CES 2012: Wrap up video

Nu de grote Consumer Electronics Show is voorbij, het is tijd om de belangrijkste nieuwe producten en aankondigingen te herzien. In afwijking van mijn gebruikelijke IT Project falen vergaan, sprak ik met Canada’s Zon News Network over CES 2012 hoogtepunten.

CES; Brandstofcellen gekomen van de leeftijd op de CES 2016; CXO; zakelijke, uitdaging tech leiders: Het vinden van innovatie die zaken; CES; Ed Bott’s Weekly Wrap: CES 2016, Cortana op Cyanogen, meer Windows 10 privacy kerfuffle, Amazon; CES 2016: Amazon Echo’s Alexa speelt een hoofdrol (en ze is zelfs daar niet)

Hier is dat video-verslag; Hoewel niet echt in Las Vegas, ik bepaalde mededelingen aandachtig gevolgd. In antwoord op een vraag over innovatie, verwees ik naar deze show als een “uitbreiding jaar” in plaats van een blockbuster hit: de getoonde producten te verbeteren bestaande idee├źn, maar heeft nieuwe categorie├źn die onze wereld zal veranderen niet te introduceren.

Spiegelloze camera’s waren een oppervlakte van oprechte belangstelling. Fabrikanten zoals Fujifilm, Sony, Canon, en anderen besproken bestaande producten en plannen voor de camera’s die hoogwaardige beeldsensoren combineren in kleine lichamen. In tegenstelling tot traditionele digitale single-lens reflex (DSLR) camera’s, deze nieuwe modellen maken gebruik van een elektronische zoeker kijker in plaats van een grote prisma en spiegel om het onderwerp weer te geven bij het nemen van een foto. Deze technologie maakt de producent voor de grootte en het gewicht van de camera’s en lenzen verminderen met een aanzienlijke hoeveelheid.

Voor serieuze fotografen, is de belangrijke innovatie met behulp van een grote sensor in deze mirrorless ontwerpen en bouwen van hoge kwaliteit verwisselbare lenzen. Hoewel mobiele telefoons en gewone point-and-shoot camera’s zijn ook mirrorless, de sensoren zijn klein en de lenzen worden bevestigd. De nieuwe camera’s zal waarschijnlijk verstoren van de DSLR markt tijdens het nieuwe paar jaar.

Dit was vorig jaar van Microsoft als een CES headliner. Op de vraag of Microsoft’s vertrek is significant, antwoordde ik, “Eh, is Microsoft nog steeds relevant.” Wat denk je?

Brandstofcellen gekomen van de leeftijd op de CES 2016

Zakelijke, uitdaging tech leiders: Het vinden van innovatie die zaken

Ed Bott’s Weekly Wrap: CES 2016, Cortana op Cyanogen, meer Windows 10 privacy kerfuffle

CES 2016: Amazon Echo’s Alexa speelt een hoofdrol (en ze is zelfs daar niet)