AMD ontslagen hit Singapore

Chipmaker AMD heeft rapporten dat de geplande banenverlies haar Singapore operaties hebben geraakt bevestigd, maar weigerde om meer informatie anders dan herhalen dat Singapore nog steeds een “essentieel onderdeel” van haar wereldwijde activiteiten te geven.

Lokale broadsheet The Straits Times meldde donderdag dat meer dan 50 werknemers, vooral technici, af van Singapore kantoor AMD’s gisteren werden gelegd. Het rapport voegde eraan toe dat er een tweede ronde van retrechment die plaatsvinden in december zou kunnen zijn.

Gevraagd om het rapport te bevestigen, AMD daalde het aantal mensen axed ratificeren. In plaats daarvan, een woordvoerder zei dat de chipmaker “werkt samen met de relevante overheidsinstellingen om de betrokken werknemers in [het wereldwijde herstructureringsplan] te helpen”. Deze herstructurering is bedoeld om de Singapore activiteiten te transformeren in de richting van activiteiten met een hogere toegevoegde waarde, legde hij uit. De lokale kantoor fungeert momenteel als de industriële basis en Azië-Pacific regionale hoofdkantoor voor de verkoop en marketing, volgens AMD’s website.

Singapore is een essentieel onderdeel van de wereldwijde activiteiten van AMD’s, en onze Singapore site zal een strategisch onderdeel van het bedrijf AMD’s blijven “, de woordvoerder toegevoegd.” Onze Singapore site zal als een engineering center of excellence voor testontwikkeling blijven, en we zullen blijven richten op de introductie van nieuwe producten en meer geavanceerde en complexe ontwikkeling.

de reorganisatie van het bedrijf werd eerder deze maand aangekondigd door CEO Rory Read, die de teugels in augustus nam. Zij is van plan om zijn wereldwijde personeelsbestand te verminderen met 10 procent, of 1.400 banen, tegen 2012 in een beweging die naar verwachting besparen AMD US $ 200 miljoen.

Singapore is niet de enige regio Azië-Pacific markt beïnvloed door de plannen van de chipmaker om zijn activiteiten te stroomlijnen. Volgens de Taiwanese nieuwssite, WantChinaTimes, werden 24 werknemers af op 4 november gelegd in Taiwan.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s