Apache daalt de hamer op Oracle via Java

De Apache Software Foundation (ASF) heeft een officiële bedreiging voor de Java Community Process verlaten als Oracle niet eerlijk speelt met het heeft afgegeven.

De actie was een overhang aan vorige week ASF Noord-Amerika conferentie in Atlanta, waar ik woonde, maar het was verrassend om te zien dat het zo snel gebeuren.

Zoals opgemerkt door ASF president Jim Jagielski in mijn interview met hem vorige week, Apache gelooft het heeft geen andere keuze hier, maar dat het ook een sterke hand.

acceptatie van Java als een standaard is gebaseerd op de open source. Een groot deel van dat de geloofwaardigheid is afkomstig van diverse Java projecten van de ASF. De ASF vertegenwoordiger werd onlangs opnieuw verkozen tot de Java Community Process (JCP) executive committee (EG) met 95% van de stemmen, terwijl een Oracle-genomineerde werd verworpen.

Google kan niet langer ondersteunen Java gezien het feit dat Oracle klaagt, en ze waren “the money” achter veel van wat er gaande was. De ASF was de spier.

Met geen geld en geen spier, kon Oracle worden gelaten met een eigen technologie iedereen heeft verlaten, als Unisys vond toen zij verzocht om zijn rechten te doen gelden op the.gif bestandsformaat in de jaren 1990.

De officiële verklaring is vervat in de passieve en zorgvuldige taal Apache om bekend staat. Er is ook een FAQ voor degenen die wat achtergrondinformatie over de controverse nodig.

Maar hier is het geld citaat

Big Data Analytics; Oracle verwerft logfire voor cloud-based warehouse management, Enterprise Software; Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store, Enterprise Software, Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit; Cloud; Werkdag grijpt mid? -markt momentum, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie

De ASF zal haar relatie met de JCP beëindigen indien onze rechten als uitvoerders van Java specificaties niet worden bevestigd door het Uitvoerend Comité JCP de grenzen van het vermogen van de EG. Het gebrek aan actieve, sterke en duidelijke handhaving van die rechten impliceert dat de JSPA overeenkomsten zijn waardeloos, bevestigt dat JCP specificaties zijn niets meer dan proprietary documentatie. (Nadruk van mij.)

Mr. Ellison, je dobbelstenen.

Oracle koopt logfire voor cloud-based warehouse management

Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store

Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit?

? Werkdag pakt mid-momentum in de markt, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie