Alien ‘stof veroorzaakt Dell notebook accu te ontsteken

Als gevolg van de analyse hebben we de oorzaak van de kortsluiting die zich in een cel was te wijten aan het mengen van een vreemde stof in een productieproces is gedefinieerd, “zei Yoshiyuki Arikawa, een woordvoerder van de batterij-leverancier Soft Energy Company, een eenheid van Japanse consument gigantische Sanyo Electric Co Ltd.

In de e-mail reactie op de website van AziĆ«, heeft Arikawa niet bepalen wat het ‘vreemde’ substantie zou kunnen zijn of hoe het ging het productieproces. Bloomberg, onder vermelding van een andere Sanyo woordvoerder, meldde dinsdag dat “a; stuk metaal zijn weg gevonden in de batterij.

Arikawa voegt toe: “Het defect tarief moet zeer klein zijn omdat het een specifieke gelegenheid en (ging door) normale inspectie proces na. Het defect wordt alleen beperkt tot de 27.000-set veel te Dell.”

Dell Computer herinnerde aan de 27.000 accu’s met een belofte hen kosteloos te vervangen. De accu’s werden geleverd in verschillende modellen van de Inspiron en Latitude notebooks aan klanten in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika vanaf 22 juni tot 15 september 2000, en in Europa, het Midden-Oosten en Afrika vanaf 22 juni tot en met 4 oktober 2000.

Arikawa zei geen andere notebook fabrikanten door Sanyo geleverd werden getroffen.

Sanyo is ‘s werelds grootste fabrikant van oplaadbare batterijen, gebruikt in een verscheidenheid aan toepassingen, waaronder mobiele telefoons, PDA’s en videocamera’s.

Het incident dat de recall geactiveerd is er gebeurd met een Amerikaanse zakelijke klant aan het einde van augustus. De batterij oververhit en de notebook begonnen met roken. Toen office personeel nam het buiten het blijkbaar barstte in; vlammen. Niemand raakte gewond bij het incident.

Arikawa bevestigd dat de batterij was een cilindrisch-model Lithium-Ion. “Lithium-ion cellen hebben twee of drie beschermingssystemen in de cel en normaal zou dit niet gebeuren In dit geval is het zeer zeldzaam Wij,.. Al tegenmaatregelen getroffen om herhaling te voorkomen zetten.

Wolk, Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord; wolk, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, Dell, Dell Technologies berichten Q2 resultaten, Data Centers, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Sanyo en Dell hebben niet aangegeven waarom het duurde meer dan een maand om de defecte toestellen te roepen.

Een lithium-ion batterij van onbekende samenstelling werd gelokaliseerd voor het veroorzaken van een Apple Powerbook 5300 te barsten in vlammen op een Singapore fabriek in 1995.

Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies berichten Q2 resultaten

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren