5 principes om te leren Windows 8.1 gemakkelijker te maken

New Year’s dag bleek een leuke dag te zijn, als een vriend bracht zijn nieuwe Asus Transformer Book T100 naar de coffeeshop. Ik zat daar met mijn eigen T100 en het was wel cool om te zien twee van hen side-by-side op de tafel. Mijn vriend kocht de T100 vertrouwd te komen met Windows 8.1. Hij is zeer vertrouwd met Windows 7, maar een totale newbie met 8.1.

Onze leuke sessie al snel omgezet in een van mijn toont hem de ins en outs van de volledige Windows 8.1, met name de touch-centric Metro interface. Hij wilde weten hoe de dingen die hij wil dat gemakkelijk doen, dus ik uiteengezet om hem te laten zien. Hij werd al snel gefrustreerd, want net als veel nieuwe Windows 8.1 gebruikers hij de neiging om dingen ingewikkelder dan ze nodig hebben om te maken. De T100 hij gebruikte voor een volledige desktop-omgeving, en dat was de bron van veel van zijn moeilijkheden.

Op basis van het werken met hem, realiseerde ik me er vijf principes om kennis te maken met Windows 8.1, vooral hybriden die zowel laptops en tablets zijn. U kunt deze kennen en misschien vind ze basiskennis, maar newbies kan ze nuttig vinden. Dit is niet een Windows 8.1 zelfstudie op enigerlei wijze, in plaats van een algemene richtlijn over hoe om te beginnen met de nieuwste besturingssysteem van Microsoft.

Zie gerelateerde; Asus Transformer Book T100: Een week in; Asus Transformer Book T100: eerste indrukken; Asus Transformer T100 is mijn naam roepen; ASUS Transformer Prime: Perfect voor zakenreizen (review) | Wat ik wil: ASUS Transformer Prime met Windows 8; Noodzakelijke levensduur van de batterij voor laptops: 8 uur

Dit klinkt contra-intuïtief, omdat de desktop en de mogelijkheid om apps van buiten de Microsoft Store te laden is een voordeel van Windows 8.1 op Windows RT.

Wat ik gezien het werken met mijn vriend was zijn natuurlijke drang om naar de vertrouwde desktop in plaats van de nieuwe Metro-interface. Dit belemmerd leren hoe je de Metro-interface te bedienen door aanraking, en snel gefrustreerd hem, omdat de desktop niet touch bediening leverde behandelen ook. Hij was constant bezig om kleine Windows controles tik op het bureaublad, die niet goed zelfs werkte nadat ik hem liet zien hoe ze dingen groter in instellingen te maken.

Het was moeilijk voor hem om te doen op het eerste, maar nadat ik hem herhaaldelijk verteld om weg te komen van de desktop, waar hij begon te bellen naar de donkere kant te blijven, begon hij te zien hoe veel gemakkelijker (en beter) de metro kant was voor alles wat we deden . Metro is mooi geoptimaliseerd voor touch en zodra hij werd gedwongen om alleen te gebruiken dat hij begrepen al snel het concept achter het en besefte dat het is vrij goed.

Eenmaal van de eerste dingen die mijn vriend deed na het nemen van zijn Transformer Book T100 uit de doos was om de Chrome (of andere) de browser te installeren. Ik kan betrekking hebben op dit als ik hetzelfde met mijn eerste Windows tablet deed. Veel mensen gebruik van Chrome op andere apparaten / platformen en het is leuk om dat vertrouwde interface hebben, samen met al uw bladwijzers en instellingen op uw nieuwe Windows-hybride.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Helaas, Chrome en andere browsers van derden draaien op de desktop kant van Windows. Deze zijn niet erg tik geoptimaliseerd en het is moeilijk om ze te gebruiken op het bureaublad.

Het maken van een derde partij browser de standaard voorkomt dat u met behulp van de Metro-versie van Internet Explorer, dat is een zeer goede browser die is geïntegreerd in de Metro kant van de dingen. Als je een andere browser de standaard in plaats van Metro IE te maken, elke keer als u klikt op een link in een andere app te jarringly neemt je mee naar de donkere kant, eh, het bureaublad kant van Windows 8. Dit is echt frustrerend mijn vriend, en het maken van Metro IE de standaard opgelucht dat frustratie door hem te laten blijven op de metro kant van de dingen.

Merk op dat mijn vriend een of andere manier had de desktop versie van IE (niet Metro) de standaard browser op zijn T100. Hij had Chrome geïnstalleerd en het was niet de standaard, maar met desktop IE als standaard hetzelfde effect op zijn gebruik gehad. Het was nog erger want het was niet duidelijk voor hem dat hij dat had gedaan, en hij haatte hoe het hem regelmatig rukte uit het metrostation naar het bureaublad die niet zo goed werkte op de tast.

Zodra hij begon te gebruiken Metro IE voor zijn browsing, stemde hij met mij hoe goed het is om te gebruiken op de tast. Hij vond het een stuk beter dan te proberen om de Chrome-browser te gebruiken.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Windows 8-gebruikers weten hoe nuttig de snap view kan worden voor zowat alle gebruikers. De mogelijkheid om twee zetten (of meer) applicaties side-by-side niet alleen uitstrekt wat je meteen kan maar kan extra functionaliteit. Het komt neer op het vinden van een paar apps om het scherm in een keer dat het werk samen te stellen.

Mijn vriend houdt ervan om zijn e-mail app op het scherm het grootste deel van de tijd om e-mails cliënt te zien als ze komen. Ik liet hem zien hoe dat te doen en hebben IE open op een ruit aan de rechterkant. Zodra ik hem liet zien dat met dit snap uitzicht setup toen hij een link in een e-mail is geopend in het paneel browser op de juiste geklikt, was hij verslaafd.

Hij kon terug naar de e-mail wanneer hij maar wilde gaan, en ook surfen op het web aan de rechterkant. Deze toegevoegde waarde voor hem die andere mobiele platformen niet zo goed zou kunnen dupliceren. De waarde add was nog groter toen ik hem liet zien hoe het centrum grens sleept tussen de ruiten in elk formaat hij wilde, en ook een app op volledig scherm te maken wanneer dat nodig is.

Deze wond hem zo veel als wat we bedekt en ontstoken zijn enthousiasme naar “deze Windows 8 thing” te leren.

Volgende: Universal search is je vriend, De literatuurlijst is oh, zo mooi; Houd het simpel

Windows 8 kan overweldigend zijn voor nieuwe gebruikers, en mijn vriend was geen uitzondering. Het vinden van apps die hij had geïnstalleerd was gemakkelijk zodra hij ze had vastgemaakt aan het startscherm, maar anderen waren aan het zicht onttrokken.

Toen ik liet hem zien hoe te vegen vanaf de rechterkant van het scherm en selecteer Zoeken dingen veranderd. Zodra hij zag hoe hij kon beginnen met het typen van de naam van een app, met ofwel de fysieke of onscreen toetsenbord, en de lijst met zoekresultaten die verscheen, gingen de lichten op in zijn ogen. Dit leverde direct toegang tot de gewenste app in een flits.

Nadat hij dit probeerde een paar keer, waaronder het verkrijgen van het bedieningspaneel, was hij ronduit enthousiast. Toen ik hem vertelde dat het niet beperkt tot het vinden van apps, dat het zou kunnen zoeken naar documenten of web content, zag hij hoe krachtig de universele zoekmachine zou kunnen zijn. De mogelijkheid om zijn handen te krijgen op vrijwel alles op zijn systeem was makkelijk en maakte Windows 8.1 minder intimiderend.

Alle drie van deze telefoons zijn uitstekend en zijn lager geprijsd dan een vergelijkbare iPhone 6s of 6s Plus.

Ik weet dat mijn vriend vrij goed en hoe hij houdt ervan om dingen die hij vindt op het web op te slaan voor later te lezen. De meeste moderne browsers hebben een manier om dit te doen voor later toegang in de browser, maar Windows 8.1 heeft de Reading List app die prachtig werkt met Metro IE.

Ik liet hem zien hoe je web artikelen redden door te vegen vanaf de rechterkant van het scherm en het selecteren van Aandeel in het menu charmes. Tikken leeslijst stuurt het artikel naar de app die uitstekend is geoptimaliseerd voor de toegang tot de inhoud later. Hij probeerde het opslaan van een paar en was onder de indruk van de touch-geoptimaliseerde Reading List app voor het ophalen en lezen van de inhoud.

Blijf weg van de desktop

Houd Metro Internet Explorer als standaardbrowser

Zoek een handomdraai uitzicht setup die werkt voor u

Hij meteen zag hoe dit past bij de manier waarop hij gebruik maakt van het internet, en zonder twijfel heeft al een mooie bibliotheek van het lezen van materiaal.

De lessen die ik geleerd te werken met mijn vriend die hebben geleid tot deze vijf principes voor beginners zijn gericht op het maken van de benadering van het leren Windows 8.1 zo gemakkelijk mogelijk te maken. Houden uit de buurt van het bureaublad op het eerste maakt het mogelijk zich te concentreren op het leren van de Metro-interface, belangrijk voor de tabletten en contact systemen, en het krijgen van vertrouwd met apps.

Windows 8.1 is gemakkelijker te gebruiken dan de meeste nieuwelingen te realiseren, en met behulp van de aanpak hier behandeld kunnen dat duidelijk maken. Eenmaal vertrouwd met de metro kant van Windows 8.1, verhuizen naar de desktop te leren dat kant van de zaak is minder schokkend en makkelijker te ontslaan haar Windows 7 wortels.

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Universal Search is je vriend

De literatuurlijst is oh, zo mooi

Laatste beoordeling

Hou het simpel