BT supersnel breedband te maken met nieuwe regels prijsstelling

Ofcom is de toepassing van nieuwe regels om BT’s supersnel breedband prijzen;. Foto: BT en Johnnie Pakington

Breedbandsnelheid reclame needs overhaul, zegt waakhond van de consument; FCC tot breedband te definiƫren als minimaal 25 Mbps; CES 2015: Linksys 1200AC, een goedkope, open-source 802.11ac WiFi-router

BT moet genoeg ruimte in de prijs van supersnel breedband verlaten om ervoor te zorgen dat zijn rivalen een winst kan maken, volgens Ofcom.

Ofcom zei dat het de invoering van maatregelen om ervoor te zorgen dat BT handhaaft een voldoende marge tussen de groot- en detailhandel supersnel breedband kosten, zodat andere aanbieders winstgevend zijn prijzen aan te passen.

Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, Networking, Hoe NFL voetbal te kijken online dit najaar, Internet of Things, Qualcomm, AT & T om te testen hoe? drones kunnen 4G LTE-netwerken gebruiken

De verklaring van de telecom-waakhond is tot stand gekomen naar aanleiding van klachten van andere leveranciers, zoals TalkTalk, die zeggen dat BT is het vaststellen van haar prijzen op een manier die het moeilijk voor hen om te concurreren maakt. In antwoord, Ofcom kwam met de verklaring die is bedoeld om duidelijk te maken waar het staat over dit onderwerp.

BT is momenteel de grootste retail aanbieder van glasvezel breedband diensten via het netwerk, maar is noodzakelijk om de andere operatoren naar zijn netwerk gebruiken om supersnel breedband te verkopen aan consumenten in het kader van een proces dat bekend staat als ‘virtuele ontbundelde toegang’ (VULA).

De ontwerp-conditie door Ofcom aangemeld, zou BT ervoor moet zorgen dat de marge tussen de wholesale VULA lasten en de retail supersnelle breedband prijzen is voldoende voor rivaliserende exploitanten om te concurreren en winst maken.

Ofcom zei dat zijn “indicatieve assessment” is dat BT is het handhaven van een voldoende marge onder het nieuwe ontwerp-regels, aldus de verklaring. “Daarom is de toestand is een waarborg die het vermogen van BT om retail marges in de toekomst te verminderen beperkt, en zorgt ervoor dat eventuele kostenstijgingen BT’s moet worden weerspiegeld in de prijzen.

Dus, het antwoord Ofcom om TalkTalk en anderen is dat wat haar betreft BT vrij te maken heeft met de markt. Echter, Ofcom toevoegt in misschien wel minder dan geruststellend voetnoot: “Ofcom indicatieve beoordeling van BT’s naleving van het ontwerp staat maakt gebruik van gegevens bronnen uit een mix van jaren, zodat de beoordeling zal niet precies overeen met de huidige positie”.

Wanneer Ofcom de verplichting voor BT om andere operatoren om zijn verbeterde glasvezelnetwerk gebruik geĆÆntroduceerd, waren er minder dan 100.000 supersnelle breedbandverbindingen in dit netwerk: dat aantal is inmiddels opgelopen tot ongeveer 3,4 miljoen.

Aan de horizon is de volgende generatie van ‘ultrasnelle’ breedbanddiensten – die snelheden zal voorzien rond 1 Gbps. Het leveren van deze kan verdere investeringen in de infrastructuur die momenteel worden gebruikt om supersnel breedband te bieden upgraden betrekken: Ofcom’s doel is om ervoor te zorgen dat er genoeg geld in breedband bepaling om ervoor te zorgen zijn er nog exploitanten rond om de concurrentie in de komende jaren te bieden.

Deze maatregelen zijn onder toezicht van de Europese Commissie. Naar aanleiding van die evaluatie, Ofcom “verwacht in februari 2015 een definitieve uitspraak te publiceren”.

verder lezen

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

? Hoe NFL voetbal te kijken online dit najaar

Qualcomm, AT & T om te testen hoe drones 4G LTE-netwerken kunnen gebruik maken van