Doe het zelf Mojave

JEP. Ik ben nu een Vista-gebruiker.

Zoals ik in een vorige post genoemd, hebben de omstandigheden onlangs geëist dat ik koop een nieuwe desktop PC. Het is niet dat ik niet gelukkig was met mijn oude PC – het was een generiek ASUS M2N32 Athlon X2 5000+ met 4 GB RAM en een ATI HD 2400 grafische kaart en verschillende verwisselbare schijven die ik samen voor verschillende soorten toepassingen had geknutseld en OS testen. Ik rende XP SP3 en verschillende distributies van Linux op het, en ik was meer dan tevreden met hoe het uitgevoerd. Ik had een aantal verschillende eigenzinnige problemen met de verschillende permutaties van Vista op de doos in het afgelopen jaar of zo, en kon nooit krijgen om goed te werken – maar interessant genoeg was ik in staat om Windows Server 2008 te komen met Hyper-V draait op het prima. Voor het grootste deel, ik gewoon vermeden het gebruik van Vista voor het grootste deel van mijn testen van software, behalve in het geval dat ik het kon virtualiseren op mijn servers die had veel RAM en CPU te sparen – ik heb het bureaublad horsepower om niet echt voer het correct. Ik had ook geen zakelijke redenen voor het gebruik ervan, de toepassingen die zijn ontworpen voor deze, zoals Office 2007 liep net zo goed op XP, en eerlijk gezegd, ik ben een server / mid range OS kerel en het grootste deel van de glitter en fancy features van het OS gewoon niet een beroep op mij.

Klik op de link “Lees de rest van dit item” hieronder voor meer.

Niettemin, het lot tussenbeide. Mijn vrouw, Rachel, is met behulp van een 4 jaar oude HP XW4100 Dual Pentium 4 voor meerdere jaren. Rachel is part-time makelaar, restaurant consultant, en de algemene koningin van het huishouden – ze houdt van de rekeningen, verzorgt mijn afspraken en sommige van mijn pers correspondentie, en in het algemeen, fungeert als mijn onbetaalde admin. Dat systeem met Windows XP met 1 GB RAM en Office 2003, Firefox, en een aantal van haar andere favoriete programma’s waren vrij goed draait en past haar dienovereenkomstig nodig heeft. In de 4 jaar geleden dat ze al gebruiken, het had een tweede OS opnieuw installeren, want net als veel van mijn testen van machines, krijgt het een veel misbruik.

Onlangs heeft de machine die is opgewaardeerd in de afgelopen 6 maanden tot 2 GB RAM minder dan reageert met de meer veeleisende toepassingen zij wil gebruiken geweest. Het was tijd voor Rachel om een ​​betere machine te krijgen – dus besloot ik om haar mijn bestaande desktop, volledig opgeruimd, met een nieuwe XP SP3 te installeren met al haar toepassingen opnieuw geïnstalleerd en haar data overgezet. Ze is nu up and running, en gelukkig als een clam.

Natuurlijk, dit liet me zonder een desktop computer naast mijn werk laptop, die ik had durven software testen op niet – mijn ThinkPad dient te worden behandeld als een acropolis, want zonder dat, kan ik niet het grootste deel van mijn werk te doen -gerelateerd werk. Dus ik zocht het internet voor een redelijk geprijsde machine die min of meer gelijk zou zijn aan wat ik had vóór en ik zou niet te veel schelen als ik moest het troep in 3 jaar. Ik pakte een Dell Inspiron 530 van Costco website, die momenteel te koop voor $ 599 zonder een monitor. De Intel Core 2 Quad Q6600 met 4GB RAM en een 500GB harde schijf was meer dan voldoende voor mijn doeleinden, en ik zou moeilijk worden ingedrukt om een ​​goedkopere machine OEM-onderdelen mezelf dat was net zo goed geïntegreerd te bouwen en had een 2 jaar op site support garantie. Het kwam ook voorgeladen met Vista Premium.

Ik overwoog het afvegen van de machine en het gooien van Ubuntu en XP erop, dat is mijn voorkeur werkstation OS dual boot combo. Maar na het horen van al het nieuws van de Mojave Experiment, en het lezen van de verschillende talkbacks om een ​​aantal van mijn betwistbaar “anti-Vista ‘berichten op deze blog, heb ik besloten om mijn eigen kleine usability onderzoek lopen – ik zou stok met Windows Vista voor bij minstens een maand als mijn primaire productiviteit en workstation-platform. Linux zou worden gedegradeerd tot mijn gevirtualiseerde server besturingssystemen die ik op afstand kon troosten.

Mijn Inspiron 530 kwam deze week, alle glanzend en nieuw. Ik dacht dat ik in staat om het te gebruiken zou zijn zoals het is uit de doos met Vista, maar tot mijn verbazing, de Quad-Core 4GB machine nauwelijks zou mijn meest favoriete Windows-programma adequaat met alle Vista toeters en bellen ingeschakeld draaien. Het uitgevoerd als een slak, om het zachtjes. Tuurlijk, ik kon draaide een bos van de effecten uit, maar als ik was van plan te gaan een machine ontworpen voor Vista te gebruiken, waarom zou ik niet willen lopen met de meest optimale instellingen, zodat ik kon het ervaren zoals Microsoft het de bedoeling was ?

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Wat een krachtpatser voor XP of Linux zou zijn geweest bleek een zeer instapmodel machine voor Vista, en het had een beetje “pimping” opstaan ​​om spec. Om te beginnen, ondanks het feit dat een volledig in staat is 64-bit CPU, DELL gehandicapt de machine met de 32-bits versie van Vista Premium in plaats van de 64-bit editie, en de box heeft slechts een enkele ingebouwde 10/100 Ethernet-aansluiting in plaats van een Gigabit – prima voor de gemiddelde thuisgebruiker met een SOHO breedband internetverbinding, maar ik verplaats enkele vrij grote bestanden rond op mijn netwerk. Ik denk dat dit is waar ze afgeschoren deel van de kosten. Zo veel voor het gebruik van Dell OEM pre-load – Uiteindelijk heb ik de schijf met een nieuwe Vista SP1 64-bit Ultimate installeren, met dank aan mijn MSDN rekening af te vegen (en wat normaal zou kosten $ 400 retail) en trekken in één van mijn sparen Netgear PCI Gigabit Ethernet-kaarten, iets dat ongeveer $ 25- $ 40 zou kosten als ik moest om uit te gaan en je krijgt een.

Vista vitale functies van mijn machine na de upgrade naar 64-bits Ultimate en een nieuwe nVidia GPU.

Na het spelen met de machine een beetje, ik ontdekte ook dat de ingebouwde Intel grafische chip was hopeloos underpowered voor het uitvoeren van de standaard Aero configuratie en het doen van eventuele foto’s te bewerken. Het had alleen een analoog SVGA-uitgang – mijn high-end Samsung 20 “monitor met DVI-ingangen zou er niet zo goed met die Dus ik liep naar buiten naar Staples en pakte de baddest grafische kaart hadden ze in voorraad, een PNY NVidia GeForce 8500GT. grafische kaart, een mid-range bedrijf grafische adapter voor Vista die ik misschien wel te veel betaalde $ 30 voor. I re-liep de Vista-gebouwd in prestatietests en kwam met een totaalscore van 4,8. Niet te shabby voor $ 750- $ 800,00 euro aan Tier 1 OEM-Chinese daartoe gefabriceerde hardware. Woohoo!

Na het ophalen van de hardware helemaal klaar, ik gooide mijn standaard suite van toepassingen en hulpprogramma’s op de machine. Voor mijn geliefde “hecklers” fout huilen en mij beschuldigen van het zetten van een aantal weirdo software en tweaks op de doos, dan kunt u zelf zien wat er op de lijst

Toegegeven, voor mijn single “tweaken” Ik uitgeschakeld User Account Control (UAC), omdat na het draaien voor enkele uren, het me absoluut berserk elke keer als ik moest een nieuwe app te installeren reed, en als een sysadmin-type met een wortel god complex I was niet van plan te laten dit OS met me sollen. Hij bemoeide ook met de werking van Synergy2, want elke keer dat de UAC-prompt ging het zou mijn verre muis en toetsenbord verbinding verbreken van mijn gedokt laptop. Noem het amateuristisch, noem het onveilig, het was ofwel gaan worden dat, of dit experiment werd het beëindigen en dit albatros ging om een ​​full-time Penguin geworden.

Nu besloot ik de eerste hardware problemen, tot nu toe, zo goed, maar ik kan niet zeggen dat er functies in Vista die zo overtuigend dat mijn applicaties echt beter lopen nu dan ze op een gelijkwaardige 2GB Windows XP VM hardlopen deed zijn onder Ubuntu, of een XP dual-boot op de oude machine met 3,5 GB RAM, die ik nog steeds beschouwd beter reageert configuratie als gevolg van de veel lagere hardware vereisten op respectabele desktop box. Ik merkte een aanzienlijke toename van de applicatie opstarten prestaties na het plakken van een 1GB USB-sleutelhanger in een van de vrije USB 2.0-poorten voor ReadyBoost, maar geez, was niet 4 GB RAM genoeg voor deze zaak?

Als gevolg van een recente migratie PC, bent u besloten om uw eigen “Mojave” tests uit te voeren? Praat terug en laat me weten.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september