AMD onthult ‘Trinity’ A-serie APU’s

AMD onthuld op dinsdag de eerste oogst van de tweede generatie A-Serie Accelerated Processing Units (APU’s), met de codenaam ‘Trinity’, die het bedrijf hoopt de druk op de onlangs vrijgegeven Intel’s Ivy Bridge silicium zal zetten.

De vandaag aangekondigde onderdelen zijn alle mobiele processors. AMD zei desktop versies zouden later volgen.

Zoals nu de trend voor de verwerkers, deze onderdelen combineren de CPU en GPU op een enkele dobbelsteen. Maar in tegenstelling tot Intel’s Ivy Bridge-onderdelen, deze processors worden vervaardigd met behulp van de oudere 32-nanometer-proces, in tegenstelling tot Intel’s kleinere 22-nanometer proces.

Terwijl AMD is erin geslaagd om meer transistors knijpen in deze nieuwe chips, heeft de dobbelsteen omvang toegenomen in vergelijking met de vorige generatie van onderdelen.

Terwijl consumenten are u nperturbed door de processor sterven grootte, hardware makers zijn. Een grotere omvang vereist tablet en smartphone fabrikanten om meer ruimte te wijden in mobiele apparaten naar de processor.

Twee low-voltage onderdelen zijn vandaag bekendgemaakt. De A6-4455M is een 17W TDP dual-core processor geklokt op 2,1 GHz – maar kan turbo opgevoerd tot 2,6 GHz – en beschikt over 2MB L2-cache. De GPU is de HD 7500G en heeft 256 cores geklokt 424MHz.

De A10-4655M is een 25W TDP quad-core processor geklokt op 2,0 GHz – maar met turbo boost het kan gaan om 2.8GHz– en beschikt over 4 MB cache. De GPU is de HD 7620G en heeft 384 cores draait op 497MHz.

Drie 35W TDP onderdelen werden ook aangekondigd, te beginnen met de A6-4400M. Dit is een dual-core processor geklokt op 2,7 GHz – turbo boost aan 3.2GHz – en beschikt over 1MB L2 cache. De GPU is een HD 7520G en heeft 192 grafische cores geklokt op 686MHz.

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Ook kondigde was de A8-4500M, dat is een quad-core processor geklokt op 1,9 GHz – turbo boost aan 2.8GHz – en heeft 4 MB L2 en een HD 7640G GPU met 256 cores geklokt met snelheden tot 655MHz.

De meest krachtige deel kondigde vandaag is het A10-4800M. Dit is een andere quad-core processor, geklokt op 2,3 GHz – turbo boost aan 3.2GHz – en is voorzien van een HD 7660G GPU met 384 cores geklokt op 686MHz.

Volgens AMD zijn er delen bieden het dubbele van de prestaties-per-watt van de vorige generatie hardware.

Op papier, deze APU’s lijken twee voordelen ten opzichte van onlangs vrijgegeven Ivy Bridge delen van Intel’s hebben. Ten eerste zijn ze lager macht delen, waardoor draagbare systemen genieten grotere batterij. Tweede en misschien pijnlijke aanzienlijk lijkt de HD 7000 serie GPU veel beter dan de GPU in equivalente Ivy Bridge zijn.

We zullen moeten wachten voor onafhankelijke benchmark-testen van hardware om deze waarnemingen te bevestigen.

Betere GPU prestaties kan AMD’s aas achter de hand te zijn, vooral omdat OEM’s maken meer gebruik te maken van hoge-resolutie schermen van systemen zoals ultradunne apparaten, die, want als hun grootte, zijn niet in staat om te profiteren van discrete graphics.

Het krediet: AMD.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s