Citrix Receiver breidt ondersteuning aan een miljard apparaten

Virtualisatie specialist Citrix heeft aangekondigd versies van Citrix Receiver die compatibel zijn met Chromebooks en tabletten zijn, zoals het webOS-gebaseerde HP TouchPad en RIM’s PlayBook.

Op woensdag, op de Citrix Synergy evenement in San Francisco, het bedrijf kondigde ook opgefrist versies van Receiver voor Windows, Linux, Mac, iOS-tablets en smartphones, Android tablets en smartphones, en RIM’s BlackBerry smartphones.

Citrix Receiver is een software-client die bedrijven in staat stelt om zakelijke apps, data en desktops aan personeels- en eigendom van het bedrijf apparaten te leveren. Naar aanleiding van de updates en nieuwe versies, de software ondersteunt nu meer dan 1.000 verschillende Mac- en PC-modellen, 149 smartphones, 37 tabletten en 10 verschillende klassen van thin clients. Het bedrijf heeft ook aangetoond Receiver for Web op het evenement.

“Met meer dan een miljard apparaten vandaag gesteund, Citrix verder breidt zijn leiderschap en de voortdurende inzet voor het grootste aantal apparaten, met inbegrip van ontvangers voor de komende nieuwe apparaten zoals de HP TouchPad, BlackBerry Playbook en Google Chromebook mogelijk te maken”, aldus Citrix in een verklaring.

Virtualisatie, VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten, Cloud, volgende spel VMware’s: alle wolken Managing for ondernemingen; datacenters; Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te ondersteunen, Data Centers, Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

Ontvanger geeft toegang tot alle software-as-a-service (SaaS), web of Windows app vanaf een centrale locatie. Ontvanger biedt ook een ‘Follow-me-Apps’ mogelijkheid, wat betekent apps van gebruikers op het ene apparaat automatisch weergegeven op andere apparaten ook.

Het bedrijf toonde een verwante ‘Follow-me-Data’ functie die gegevens toegankelijk zijn vanaf elk apparaat maakt. Het zal ook remote-wipe mogelijkheden om de beveiliging van gegevens in het geval zorgen voor een apparaat verloren of gestolen is, of een werknemer het bedrijf verlaat.

Elk platform-specifieke versie van de ontvanger wordt gratis aangeboden, maar sluit aan bij Citrix’s back-end producten, zoals XenDesktop, XenApp en NetScaler Cloud Gateway. De combinatie van Receiver met NetScaler biedt single sign-on-mogelijkheden in alle apps vanaf elk apparaat, aldus Citrix.

“Ze geven Citrix Receiver gratis weg … het is gratis te downloaden in al deze platforms met de reden hiervoor is dat deze ontvangers moeten verbinden tot iets en dat iets is Citrix producten in de back-end Dat is het motief -. Ze willen verkopen meer server en back-end, en ontvanger helpt dit in een zeer reĆ«le manier, “Mark Margevicius, end-user computing en desktopvirtualisatie specialist bij Gartner, vertelde de website UK op vrijdag.

In termen van concurrentie, Citrix heeft een enorme voorsprong op zijn rivalen in dit gebied, die het nemen van een ander, niet platform-agnostisch route, Margevicius toegevoegd.

De meeste leveranciers positioneren specifieke oplossingen voor de platforms, of het nu Apple of BlackBerry of Android, ze zijn veel meer gericht op vaststelling van de waarde van hun platform versus wordt agnostisch naar andere platforms, zodat ze niet van plan om veel te doen met het, “zei Margevicius.” het enige echte geloofwaardig alternatief is nu VMware … maar in vergelijking zijn ze niet ergens in de buurt van het aantal systemen, platforms en omgevingen als Citrix [die] ten minste twee jaar voorsprong op het naderen van dit probleem zij manier waarop ze doen. Microsoft is niet van plan om iets te doen hier.

Margevicius ook gezegd dat in de toekomst Citrix handel op de naam Ontvanger volgens een marketing term, in plaats van te verwijzen naar de specifieke technologie.

Als het blijft om te rijpen en te groeien en krijgen acceptatie, ontvanger wordt uiteindelijk een merk voor binnen Citrix. Denk ‘Intel Inside’, “zei hij.” Denk aan ontvanger voor uw televisie, zou het niet cool om de toegang tot uw pc of Google hebben apps via uw TV? Dit is het soort van denken die er gaande is.

VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten

VMware’s volgende spel: het beheren van alle wolken voor bedrijven

Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te versterken

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics