Amazon Silk persoonlijke levenssfeer veroorzaakt controverse in het Congres

Amazon ‘s verwachte tablet, de Kindle Fire, is nog steeds een paar weken verwijderd van release, en het verhogen van juridische problemen en vragen in elke richting.

Vandaag vlammen van het vuur wordt aangewakkerd door de Silk browser, die aan de voorkant wordt aangeprezen als een veel snellere browser het gebruik van goedkopere hardware omdat alle webactiviteiten wordt gefilterd door Amazon’s cloud-based Amazon Web Services.

Maar dat is een hot topic in de laatste paar weken, want in wezen, kan de Silk webbrowser alles wat een gebruiker doet op het web te volgen en houdt een permanente registratie.

Nu het Congres wordt betrokken te raken, en dit heeft al veranderd in een tweeledige kwestie. Op vrijdag, Rep. Ed Markey (D-MA) schreef en gaf een brief aan Amazon CEO Jeff Bezos expliciet detaillering zijn bezorgdheid met Silk.

? In het bijzonder, Markey vraagt ​​voor Amazon om antwoord te geven op de volgende vragen (en waarschijnlijk meer) van vrijdag 4 november

Tenminste Markey heeft geen woorden hier blad voor de mond. Dit zijn zeker vragen die waarschijnlijk veel consumenten nadenken. Items zoals wat Amazon zal doen met deze gegevens en de punten over klanten opteren in vs. auto opt-in echt spreken van de consument betreft deze dagen.

Amazon heeft geprobeerd om bezorgdheid al zwaaien op de FAQ sectie, met het argument dat Silk “doet niets af aan je vermogen om je browsen keuzes te controleren. Zo zult u in staat om uw browsing cache / geschiedenis en cookies te wissen zijn.”

Dat is een begin, maar ik denk dat we allemaal graag horen Bezos reageren op Markey met duidelijkere antwoorden.

Microsoft krijgt PlayBook en de Kindle Fire ontwikkelaar om te besteden aan zijn patenten in licentie; Amazon Kindle Fire vs Apple iPhone 4S: New platforms voor gamification, -; Tennessee volgt Californië met nieuwe Amazon fiscale deal Holiday voorspelling De Kindle Fire zal een grote hit te zijn;? Amazon ingesteld op iCloud te nemen met Whispersync

Amazon werd onlangs geslagen met een inbreuk op het octrooi vordering rechtszaak over de Kindle Fire eerder deze week. Die zaak wordt veroorzaakt controverse gezien het feit dat een deel van de octrooien de vastgestelde norm voor tablets in het algemeen (en niet alleen de Kindle Fire) zijn geworden, met inbegrip van de handeling van een pictogram tikken op aanraakgevoelige scherm van de tablet om een ​​actie uit te voeren.

UPDATE: Amazon herinnerde ons eraan dat gebruikers volledig de-split browsen modus kan uitschakelen en het gebruik van Amazon Silk als een gewone webbrowser.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; Amazon, Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen; smartphones; Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen

Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle