Amazon armen ontwikkelaars met flash-gebaseerde verhuurbare computers

Amazon heeft gebracht-SSD-backed verhuurbare servers van Amazon Web Services, om ontwikkelaars te verleiden om grote databases te hosten op zijn cloud;. De hoge I / O Quadruple Extra Large EC2 (hi1.4xlarge) bijvoorbeeld werd gelanceerd door AWS op woensdag. Om te beginnen, kunnen ontwikkelaars de SSD-backed servers van datacenters in Virginia en Ierland te huren, maar zoals met alle AWS producten, is het waarschijnlijk dat het bedrijf zal meer locaties toe te voegen in de tijd;. “De moderne web en mobiele applicaties zijn vaak zeer I / O afhankelijk. ze moeten opslaan en ophalen van veel gegevens om een ​​rijke, gepersonaliseerde ervaring te leveren, en ze nodig hebben om het zo snel mogelijk te doen om tegemoet te klikken en gebaren in real time, “Jeff Barr, een senior Amazon web Services evangelist, schreef in een blogpost.

Om aan deze behoefte te voldoen, introduceren we een nieuwe familie van EC2 gevallen die zijn ontworpen om low-latency run, I / O-intensieve toepassingen, en zijn een uitzonderlijk goede gastheer voor NoSQL-databases, zoals Cassandra en MongoDB;. Elke Hoge I / O Quadruple Extra Large EC2-server heeft acht compute kernen, 60.5GB van het geheugen en twee SSD’s met een terabyte aan opslagruimte per stuk. De servers kunnen rechtstreeks worden aangesloten op hun collega’s via een 10 Gbps Ethernet-netwerkkaart (NIC) om te gaan met bijzonder grote databanken. De servers kost $ 3,10 (£ 1,97) te huren per uur als met Linux of UNIX en $ 3,58 per uur als running Windows, wanneer gehuurd van de VS-Oosten (Virginia) datacenter regio. Het tarief is $ 3,41 per uur voor Linux / UNIX en $ 3,58 per uur voor Windows wanneer gehuurd van de EU (Ierland) regio;. Dit initiatief volgt op Amazon’s lancering van de, SSD-backed DynamoDB NoSQL-database dienst in januari. DynamoDB was alleen beschikbaar vanaf US East Virginia bij de lancering. Sindsdien is het verkrijgbaar bij datacenters in Californië, Oregon, Singapore, Ierland en Japan geworden.

Door zich te richten databases met de verhuurbare servers en een eigen DynamoDB technologie, is Amazon proberen om meer ontwikkelaars te lokken naar de cloud;. Het is mijn verwachting dat met de toename van data-centric toepassingen, zullen we meer en meer I / O-honger-systemen te zien wordt gebouwd dat dit soort rock-solid High performance I / O, “het bedrijf de chief technology officer, Werner Vogels, schreef in een blog post op donderdag vereist;. Amazon gaf aan dat meer SSD-technologieën zijn op de weg, zoals het beschreef de nieuwe verhuurbare server als “de eerste lid” van de familie hoge I / O EC2 aanleg.

 verhaal

In foto’s: The Rise of AWS

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen