Cisco lanceert bod naar het datacenter te vangen

Cisco Systems heeft zopas wat zij als een “belangrijke stap” in zijn Data Center 3.0-strategie, met de belofte een ecosysteem van partners die chipmaker Intel, tech adviesbureau Accenture, virtualisatie software provider VMWare, Microsoft, de labs eenheid van enterprise software bedrijf SAP omvatten, opslag maker EMC en ongeveer twee dozijn andere bedrijven.

Het Unified Computing System is het bod van Cisco om IBM en HP head-on te nemen bij het verkrijgen van toegang en controle van de corporate data centers, door het gebruik van virtualisatie en andere technologieën die het gebruik van duizenden servers, applicaties en andere middelen te consolideren. Op dit moment, Cisco is een veel kleiner bedrijf in termen van inkomsten en heeft het grootste deel van haar activiteiten gebouwd op het leveren van netwerk spullen die datacenters met elkaar verbindt (zie grafiek).

Maar het wil nu de achter-de-schermen coördinator van cloud computing zijn, zodat “elke toepassing, op elk gewenst moment” om overal te leveren, zegt Rob Lloyd, executive vice president designatus, Worldwide Operations voor Cisco.

Chambers zei dat Cisco geen markten dat het niet geloven dat het kan een soort van “differentiatie” dat zal leiden tot lange termijn leiderschap te maken heeft te voeren. Hij zei dat de UCS “platform” zou geven Cisco en zijn partners toegang tot ongeveer 25 procent van het datacenter uitgaven die niet eerder kon worden bereikt. Hij noemde het een ‘miljarden dollars kans.

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

• Cisco UCS B-Series blade servers op basis van de toekomstige Intel Nehalem processoren en bedoeld om “signficantly meer virtuele machines per server.”

• 10-gigabit-per-seconde Ethernet-verbindingen, door middel van lokale netwerken, storage area networks en high performance computing-netwerken. Dit is bedoeld om de hoeveelheid netwerkadapters, switches, kabels en stukjes koeling gear verminderen.

• Virtualization diensten, ondersteund door Cisco security, policy enforcement en diagnostiek.

• toegang tot opslag die zowel Storage Area Networks en network attached storage met elkaar verbindt, met behulp van high-speed fiber-kanalen en andere verbindingen.

• Management door middel van zowel een grafische en command line interface in een product met de naam Cisco Unified Computing System manager. Dit is ontworpen om IT-personeel het beheer van alle data center van hulpbronnen en te automatiseren provisioning van nieuwe diensten.

• Planning, ontwerp en implementatie diensten, om piloten te voeren of uit te voeren nieuwe diensten.

Het initiatief van de cursus is ook bedoeld om Cisco hardware te verkopen, als goed. Het bedrijf, als onderdeel van zijn poging om de data center activiteiten te verenigen, wil de lijm die de investeringen van bedrijven aangesloten bij bestaande versnelling van andere leveranciers.

Als onderdeel van dat, Cisco uitgerold drie nieuwe stukken van de Cisco Nexus-familie van switches, waaronder de Nexus 7018 modulaire siwtch die kan ondersteunen tot 512 10 gigabit Ethernet-poorten, de Nexus 5010, met 28 poorten en de Nexus 2000 “fabric extender “, die is ontworpen om het totale aantal servers in een datacenter en de hoeveelheid bandbreedte elke aankan verhogen. De Cisco Catalyst 6500-schakelaar werd herzien als een “virtuele dienst knooppunt ” te helpen versnellen toepassingen.

Dit is misschien wel de enige evolutionaire weg, ” dat haalbaar is op dit moment, zegt Paul Maritz, de chief executive van VMWare, die zou kunnen leiden tot een “revolutionaire” nieuwe vormen van computing.

Voor software-ontwikkelaars, “onze zuurstof is echt geweldig hardware, ” zei hij. Voor de opslag maker EMC, werd de aankondiging gegoten als” game-changing “in zijn vermogen tot lagere kosten, verhoging van het datacenter omvang en de complexiteit te verminderen, door voorzitter Joe Tucci. Het resultaat moet een grotere “snelheid en efficiëntie.

De sleutel hier kan worden wat BMC Software chief executive Bob Beachamp zei dat het vermogen van de IT-manager om te zien, het gebruik en alle bronnen wijzen in een datacenter van “een enkele ruit, ” dat wil zeggen, één computer scherm.

Dit wordt mogelijk gemaakt, in theorie, door virtualisatie, waarbij een logische weergave middelen verschaft, in plaats van een fysieke weergave. In feite kan een datacenter manager zien en wat betreft alle servers als een enkele pool van de middelen, met soortgelijke ideeën hebben over besturingssystemen die beschikbaar zijn, bandbreedte die beschikbaar zijn en kunnen worden toegewezen en zelfs toepassingen, waar ze in werkelijkheid wonen.

Cisco, in haar fundamentele aankondiging, schat Cisco haar eenwording inspanning kan het hoofd besteden aan nieuwe hardware en software met 20 procent verlaging van de operationele kosten in het datacenter met 30%, laat toepassingen worden bevoorraad in minuten in plaats van dagen, te verbeteren energie-efficiëntie en toename omvang van de activiteiten zonder toevoeging van complexiteit.

In een corporate blog posting, Cisco specifiek al geprobeerd om het idee dat het bagatelliseren “komen na IBM, HP of Dell.”

Het zei

Wij zijn geen voorstander van te gaan en het doen van een heftruck upgrade of rip / vervangen van bestaande datacenters klanten.

In plaats daarvan, Cisco probeert een “subcategorie van de server markt” waarmee computers in de eigen cloud van een klant te worden verenigd te creëren.

De inspanning kon de uitgaven te stimuleren in een vlakke markt. IT-uitgaven in de Verenigde Staten zal naar verwachting in essentie ongewijzigd dit jaar van de laatste te zijn.

Het geld dat we ontsluiten zal worden in de spleten tussen de siloes ” van de computer die er in veel bedrijven ‘technologie netwerken, zei Lloyd.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s