ASUS Chromebook Flip beoordeling: Een hoogwaardig hybride met grote levensduur van de batterij recensie

Chromebooks hebben zich ontwikkeld tot in staat zijn kleine computers die geschikt zijn voor mensen die zijn comfortabel werken in de cloud van Google zijn. Gebouwd op Google’s Chrome OS, bieden ze een web-vriendelijke, vinger-vriendelijk, app-vriendelijke manier om dingen gedaan. Het zou verkeerd zijn om te vergelijken Chromebooks rechtstreeks met Windows-systemen, omdat ze dichter bij de thin client-model. Het is echter mogelijk hun aantrekkelijke prijs een beroep doen op een aantal-begroting vastgebonden kleine bedrijven als hun traditionele onderwijsmarkt.

scharnier van de Chromebook Flip’s reist de volledige 360 ​​graden, waardoor tablet, tent en sta modes; Afbeeldingen:. Google

ASUS is niet de enige fabrikant die Chromebooks serieus, maar het is de eerste om te komen met een 10-inch convertible model in de vorm van de Chromebook Flip. Je kunt werken in de laptop-modus, natuurlijk – als je kunt met Chromebooks van HP, Toshiba, Acer en Dell, via het toetsenbord aan te boren uit tekst. Maar je kunt ook draaien het scherm 360 graden, waardoor de Chromebook Flip ook worden gebruikt in de tablet-modus (met het toetsenbord plat tegen het lichaam van het apparaat) of de ‘tent’ mode (met het toetsenbord naar beneden op een tafel en het scherm hoek). Het scharnier werkt goed, met het deksel precies waar het is geplaatst; hopelijk zal het als vaste loop van de tijd blijven.

Het scherm is niet afneembaar, dat maakt het werken in de tablet-modus een beetje onhandig. Het toetsenbord en touchpad zijn uitgeschakeld in de tablet-modus, maar de sleutels nog steeds het gevoel onhandig en kwetsbaar zitten achter het scherm. De Chromebook Flip weegt 890 g, dat is iets zwaarder dan de gemiddelde stand-alone 10-inch tablet.

Het aluminium chassis ziet er niet alleen geweldig uit, maar het maakt ook de Chromebook Flip zeer solide. Het deksel of de basis zou kunnen bekrast worden na verloop van tijd, maar de zaak is het onwaarschijnlijk dat ernstige schade te komen op uw reizen.

De Chromebook Flip heeft een goede kwaliteit toetsenbord, hoewel sommige van de sleutels kan zijn vrij klein;. ASUS

Als de Chromebook Flip is een echte alledaagse apparaat, het toetsenbord moet worden tot de taak. Het heeft in een chassis te meten door 262.8mm 182.4mm te passen met 15,6 mm, zodat de toetsen zijn aan de kleine kant. Er is veel van reizen, en zijn we erin geslaagd om nauwkeurig te typen bij ongeveer 80 procent van onze gebruikelijke touch-typesnelheid. Mensen met grotere handen kan dit toetsenbord meer een uitdaging wel te vinden.

Het trackpad is responsief en groot genoeg om de cursor te nemen helemaal over het scherm in een enkele sweep. De ingebouwde knoppen klikt gemakkelijk. We hebben minder bevredigend trackpads gebruikt op duurdere laptops.

Het touchscreen, dat snel reageert op prikstokken, gebaren en sweeps, automatisch gedraaid zoals u draaien de Chromebook Flip tussen staand en liggend.

Asus Chromebook Flip

De schermresolutie is 1280 bij 800 pixels, het geven van een pixeldichtheid van 149 pixels per inch (ppi). Dat is niet erg hoog (premium 10-inch tablets bieden 200-300ppi), en de tekst kan korrelig kijken op keer. Het scherm is ook sterk reflecterende, maar kijkhoeken zijn goed.

Als je veel van documentproductie heb je misschien de 10-inch scherm een ​​beetje te vinden aan de kleine kant – het is aanzienlijk kleiner dan je op een traditionele laptop vinden. Een brede bezel maakt ook het scherm te kijken in plaats van verloren als je in de laptop-modus, en we vragen ons af of er een 11-inch scherm had kunnen worden ondergebracht. Toch, als je in de tablet-modus de ring is van essentieel belang voor het houden van de Chromebook Flip zonder per ongeluk het touchscreen te activeren.

Connection heeft een tweetal USB 2.0-poorten, micro-HDMI en een microSD card reader;. Google

Connectiviteit is redelijk goed. Een paar van de full-size USB 2.0-poorten geven toegang tot externe opslag, en we met succes gewerkt met bestanden vanaf een USB-stick. Er is ook een micro-HDMI-poort en een microSD card reader, plus een audio-aansluiting.

De power-knop en volume rocker zijn aan de linkerkant van het toetsenbord. Dat is een beetje vervelend als je werkt in de laptop-modus, maar gelukkig zijn er ook de volume knoppen op het toetsenbord. Als je in tabletmodus de positionering van deze controles is volkomen logisch.

De Chromebook Flip wordt aangedreven door een quad-core 1.8GHz Rockchip 3288-C SoC met 4GB RAM. Er is 16 GB intern geheugen eMMC, en zoals hierboven vermeld, kunt u meer toevoegen via USB-sticks of de MicroSD-kaartlezer. Als dat nog niet genoeg is, krijg je ook 100 GB van Google Drive-opslagruimte voor twee jaar.

Voor draadloze connectiviteit is er 802.11ac WiFi en Bluetooth 4.0. Een 720p webcam zit boven het scherm, maar er is geen rear-facing camera voor een hogere resolutie opnamen.

De geluidskwaliteit via de ingebouwde luidsprekers is indrukwekkend – het is zeker goed genoeg voor wat muziek streamen terwijl u werkt, en waarschijnlijk tot het gebruik van multimedia presentaties ook. We hebben nog erger gehoord op sommige volwaardige laptops. De speakers zitten aan de onderkant van het chassis, waar ze lijken, ongeacht de richting waarin u werkt prima werken.

ASUS citeert tot negen uur van het leven voor de 2-cel 31Wh batterij. We vonden dat we waren in staat door middel van een werkdag te krijgen op een volledige lading met veel van de resterende levensduur. Het nadeel is de gepatenteerde lader, waar je nodig hebt om te dragen te houden van de batterij bijgevuld.

ASUS heeft bewezen dat, met de Chromebook Flip, kan een Chromebook een levensvatbare tablet / laptop hybride te maken. Als uw werk is grotendeels browser based, kan het een nuttige low-cost optie voor £ 249 (., $ 249 met 2GB incl BTW of $ 279 met 4 GB RAM) te bewijzen. Potentiële kopers moeten geen moeite mee kwaliteit van het ontwerp of de levensduur van de batterij te hebben, aangezien beide zijn prachtig.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop