2014: competentie Apple’s afneemt, maar mijn vertrouwen blijft

()

Dit jaar, Apple liet mijn iPhone op het leven ondersteuning voor drie uur na een update mislukte. De update moeten worden getest door middel van-en-door, met nul marge voor fouten.

Apple liet ook mij open voor een security zwakte. Een die resulteerde in de meest intieme foto’s van high-profile beroemdheden zijn online gelekt het had van mij zijn geweest, of iemand anders. Apple werd ook beschuldigd van het te investeren het geld dat we uitgegeven aan zijn producten in fabrieken die worden overtreden normen voor de arbeidsomstandigheden van werknemers, terwijl stashing de rest ervan in het buitenland en uit de schatkist van de overheid. Geen wonder waarom mijn aanslagbiljet is zo hoog dit jaar.

En, last but zeker not least, Apple stak een U2 album op mijn iPhone zonder mijn toestemming. (Ik nam dat men persoonlijk).

De Amerikaanse regering is huilen fout ten opzichte van Apple en Google’s inspanningen om de smartphone-codering versterken. Omdat beschuldigingen dat ze gaan “buiten de wet ‘gaat in beide richtingen.

Apple kan haar winst en marges te meten, maar kan het waarderen het vertrouwen effect?

Voor een tijdje, het voelde alsof Apple geen kwaad kon doen. Op het moment was er een snuifje van een probleem – bedoeld of anderszins – de media zou haar opgehoopt woede los te laten. Dit jaar is er bijna niet een week – soms per dag – zonder Apple verzachtende een public relations-ramp of flat-out verontschuldigen voor het publiek.

Maar er waren een paar verhalen die ging – in vergelijking met sommige van de dingen die Apple doet – onder de radar. En niet alle van hen waren per definitie slecht voor het bedrijf en voor de rest van ons.

Veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters, veiligheid, veiligheid,, De kosten van ransomware aanvallen Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen: $ 1000000000 dit jaar

Apple heeft twee dingen dit jaar dat fundamenteel veranderd hoe ik kijk naar het bedrijf als consument.

In beide gevallen, Apple vertelde de regering om zich terug te trekken. In de post-Edward Snowden tijdperk, we hebben recht op een beetje aan de rand over de overheid ingreep in ons leven. De Amerikaanse regering heeft aangetoond dat het legaal kan nemen bijna alles van ons door de bedrijven die we vertrouwen met onze gegevens.

Het eerste geval kunt u van gehoord hebben.

In de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem, Apple sloot zichzelf uit de intelligentie lus door het versleutelen van gegevens van de gebruiker het apparaat standaard. De enige manier om gegevens te decoderen op iOS 8-apparaten is om de iPhone te eisen of iPad eigenaar ontgrendelt het apparaat met hun wachtwoord.

Apple al ontworpen iMessage en FaceTime, zijn merkgebonden messaging en video-bellen-diensten, worden gecodeerd en veilig, zelfs van spionage overheidsinstanties. Het bedrijf zei dat het “niet kan dat de gegevens te decoderen.”

Maar eerder dit jaar, een beleid verschuiving leidde het bedrijf om verder terug te slaan.

De verhuizing naar apparaatgegevens uncrackable linkse leden van de rechtshandhaving te maken en inlichtingendiensten verbolgen.

Het Federal Bureau of Investigation, de National Security Agency (NSA), en de uitgaande procureur-generaal Eric Holder – zelfs een aantal leden van het Congres – werd aangedrongen op wetten worden veranderd, en Apple en Google om sancties voor hun privacy bescherming worden geconfronteerd.

Bureaus uit de hele wereld opgeroepen Apple (en Google, die later volgden) terug te komen op zijn belofte om de gegevens van de consument, maar ook zakelijke en corporate gegevens te beschermen, ook.

De reden achter het is niet bekend. Apple werd beschuldigd van het overhandigen van gegevens aan de NSA vorig jaar na het nieuws van de PRISM systeem – vorderingen die Apple afgewezen, en algemeen aanvaard in de nasleep van de vermeende onjuiste aangiften van het verhaal.

Meer recent, het bedrijf is verwijderd van een “warrant kanarie” van de transparantie verslag, wat suggereert het had in het afgelopen jaar een brede vraag naar data van de klant ontvangen.

Apple was niet in staat om commentaar te geven op grond van wettelijke beperkingen op de toespraak.

zichzelf snijden van het toezicht cirkel klinkt misschien niet als veel, maar daarmee is dwong de Amerikaanse overheid, en andere mondiale wetshandhavingsinstanties, om te gaan naar de eigenaar van het apparaat. Apple kan niet langer worden gedwongen om de hand over de gegevens die de gebruiker worden opgeslagen op hun telefoon.

Apple kan nog moeten overhandigen gegevens van gebruikers worden opgeslagen op de servers, maar – een addertje onder het gras gemist door velen.

Het was een enorme stap voor de honderden miljoenen iPhone en iPad eigenaars.

Zie Gallery

Lees nu dit: 2014 de grootste tech verhalen

De Amerikaanse surveillance staat is hongerig, maar Apple sloot het uit. Althans, dus gedacht. Eerder dit jaar heeft de Amerikaanse regering lanceerde een aanval op de cloud opgeslagen gegevens, een zaak die ernstige complicaties voor de wereldwijde diplomatieke betrekkingen en Silicon Valley kan hebben.

In december, Apple diende een amicus kort ter ondersteuning van Microsoft, dat is de bestrijding van een zaak die het bedrijf in met geweld het overhandigen van data slaat het buitenland naar de Amerikaanse aanklagers zouden kunnen leiden. De zaak is al Microsoft geland in minachting van de rechtbank voor het niet overhandigen van de gegevens op de Ierse burgers.

De impact op Microsoft zou kunnen zijn enorm. De impact op de Silicon Valley zal aanzienlijk groter zijn.

Tegenwoordig heb je de keuze uit slechts één prominente telefoon ontwerp: de ‘gepatenteerde’ slate-achtige touch-screen smartphone. Maar tien jaar geleden, Nokia mobiele apparaten waren divers, innovatief en in sommige gevallen ronduit vreemd om aan de vraag van de consument te voldoen.

Snowden De onthullingen zouden hebben gekost Silicon Valley ergens tussen de $ 22000000000 en $ 180.000.000.000 in 2016. Maar als de Amerikaanse cloud providers worden gedwongen te overhandigen data slaat het buitenland – in wezen elke belangrijke leverancier van technologie gaan, waaronder de meeste Fortune 500 in tech – er is weinig twijfel over het zal aanzienlijk meer kosten.

Moet de Amerikaanse regering te winnen het geval is – het is momenteel op schema om – Apple zei dat het precedent zal hebben “ernstige gevolgen” en is “waarschijnlijk Apple en andere aanbieders in de onhoudbare situatie van gedwongen te maken aan de wetten één natie schenden aan een andere.

Deze zaak kan ernstige gevolgen hebben voor het bedrijfsleven Apple hebben. In de nabije toekomst zal de Europese Unie een boete van maximaal 5 procent van de wereldwijde jaaromzet van een bedrijf op te leggen wegens schending van de gegevensbescherming en privacy regels.

Echter, kon de domino-effect ernstige gevolgen voor de klanten van Apple hebben. Hoewel het een tweesnijdend zwaard voor het bedrijf kan zijn, sprak hoewel het niet hoeft te doen.

Apple kan een moeilijk jaar hebben gehad. Mijn geloof in het bedrijf leed. Maar, weten waar de prioriteiten van het bedrijf liggen – veiligheid, privacy en bescherming – maakt me vertrouwen is net dat beetje meer.

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

De kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar