Bruns-Pak: Datacenters vs. collocatie vs. cloud computing

Ik bezocht onlangs de Edison, NJ hoofdkwartier van Bruns-Pak (BP) en had een interessant, snel bewegende gesprek met Mark Evanko, president en principal engineer, Paul Evanko, vice-president van sales en marketing, en verschillende leden van het team over de manier waarop datacenter ontwerp is in belang toegenomen door de jaren heen.

Gezien de opkomst van cloud computing, big data / predictive analytics en de snel veranderende wereld van de systemen, storage en software, Bruns-Pak dringt er bij bedrijven om zorgvuldig hun opties de werkelijke kosten die gemoeid zijn met de ingebruikname van hun eigen datacenters, het huren van een deel van de te evalueren en te begrijpen een collocatie faciliteit naar het huis van delen van hun IT-infrastructuur, of outsourcing en het verwerven van de diensten van een cloud services provider.

BP heeft een 35-jarige geschiedenis van het helpen van klanten bij het ontwerpen, bouwen en opdracht hun eigen datacenters en het helpen van managers inzicht in de verschillende benaderingen voor hen beschikbaar en de werkelijke kosten. Zonder te weten over de betrokkenheid van het bedrijf, ik eigenlijk heb gezien faciliteiten die zij hebben ontworpen, gebouwd en in gebruik genomen.

Meer dan ooit, datacenters draaien de hele wereld, maar velen van hen hebben een 21e-eeuwse reboot. datacenters van vandaag hebben efficiënter, overbodig, en flexibeler dan ooit. We onderzoeken wanneer en hoe je het best je eigen datacenter versus wanneer uit te besteden naar de cloud of een service provider, en wanneer een hybride aanpak.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Het bedrijf heeft een geweldige lijst van succesvolle opdrachten en haar cliënt lijst leest als een who’s who van IT-leveranciers en bedrijven. Het was heel leuk om de betrokkenheid van het bedrijf bij mijn vroegere huis, Digital Equipment Corporation (DEC), nu onderdeel van HP te bespreken. Mark Evanko liet me verschillende “partner” visitekaartjes met verschillende versies van de december-logo en besproken een vergadering die hij met een van de oprichters van DEC, Ken Olson gehad. Wat een prachtige wandeling door de geschiedenis!

Hoewel cloud computing lijkt te zijn al de woede op dit moment zijn, BP executives wijzen erop dat de cloud is niet altijd de juiste optie. Laten we eens kijken enkele van de opties.

Bezit en de exploitatie van het eigen datacenter misschien wel de goedkoopste optie zijn als de totale kosten wordt beschouwd. Deze benadering is echter niet zonder problemen. Deze aanpak vereist de grootste up-front investeringen en de noodzaak voor de grootste personeel.

Met behulp van deze aanpak maakt het echter mogelijk om een ​​onderneming te profiteren van de lagere kosten geproduceerd door de aankoop van systemen, opslag, software, macht en netwerken in bulk te nemen. Het biedt ook de mogelijkheid van mogelijke fiscale voordelen van het bezit van onroerend goed, gebouwen en dergelijke.

Collocatie en hosting faciliteiten bieden enige flexibiliteit en kunnen de kosten van een aantal categorieën van de personeelskosten te verlagen. Dit zou de beste optie zijn als één bedrijf werkt nauw samen met elkaar om een ​​gezamenlijk product of dienst aan te bieden. Beide bedrijven konden hun netwerk uit te breiden naar dezelfde collocatie faciliteit en veilig en veilig te communiceren over het netwerk in één gebouw.

Aangezien het bedrijf moet betalen voor het gebruik van het onroerend goed van de dienstverlener, personeel en andere faciliteiten, kan de facilitaire kosten beter zijn als geheel.

Cloud computing biedt een lager risico of een geweldige manier om het opstarten van een nieuw product of dienst, maar dat komt op een kostprijs ook. Deze aanpak biedt een grote mate van flexibiliteit – zet hem aan als dat nodig is en zet hem uit wanneer deze niet meer nodig is. Het vermindert drastisch de initiële kosten van een IT-oplossing ook. Het kan zelfs de hoogste kosten optie voor de lange termijn operaties, echter.

Bedrijven misschien verstandig om een ​​betrouwbare adviseur betrekken bij het navigeren door de wateren van het bezit en de exploitatie van hun eigen datacenters zijn. Het is geen eenvoudige beslissing. Ik stel voor dat, terwijl er velen zijn die zouden opvoeren en zeggen dat zij het volk te vertrouwen, waaronder veel systemen, software en services providers, zou het verstandig zijn om een ​​partner die alle componenten van de faciliteit en de begrijpt selecteren software-architecturen ondersteunen van de enterprise workloads.

Ik ben blij dat ik nam de tijd om beter te leren kennen Bruns-Pak.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

snapshot analyse