Cloud computing: Hier komt de verschuiving van prijzenoorlog om oorlog te voorzien

Is de cloud computing markt verhuizen van de prijzenoorlog fase?

De meest recente overname door Amazon Web Services (AWS) laat zien hoe de concurrentie tussen de cloud computing-giganten wordt afgestapt van prijsdalingen zich meer richten op unieke eigenschappen.

AWS is gericht op de high-performance computing-mogelijkheden te verhogen met de overname van de Italiaanse software en services bedrijf NICE.

NICE, gevestigd in Asti, Italië, ontwikkelt producten om klanten te helpen optimaliseren en centraliseren hun high-performance computing en visualisatie workloads met hulpmiddelen voor gedistribueerde arbeidskrachten gebruik te maken van mobiele apparaten.

Meer op Amazon Web Services

Netflix wraps up cloud migratie Amazon, rolt credits op de laatste video streaming datacenter; Amazon’s nieuwe cloud-motor heeft een zombie apocalyps clausule; Amazon rechtbanken game-ontwikkelaars met de lancering van de dev motor Lumberyard; Cloud computing gaat hybride als de norm: AWS, VMware, Azure hertog it out, Amazon maakt het makkelijker om websites en diensten op AWS met gratis SSL certificaten versleutelen

AWS chief evangelist Jeff Barr zei dat de NICE merk zal worden behouden en het team zal blijven ontwikkelen en ondersteunen van haar EnginFrame en Desktop Cloud visualisatieproducten. NICE zei dat het “honderden klanten over de hele wereld”. De deal wordt naar verwachting in Q1 2016.

NICE en AWS zeiden dat ze samen zullen werken om nieuwe diensten voor high-performance en technical computing te creëren.

Volgens NICE, haar product portfolio maakt net en cloud-infrastructuur meer bruikbaar en gebruiksvriendelijk.

Zijn EnginFrame product is ontworpen om een ​​efficiënte internet of intranet toegang tot raster-geschikte infrastructuur te voorzien, zodat de HPC-clusters, data, licenties, batch en interactieve toepassingen kan worden benaderd door een klant met een standaard browser.

Het bedrijf omschrijft zijn NICE Desktop Cloud Visualization (DCV) aanbieden als een geavanceerde technologie die gebruikers technical computing maakt het mogelijk om op afstand toegang te krijgen tot 2D / 3D interactieve toepassingen via een standaard netwerk.

Het is niet moeilijk om te zien hoe deze producten netjes zou passen in de AWS strategie van het aanbieden van toegang tot grootschalige gegevensverwerking over de cloud. Maar het laat ook zien hoe de concurrentie evolueert.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Tot nu toe heeft het grotendeels over reguliere prijsverlagingen voor cloud computing, maar dat zou kunnen zijn aan het veranderen.

NICE is de vijfde software design winkel die AWS up heeft geklikt in het afgelopen jaar, en in een onderzoek nota, Pacific Crest analist zei deze kleine software bedrijven die niches te pakken worden steeds waardevoller geworden als de “cloud gevechten verschuiven van de ‘prijzenoorlog’ tijdperk in 2014 in het tijdperk van 2016 en buiten de ‘feature oorlog’ ‘.

De analisten zeiden dergelijke overnames laten zien Amazon’s steeds meer belangstelling voor het verwerven van software design winkels die kunnen helpen bedrijven te versnellen de goedkeuring van de AWS cloud – en differentiëren AWS services van Google Compute en Microsoft Azure.

“Terwijl de meeste van de innovatie binnen deze drie grote cloud platformen is afkomstig van interne software-ontwikkeling, pleiten we het omslagpunt van adoptie binnen grote ondernemingen getuige in 2015 kon de volgende grote slag in cloud computing, waar in toenemende mate de drie grootste cloud-operators beginnen te vonk voeren van een oorlog tegen cloud functies, “zei Pacific Crest.

Andere AWS technologie acquisities in 2015 opgenomen Elemental Technologies, AppThwack, ClusterK, 2lemetry en Annapurna Labs.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september