BlackBerry Z10 is een efficiënte communicatie-gerichte apparaat

Na het gebruik van mijn Blackberry Z10 nu een paar weken, mijn eerste opwinding voor de BlackBerry 10 platform, is niet versleten off – met dank aan de BlackBerry Hub, geweldig toetsenbord, applicatie switcher, en aantrekkelijke hardware.

BlackBerry Hub

BlackBerry Z10 beoordeling; BlackBerry 10 en de Z10: 10 dingen die ik leuk vind en 5 dingen die ik niet; BlackBerry Q10: Hands on met de ongrijpbare-toetsenbord voorzien handset; BlackBerry 10 is de eerste BlackBerry ten volle te ondersteunen BYOD; BlackBerry 10 launch event scorecard; BlackBerry Z10: Dagelijks bestuurder dankzij deze 10 apps en snelkoppelingen (screenshot gallery); BlackBerry Z10: 48 uur met BB10’s touch-screen handset

Alles in BlackBerry 10 is gebaseerd op Flow, de gebaren gebaseerde navigatie en besturing, en na gebruik van de Z10 voor een paar weken vind ik nu mezelf te vegen over mijn andere telefoons. Net als de Nokia N9 met MeeGo, ik hou van dat ik de Z10 kunt ontgrendelen met een simpele swipe uit onder het display. Nadat het scherm is ingeschakeld, het plezier gewoon door.

Ik vind dat zowel Windows Phone en BlackBerry 10 zijn meer gericht op gecentraliseerde communicatie dan Android en iOS. In Windows Phone, kunt u snel relevante communicatie (SMS-berichten, status updates, belgeschiedenis) met gespelde live tegels in verband met mensen of groepen te bekijken. BlackBerry 10’s Hub kunt u snel zien communicatie en meldingen op één centrale locatie, en ik vind mezelf wonen in de Hub waarschijnlijk 75 procent van de tijd ben ik met behulp van de Z10.

Mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar, Apple, Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen; mobiliteit; In nieuwe beweging, Apple zal niet onthullen openingsweekend iPhone 7 sales

Terwijl Windows Phone is meer gecentreerd rond mensen, is het BB Hub gericht op rekeningen – zodat u al uw communicatie kan bekijken of eenvoudig filteren op type communicatie. Ik hou ook dat alle communicatie bruikbare vanuit de Hub. Android heeft nu een betere baan van deze met Jelly Bean meldingen, maar de melding lade is niet “sticky” genoeg voor efficiënte communicatie management.

Mijn enige echte probleem met de BB Hub op het moment is het onvermogen om te verplaatsen naar het volgende bericht op een rekening vanuit een bericht dat u bekijkt. Het vereist een uithaal naar de Hub eerste. Toegegeven, het is slechts een extra kraan, maar het lijkt een simpele veeg om naar het volgende bericht (zoals we zien in Gmail op Android) is een geldige gebaar.

Ik kan aanpassen aan de meeste telefoon toetsenborden en verkiezen ze over QWERTY toetsenborden. Ik heb geprobeerd verschillende soorten op Android, en ik ben tevreden met degenen die op iOS en Windows Phone. Echter, de BlackBerry 10-toetsenbord – met zijn gladde volgende letter woordvoorspelling – rotsen. Ik hou van hoe ik de tekst in zinnen kunt invoeren door slechts te tikken en vegen van een minimum aantal keren. Hoe meer je BB10 gebruikt, hoe meer het toetsenbord verbetert uw woordenschat, en ik voel het is de beste software-toetsenbord beschikbaar.

RIM heeft altijd blonk uit in hardware QWERTY-toetsenbord, en nu zijn ze laten zien dat ze kunnen ook leiden met de software-toetsenbord.

In aanvulling op de gebaren, BlackBerry Hub, en het toetsenbord, een ander aspect van BlackBerry 10 dat het efficiënter maakt, is de functionele taak switcher / manager. De taak switcher op BB10 is een mashup van Windows Phone Live-tegels en Android-applicatie switchers. Op Android, de taak switcher is verschillend voor elke fabrikant, dus de ervaring is niet altijd consistent. Ik hou van hoe BB10 ondersteunt tot acht programma’s tegelijk, en biedt nuttige updates in de taak switcher uitzicht.

Geïntegreerde apps en goed ontwikkelde apps van derden zal de actieve miniatuur in de taak switcher overstap naar de miniatuurweergave te ondersteunen. Gezien het feit dat de taak switcher is waar je eindigen met een “thuis gebaar”, wordt het gebruikt nogal een beetje aan BB10.

Ik denk dat de BlackBerry Z10 hardware leent zich ook om de efficiëntie en het nut als een vitale communicatie-apparaat. Net als de iPhone 5, de BlackBerry Z10 is perfect voor één hand gebruik. De meeste high-end Windows Phone en Android-smartphones zijn te groot om te gebruiken met de ene hand, en de mensen vandaag de dag lijken de voorkeur te geven grote displays. Ik heb veel plezier met mijn Galaxy Note II, maar ik moet zeggen dat het dragen van de Z10 in mijn zak en het gebruik ervan met één hand is eigenlijk best verfrissend en plezierig.

Het display is zowat perfect een afmeting van 4,2 inch en het ziet er fantastisch, zelfs mijn verouderende 44-jaar-oude ogen. Ik hou ook van dat ik kan de uitgang van het scherm met behulp van de standaard micro-HDMI-poort aan de zijkant van de Z10, en hopen op een soort van landschap cradle-accessoire.

De levensduur van de batterij is niet zo goed als ik had gehoopt, maar het is makkelijk om het te ruilen voor een back-up op de weg. Ik draag externe batterijen om apparaten, maar het is veel efficiënter en wenselijk eenvoudig wisselen van een batterij voor een ander. Ook zal de hardware langer duren, omdat je gemakkelijk kunt wisselen van een batterij in plaats van te verscheuren een apparaat om een ​​batterij verandering proberen.

Ik vind ook dat de Z10 ondersteunt microSD-kaarten tot 64 GB in grootte. Ik vond dat de invoering van foto’s en muziek op een microSD-kaart en dan knallen in het apparaat is sneller dan de overdracht via de BlackBerry-Link.

Kortom, ik denk BlackBerry heeft uitgevoerd met een efficiënte en plezierige communicatie-gerichte besturingssysteem dat BlackBerry-fans goed zal dienen komen. Het lijkt mij dat het OS is ontworpen om u te helpen dingen gedaan zonder tijd te verliezen gedoe met inefficiënties te krijgen. De hardware is aantrekkelijk als goed, en raakt de sweet spot voor de grootte en functionaliteit.

 verhalen

BlackBerry Z10 beoordeling

BlackBerry 10 en de Z10: 10 dingen die ik leuk vind en 5 dingen die ik doe niet

BlackBerry Q10: Handen op met de ongrijpbare-toetsenbord voorzien handset

BlackBerry 10 is de eerste BlackBerry ten volle te ondersteunen BYOD

BlackBerry Keyboard

BlackBerry 10 launch event scorecard

BlackBerry Z10: Dagelijks bestuurder dankzij deze 10 apps en snelkoppelingen (screenshot gallery)

BlackBerry Z10: 48 uur met BB10’s touch-screen handset

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

In de nieuwe beweging, zal Apple niet onthullen openingsweekend iPhone 7 sales

App Switcher

BlackBerry Z10 hardware

Samenvatting gedachten