BlackBerry 10: de grootste bedreiging voor Windows Phone?

RIM is in Orlando deze week de basis te leggen voor BlackBerry 10, de volgende versie van zijn platform gericht op de terugkeer van de onderneming om de relevantie in de mobiele ruimte. Zij probeert het mobiele technorati met zijn vermogen om het derde paard in het mobiele platform wedstrijd worden wekken. Het horen van het gesprek over BlackBerry 10 ontvouwen, ben ik getroffen door gelijkenissen hoor ik van de Windows Phone menigte.

Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Smartphones, Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; mobiliteit; Last-minute iPhone 7 geruchten wijzen op waterbestendigheid, vijf kleuren, veiligheid, Android lockscreen bypass: Google flarden fout op de Nexus 5X telefoons

: BlackBerry 10: Beste kenmerk niemand praat over | BlackBerry Dev Alpha toestel en BB Wereld demo’s laten zien RIM is niet uit het spel nog | RIM’s challenge: Platforms niet verkopen, gadgets doen | Eerste blik: BB 10

Microsoft is in een veel betere situatie dan RIM, het waarschijnlijk niet enorm getroffen zijn als Windows Phone gefaald in de markt (onwaarschijnlijk). Dat is niet het houden van de mensen in Redmond uit voortgezette om hard te werken om het platform naar de derde plaats te krijgen in de mobiele arena.

Windows Phone heeft ook een stevige voorsprong op BlackBerry 10 als het al bestaat in kopers handen. Het hoeft niet vanaf nul te beginnen als RIM moet doen, hebben bevestigd dat de nieuwe BlackBerry-software niet zal werken op bestaande RIM hardware.

Hoewel Windows Phone heeft een enorm voordeel ten opzichte van BlackBerry 10, ik kan het niet helpen, maar het gevoel dat kan veranderen wanneer deze op de markt komt. Wat voedt dit gevoel is hoe ik blijf met dezelfde gesprek met Windows Phone liefhebbers die ik heb gehad sinds de eerste release.

Dat gesprek gaat in principe als volgt: Windows Phone wordt aangeprezen als een geweldig platform, dat alle behoeften van de liefhebber voldoet aan. Bij verdere vragen over deze functie of die functie, het uiteindelijk resulteert in de bewering dat grote feature X komt in de volgende versie. Verduidelijking wordt dan aangeboden van Microsoft dat de functie inderdaad zal zijn in Windows Phone 8, de volgende versie.

Dit herhaalde gesprek is wat leidde tot mijn eerdere artikel vragen wanneer Windows Phone-functie volledig zal zijn. Het is duidelijk heel wat meer werk nodig is voordat Windows Phone een complete oplossing voor veel mensen zal zijn.

Het feit Windows Phone heeft nog steeds zo veel dat gedaan moet worden geeft het meer gemeen met RIM en BlackBerry 10 dan de meeste liefhebbers willen geloven. Als Microsoft is het kijken naar de BlackBerry 10 nieuws deze week, moet geef ze pauzeren. Als RIM in staat is om de grond lopen met BlackBerry 10 hit, kan het Windows Phone een serieuze run voor dat alle belangrijke derde paard positie te geven.

RIM komt uit een sterke onderneming en messaging positie, en als het maakt gebruik van dat met BlackBerry 10 het kan invloed hebben op een opstanding voor het bedrijf. Een ding de BlackBerry heeft genoten voor een lange tijd is een zeer toegewijde user base. Dit kan een vliegende start RIM met BlackBerry 10 om een ​​goede vertoning tegen Windows Phone geven recht uit de poort.

Android en iOS hebben niets te vrezen van ofwel RIM en Microsoft in de nabije toekomst, maar het hebben van een goede derde paard in de race is belangrijk voor de industrie. Het zal leuk zijn om naar te kijken als de kleine man (ja, RIM is nu de kleine man) kan Goliath (Microsoft) een run voor de derde plaats te geven. Iedereen houdt van de underdog.

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods

Last-minute iPhone 7 geruchten wijzen op waterbestendigheid, vijf kleuren

Android lockscreen bypass: Google patcht lek op de Nexus 5X telefoons