Dell, anderen sleutelen aan ChromeOS-test builds

Terwijl de mainstream gebruikers van Google pilot-programma om te beginnen af ​​te wachten, open source-ontwikkelaars zijn het creëren bouwt met de nieuwste ChromeOS code.

Een ingenieur van Dell ingebouwde ISO image-bestanden die gebruikers kunnen branden op USB om “ChromeOS voor een proefrit,” meldt Steve Pirk, een ChromeOS liefhebber en principal bij Yensid, een open source bedrijf in Bremerton, Wash.

Zoals Pirk tests die op te bouwen, de meegeleverde read.me bestand op dat build geeft aan dat de nieuwste Chrome open source web-besturingssysteem bèta is getest op de Dell Mini 10v, Mini 9, Latitude 2100 en Mini 10. Voor de Mini 10, waarover dit bericht wordt geschreven, de Dell technicus wijst er in het readme.txt bestand dat de ChromeOS grafische user interface is “zeer, zeer traag.”

Zijn overdreven druk – controleer de CPU-gebruik … en dus maakt de Mini 10 zeer traag, ‘de ingenieur schreef in die readme.txt bestand, en merkt echter op dat de code onverenigbaar is met de Broadcom wireless driver. “Zeker een werken in uitvoering – ik ben op zoek naar de haven over de open source driver Poulsbo … geduld op prijs gesteld.

Wolk, Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord; wolk, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, Dell, Dell Technologies berichten Q2 resultaten, Data Centers, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Natuurlijk, Google is het bevorderen van beta-testen op het Chrome OS-gebaseerde Cr-48 netbook onthuld op dinsdag. Gisteren, partner Inventec verluidt begonnen met het verschepen ongeveer 60.000 ChromeOS-gebaseerde netbooks Google de website gemeld.

Google debuteerde haar plannen voor de open source web-besturingssysteem in november 2009 en beloofde de release een jaar later. Maar het zal Google iets langer duren om de belangrijke project te voltooien.

De versie debuteerde op dinsdag is nog steeds in beta. Toch is de nieuwe GUI wowed gebruikers en velen wachten op Google te selecteren en het schip van de ChromeOS-gebaseerde Cr-48 netbook naar een onbekend aantal gebruikers. Verschillende hardware leveranciers zijn begonnen bouwen op basis van het nieuwe besturingssysteem.

In de tussentijd zal het interessant zijn om te zien wat open source-ontwikkelaars ervoor kiezen te maken met de nieuwste builds. Het zal ook interessant zijn om te zien of Chrome blijft volledig open source. Sommige waarnemers zijn bezorgd dat de web browser en web-besturingssysteem de manier waarop Android heeft kunnen evolueren – met een zekere ontwikkeling achter gesloten deuren.

Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies berichten Q2 resultaten

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren