Acht vragen te stellen voordat het kiezen van een IaaS-leverancier

Infrastructure as a Service (IaaS) is hard op weg een belangrijke IT-initiatief in veel bedrijven. Tweederde van de respondenten een recente IDC enquête zei dat ze ofwel werden gebruikt of van plan om een ​​vorm van publieke cloud IaaS gebruiken tegen het einde van 2016. IDC ook voorspeld dat de publieke cloud IaaS omzet zal meer dan verdrievoudigen, van $ 12600000000 in 2015 tot $ 43600000000 in 2020.

Maar als IaaS wordt een alternatief voor het toevoegen van meer on-premise computing, bedrijven moeten ook vragen stellen en best practices vast te stellen. Hier zijn acht vragen die moet worden op de lijst van elke IaaS beslisser’s

Aanbestedende IaaS als een commodity ‘add’ van de verwerking of opslag kan zo simpel zijn als het ondertekenen van een overeenkomst en provisioning wat middelen die u nodig hebt van de leverancier als je ze nodig hebt – maar in ieder geval aan het begin van je relatie, moet het niet worden zo gemakkelijk. Uw IaaS leverancier moet hetzelfde niveau van bestuur en veiligheid die je hebt. Als uw gegevens worden opgeslagen door de IaaS-leverancier, moet ook worden veilig en privé onderhouden. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want er zijn nog IaaS-leveranciers die afkomstig zijn van minder formele culturen die een deel van de disciplinaire en governance normen die veel bedrijven opereren onder ontbreken. Uw akkoord over data privacy, veiligheid en bestuur niveaus moet deel uitmaken van een contract met uw IaaS provider voordat u zaken doet met hen.

Een van de beste dingen over IaaS is dat het gemakkelijk is om applicaties en data te uploaden naar een IaaS-leverancier, en om gewoon te werken aan de IaaS-platform zonder in de rij te gaan staan ​​voor de hoge vraag interne bronnen in het datacenter. Maar wat als je besluit om leveranciers te schakelen of om opnieuw insource uw gegevens en apps? Sommige bedrijven vinden dat als ze bewegen een groeiend aantal applicaties en gegevens aan IaaS, het is niet gemakkelijk om hun apps en data terug naar een alleen te bewegen op het terrein van de uitvoering, verhuurd aan een andere IaaS provider. Als de mogelijkheid om in en uit een IaaS-dienst is het van belang te verplaatsen, moet je onderhandelen over hoe dit zal gebeuren in uw contract – en houd uw IaaS verkoper aan een schriftelijke service level agreement die de snelheid en kwaliteit van de ondersteuning adressen in bewegende apps / gegevens uit evenals in IaaS.

Een meerderheid van de IaaS-gebruikers zijn grotere ondernemingen die hun eigen IT-personeel. De reden dat deze bedrijven kiezen voor IaaS is dat ze willen blijven het beheer van hun eigen applicaties en data in de cloud, met cloud ingericht middelen. In scenario’s als dit, moeten beleidsmakers zich af te vragen wat voor soort apps en gegevens die ze willen verhuizen naar IaaS en hoe hun personeel zullen deze beheren. Zal de stekker in een IaaS betekenen dat sommige van uw medewerkers moet verhuizen, ze zijn op het terrein in de IaaS? Of dat applicatie-ontwikkeling en het testen van de procedures zullen moeten worden aangepast als je ze uit te besteden? Of dat uw ramp herstelplan monteurs zullen moeten worden aangepast als u gebruik maakt van de IaaS als onderdeel van uw ramp recovery-strategie met potentiële gevolgen op uw aansprakelijkheidsverzekering dekkingen? Al deze gebieden moeten worden beoordeeld voordat u een contract te ondertekenen.

Een overgrote meerderheid van de bedrijven zoeken naar IaaS oplossingen als ze wandelingen in hun applicatie-ontwikkeling en test workloads zien en ze worden intern beperkt op de verwerking en opslag. In deze gevallen is het verplaatsen van de ontwikkeling van toepassingen en het testen van activiteiten om een ​​IaaS provider maakt veel zin. Je krijgt de app ontwikkeling en test platforms die je nodig hebt, en elke ontwikkelaar kan zijn of haar eigen ontwikkeling en het testen van de regio hebben, zodat ze niet hebben om deze middelen te delen en te wachten op hun beurt voor beperkte interne middelen – en het datacenter doesn ‘t moet nieuwe software en hardware zuiveren. In andere gevallen, sites gebruiken IaaS-diensten voor een ramp recovery en back-up, want IaaS is een relatief goedkope manier van het repliceren van productieomgevingen en failover mechanismen op een afgelegen locatie als ramp slaat de corporate datacenter.

Als je bezig bent een IaaS-provider en de stekker ze in uw interne IT-processen, moet je doel zijn om een ​​bedrijf dat kan met u voor de lange termijn te vinden. Een deel van het huiswerk je moet doen alvorens een IaaS provider is om de onderneming te vragen voor zijn nieuwste financiële, IT- en security audits. Als het bedrijf niet in staat is om deze te leveren aan u, wilt u misschien op zoek gaan naar een andere IaaS provider.

Vóór de ondertekening op met een IaaS-provider, moet u de provider over de datacommunicatie vragen van en naar haar site, alsmede de controle in uw eigen. Het doet er geen goed aan te melden met een internet-based service zoals IaaS als je mensen niet kunnen toegang tot de site als gevolg van internet service storingen of data pipeline klompen. In uw contract, moet u een service level agreement die de toegang snelheid en de kwaliteit van de dienstverlening adressen te ontwikkelen.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Zult u worden gefactureerd op een pay-for-use of maandelijks abonnement basis, of een combinatie van beide? Zijn er bepaalde momenten van de dag (of bepaalde middelen) die je zult tegenkomen toeslagen voor en dat uw budget zou kunnen overtreffen? Veel IaaS dienstverleners hebben zeer complexe prijsmodellen, dus er is een natuurlijke neiging om de kleine lettertjes van de prijsstelling schema’s te vermijden. Niet doen. Maak het uw bedrijf om precies te weten wat het is dat je gaat betalen voor – en zorg ervoor dat u of een lid van uw medewerkers Billings op gezette tijden.

Het uitvoeren van een kleine pilot project met een IaaS-provider is een goede manier om een ​​gevoel voor de verkoper en wat projectcoördinatie waarschijnlijk net te worden krijgen – voordat je begint te bewegen te veel IT IaaS.

De verhuizing naar IaaS-diensten is meer dan alleen een gunstige verschuiving van de IT-middelen. IaaS zal uw gegevens en applicaties architectuur aan te passen. Het zal de manier waarop het werkt te veranderen, en het kan zelfs uw verzekeringen beïnvloeden. Gelukkig zijn de meeste IT-beslissers zijn tot de uitdaging. Ze hoeven alleen maar om de voordelen en de uitdagingen van IaaS in evenwicht te brengen om te komen tot de beste pasvorm voor IaaS in hun organisaties.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen