Acer Aspire E650 recensie

De Acer Aspire E650 reed de eerste golf van Intel Viiv gecertificeerd machines Australische kusten. Het is de tweede die we hebben getest (we keken naar de NEC PowerMate DL H7204 in juli), maar de situatie is niet veel veranderd sinds onze eerste adviezen over Viiv kregen – het is nog steeds heel erg vroege dagen voor de standaard.

Ontwerp, als bij de H7204, heeft het ontwerp van de E650 is geen belangrijke afwijkingen te maken uit uw typische desktop-pc toren. Terwijl de E650 is zeker aantrekkelijk door PC normen – disc drives worden verborgen door zilver covers en er is een verlichte logo “Aspire” net onder deze – vinden we het moeilijk om de logica te doorgronden achter het gebruiken van een toren form factor voor een systeem dat is ontworpen te nestelen naast consumenten elektronica componenten in de woonkamer.

Een andere merkwaardige design element is de voordeur, die glijdt op een kaartlezer, twee USB-poorten, hoofdtelefoon / microfoon aansluitingen en een floppy disc drive te onthullen. Functioneel, deze functie is erg handig, want je bent niet gedwongen om rond te komen aan de achterkant van de machine bij het aansluiten van externe apparaten op ad-hoc basis. Echter, het ontwerp is slecht, want het is lastig en niet soepel schuift.

Kenmerken; Omdat het een-Viiv gecertificeerd computer, de E650 kan een netwerk met andere Viiv componenten zoals Digital Media Adapter (DMA), set-top boxen en draadloze routers te vormen. Helaas is de enige Viiv gecertificeerde componenten in Australië die geen PC Xbox 360, die fungeert als een DMA en kunnen gebruikers draadloos content van de PC streamen naar een televisie. Natuurlijk, Viiv-certificering is geen noodzaak, maar Intel zal niet garanderen dat gecertificeerde apparaten kunnen worden gemanipuleerd en volledig geconfigureerd met een afstandsbediening van de bank.

Intel belooft dat een breed scala van Viiv-gecertificeerde apparaten beschikbaar zijn tegen het einde van het jaar zal zijn, met Netgear en Linksys leidt de heffing met nieuwe DMA en router producten. Buffalo en D-Link hebben ook gegooid hun gewicht achter de Viiv-specificatie.

Net als alle andere Viiv aanbod, de E650 maakt gebruik van de Microsoft Windows Media Center Edition besturingssysteem, en dit in combinatie met de meegeleverde afstandsbediening betekent dat het kan gemakkelijk worden bediend vanuit uw luie stoel. Er is ook een draadloos toetsenbord en optische muis moet je de behoefte voelen om input te verwerken of spelletjes spelen.

Onder de motorkap heb je de keuze uit een Intel Pentium D dual-core processor of een gewone Pentium 4. We willen de dual-core aanbod raden gekregen als u van plan op multitasking – bijvoorbeeld het afspelen van audio / video-bestanden tijdens het opnemen live tv. U kunt ook uitrusten van de E650 met maximaal 4 GB DDR2-geheugen, maar 1GB is genoeg voor de meeste gebruikers.

Terwijl de criteria Intel’s geeft niet aan dat Viiv machines een tv-tunerkaart moet bevatten, Acer realiseert zich dat de belangrijkste aantrekkingskracht van een media center pc is de mogelijkheid om te bekijken en opnemen van TV. Het heeft derhalve niet één, maar twee digitale tv-tuners, zodat u in staat om een ​​kanaal te kijken en tegelijkertijd een ander opneemt.

In tegenstelling tot bij sommige model media center machines vroeg, zullen de gebruikers geen genoegen moeten nemen met een slechte kwaliteit, blikkerig geluid met de E650, als het toestel is voorzien van een SPDIF digitale audio-uitgang voor aansluiting op een home theater sound system. Kleine stereo speakers worden geleverd met het systeem, maar je kan net zo goed te houden in hun verpakking, aangezien ze bij lange na niet krachtig genoeg voor een huiskamer omgeving.

Grafische kaart beschikking over een ATI Radeon X550, X600SE, X1300 of X1600 Pro. Als u op zoek bent naar het doen van een serious gaming, zouden we zeker aanraden de inrichting van de machine met de laatste, omdat de X550 en X600SE zal niet in staat om de nieuwste titels draaien op een voldoende snelheid.

De PC kan worden gekocht met of zonder display. Acer geeft gebruikers de mogelijkheid om bundeling tot een 24 “breedbeeld LCD-scherm, of een van de drie LCD-tv’s – 26”, 32 “of 37”. Het aansluiten van deze externe beeldschermen wordt vergemakkelijkt door de DVI, VGA of S-Video-poorten. Er is geen HDMI, component of composiet video-uitgangen.

Uw opslag behoeften wordt voorzien door tot een 400GB harde schijf, evenals een 16x dual-layer DVD-writer. Dit moet genoeg voor zelfs de meest fervente recorder te zijn, en als je opraken van de ruimte de DVD-writer maakt eenvoudige disk back-ups.

Opmerkelijke connectiviteit opties zijn onder andere een Firewire poort, 9-in-1 kaartlezer, Bluetooth en Wi-Fi.

Uitvoering; Onze bijzondere beoordeling machine was uitgerust met een 2,8 GHz Pentium D processor, 2 GB DDR2-667 geheugen, een ATI Radeon X1300 grafische chip en een 300GB harde schijf. De dual-core processor en de grote hoeveelheid geheugen maakt het mogelijk voor meerdere intensieve applicaties tegelijk te draaien zonder noemenswaardige vertraging. Verder is de grote harde schijf betekent dat je moet in staat zijn om te gaan voor minstens een maand zonder het verwijderen van oude tv-opnamen of een back-up van gegevens op externe media.

Afgezien van de mogelijkheid om te netwerken met andere Viiv-gecertificeerde apparaten, de andere grote troef voor Viiv is de beschikbaarheid van ladingen van inhoud gestreamd via het internet. Allerlei goodies beschikbaar zijn, met inbegrip van korte videoclips (nieuws, muziek, tv-programma’s), audio downloads en tekst geformatteerd gemakkelijk te lezen drie meter afstand van uw bank.

Toen we eerst gekeken naar Viiv in juli, een belangrijke klacht die we hadden was dat er niet genoeg lokale content. Gelukkig, Intel heeft sindsdien gewerkt om het probleem te verhelpen, en er zijn nu een aantal Australische content providers die kan worden geraadpleegd via Viiv – Bigpond’s GameArena, MP3.com.au (voor het downloaden van gratis muziek uit opkomende / onafhankelijke kunstenaars) en ChannelGo.com.au (betaalde downloads van commerciële muziek). Internet nieuws diensten, zoals Reuters kan ook worden benaderd via Viiv, en de lijst van beschikbare providers wordt bijgewerkt on-the-fly via het internet.

Het is geweldig om te zien Intel invulling van Viiv, maar we vinden nog steeds de online content dienst langzaam ladende en onaanvaardbaar buggy zijn. Bijvoorbeeld, tijdens het testen van een codeerfout maakte de GameArena dienst vrijwel onbruikbaar.

Acer Aspire E650; Bedrijf: Acer, Adviesprijs: AU $ 2199

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop