apple, Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

Niemand gaat naar een enkele vorm van een betaling, dus ik denk niet dat we een massale migratie, “zei Alex Moss, managing partner met beveiligingsoplossingen provider Conventus.” Apple Betalen kan het aantal kaarten uiteindelijk af dat een winkelier op te slaan, maar het is niet van plan om zich te ontdoen van allemaal – ze zullen nog steeds om creditcards te verwerken. Creditcards zullen er nog zijn.

Natuurlijk zou het best-case scenario voor niet alleen Apple, maar ook handelaren, uitgevers van kaarten en credit card-netwerken, zijn voor consumenten op te merken van de veiligheid potentieel van tokenization te nemen en ervoor kiezen om het te gebruiken in de knapperige betaalkaart methode die nog steeds hoogtij viert.

Maar zoals Moss opgemerkt, kan Apple niet retailers dwingen Apple Pay accepteren, noch kan het nodig goedkeuring van de iPhone-gebruikers. Maar als betaalkaart providers beginnen met een brede implementatie van tokenization, wordt het een heel ander verhaal.

Met Visa krijgen in tokens, handelaren op een dag geconfronteerd met een mandaat, “zei hij.” Het is hetzelfde als PCI en EMV, de uitgevers van kaarten kan zeggen: ‘Hé, als je niet dit systeem te gebruiken, zullen we niet proces uw betalingen. ‘ Want uiteindelijk, zij zijn degenen met het grootste deel van het risico van diefstal kosten.

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

Nog steeds een zware klim