Apple iPad blijft dominant als tabletten rijden van Europa-apparaat markt

Rond 45 miljoen tablets werden verkocht vorig jaar in West-Europa – tot 51,4 procent op 2012 – met Apple nog in pole position in termen van zendingen, heeft nieuw onderzoek gevonden.

En terwijl de groei in de verkoop zal waarschijnlijk nu beginnen te vertragen, de verkoop van tabletten en, twee-in-één-apparaten, zal dit jaar springen met bijna 18 procent, volgens berekeningen van analisten groep IDC.

Apple’s iPad goed voor bijna 15 miljoen van de tabletten in West-Europa verscheept in 2013, aldus het bedrijf, gevolgd door; Samsung; op 10,2 miljoen euro. Asus werd derde met een eigen productlijn, evenals de, Nexus range produceert voor Google.

Bijna 70 miljoen pc’s, tablets en smartphones verscheept in Europa in het laatste kwartaal van 2013, en een totaal van 230 miljoen digitale apparaten over het hele jaar – een stijging van 9,7 procent ten opzichte van 2012. Volgens IDC is de markt waarschijnlijk toenemen vijf procent dit jaar, onder leiding van een sterke vraag naar tablets.

“De versnelde goedkeuring van tabletten is met een significante invloed op de manier waarop consumenten en bedrijven te gebruiken en beschouwen hun computerapparatuur. De grenzen tussen privé en professionele vervagen”, zegt Chrystelle Labesque, IDC EMEA personal computing research manager.

Meer tablets verkocht betekent minder consumenten kopen van pc’s: de consument pc-markt in opdracht van 2,4 procent in het laatste kwartaal van het jaar, hoewel het commerciële segment groeide 3,5 procent dankzij PC vernieuwingsprojecten in het bedrijfsleven.

IDC zei dat dit jaar, de pc-markt zal profiteren van “een zachtere samentrekking” in de consument ruimte en duurzame zakelijke zendingen, gedreven door aanhoudende PC verfrist.

IDC zei HP onderhouden “goed leiderschap” in de Europese pc-markt, terwijl Lenovo bleef de snelste te zijn – en alleen maar groter – speler in 2013 en verstevigde zijn tweede positie.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Zoals te verwachten, smartphones blijven verkopen in de grootste volumes – goed voor 55 procent van de totale smart samenhang apparaat zoals gedefinieerd door IDC en 38 miljoen eenheden in het vierde kwartaal van 2013, groeit at10.4 procent voor het jaar. IDC zei dat de groei zal naar verwachting blijven “duurzame” in 2014 rond de vier procent.

Samsung bleef de West-Europese smartphone markt leiden, gevolgd door Apple en Sony, met de top drie die meer dan 70 procent van de markt in 2013.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

BYOD-beleid; New Tablet Purchase Checklist; Microsoft’s nieuwste mobiele platformen terug te brengen meer business-vriendelijke kenmerken; Het beheer van de instroom van Apple-apparaten op de werkplek

Samsung Galaxy S5 vs Apple iPhone 5s: Welke de rand op specs heeft ten eerste LTE draadloze Surface tablet Microsoft’s dichter bij de lancering; Think pc’s zijn dood, tablets de wereld regeren? Hier is waar alles wat je denkt is verkeerd

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Huawei MediaPad M3 octa-core tablet

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; tabletten; Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360- graad convertible, tabletten; Huawei MediaPad M3 octa-core tablet

verder lezen